Strani: 1

bigl sporočil: 13.647
[#2736229] 02.10.18 11:32
Odgovori   +    2
Več sledi....Izgube, kaj pa drugega. Javno zdravstvo = Izguba. Tako kot funkcionira javno zdravstvo že leta, vseskozi. Mogoče bodo za besedo izguba odkrili kašen nov izraz? Mogoče več denarja in še več denarja, kar pa je v bistvu stalno pokrivanje izgub....Dobiček v minus, mogoče. Razmišljam. Lep dan.

P.S.: Ta minister ne bo nič rešil z denarjem, če pa bo začel delat na produktivnosti kot nemci v gospodarstvu pa se lahko zgodi "čudež" brez dodatnega denarja.
murje sporočil: 3.662
[#2736246] 02.10.18 12:38
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: murje 02.10.2018 12:39
BLIŠČ & BEDA

18.člen ZOZP

Ob tem se je potrebno posebej zavedati, da se na VSEH policah obveznega avtomobilskega zavarovanja že tako ali tako plačuje 8,5% DPZP (davek od prometa zavarovalnih poslov) + dodatno ZZZS še 8,5%.

Tako na vseh policah med drugim drobnim tiskom piše: " Vnaprejšnja pavšalna odškodnina za stroške zdravljenja po 18.členu ZOZP v višini 8,5% se odvede ZSSS."

Tako, da vsi zavarovanci obveznega avtomobilskega zavarovanja že sedaj plačujemo tudi ta poseben 8,5% davek od vseh polic, ki se odvede ZZZS, ne da bi nas kdo, kaj posebej vprašal, tako, da bi lahko rekli, da se zadeva (za)(pri)kriva pred samimi zavarovanci, saj je o teh posebnih dajatvah, seznanjem le malokateri podpisnik zavarovalne police?

Poleg tega, pa v tem primeru zavarovalnice nastopajo, kot posredniki oziroma "inkasanti" tega denarja, ki ga v bistvu vplača vsakokratni zavarovanec, le da ga oni samo prenakažejo na ZZZS!

Zato bi enkrat že javno in transparentno prikazali vse vire sredstev, ki se zbirajo na ZZZS in tudi koliko deleža le-teh se porabi za namensko plačane stroške zdravljenja s strani vseh slovenskih zavarovalnic, ki jim nakazujejo ta denar!

* od 1.1.2015 se je povišal tudi DPZP (davek od prometa zavarovalnih poslov) iz 6,5% na sedanjih 8,5%, kar pomeni +30,8% več, pa so vsi potrošniki, posebej pa potrošniške organizacije na vse to še vse do danes niso odreagirale!

IZJAVE ZNANIH

Glavni cilj firme je zaslužiti denar, a cilj vlade je vzeti velik del tega denarja in ga dati drugim.
Larry Ellison, soustanovitelj Oracla

BOB DNEVA

"Potoval sem večinoma po tretjem svetu in verjamem, da je nekomu, ki je pri nas na minimalni plači, težko razlagati, kako je srečen, ker je varen, pije čisto vodo in lahko gre v lep gozd na sprehod. Če so otroci lačni, položnice pa na mizi, mu to nič ne pomaga."
Jan Konečnik, novinar
Ponedeljek, 12. avgust 2018
www.vecer.com/bob-dneva

Strani: 1