Strani: 1

pobalin sporočil: 12.444
[#2737805] 14.10.18 14:45
Odgovori   +    4
Da bi Slovenija postala bolj samooskrbna s hrano, bo treba prestrukturirati kmetijsko pridelavo in povečati pridelavo ekološke hrane
Zakaj pa? Ker je tista slaba polovica hrane, ki jo uvažamo sama eko-bio-košer? Ker mora biti eko, da lahko zanjo iztržijo več, ker se "navadne" hrane ne splača pridelovat?
Pri tem je zavržena hrana vsebovala še 35 odstotkov užitnega dela, to je takega, ki bi ga z ozaveščanjem in pravilnim odnosom do hrane lahko preprečili ali vsaj zmanjšali, preostalih 65 odstotkov odpadne hrane pa so bili neužitni deli, še ugotavljajo na statističnem uradu.
Kar vidim te državne doktorje statistike, kako brskajo po smetiščih in kontejnerjih in skrbno ločujejo užitne od neužitnih delov, jih tehtajo in merijo. Kakšen užiten košček v silni vnemi celo pohrustajo za malico.

Državni stat.si in sta.si sporočata: ne rabimo socialne politike in življenja vrednih plač vse dokler toliko hrane zmečemo v smeti.

Strani: 1