Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Davki, spreminjati ali ne spreminjati?

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.429
[#2732923] 09.09.18 15:49
Odgovori   +    10
Tisti, ki so prebrali koalicijsko pogodbo vsaj dvakrat so opazili, da je vse polno jemanja sredstev in prerazporejanja sredstev, ničesar pa ni o ustvarjanju sredstev. Han je res rekel, da tega dokumenta itak ne smemo jemati preveč resno, pravno nasprotno, v zadnji Tarči je tisti meščev dohtarr, ki govori v slabo povezanih stavkih rekel, da je pogodba resen dokument. Glede na do sedaj javno povedano, pustimo davke raje pri miru kot meni prof. Pahor, če pa meščevi potrebujejo denar za socialo naj se ukinejo državne subvencije podjetjem, kajti stari podjetniki vemo, da so večkrat podjetja, ki so dobila državne subvencije izginila v luft in je iz subvencij nastal en veliki nič, ni ustvarjena nobena dodana vrednost, preprosto ostalo ni ničesar.
slovenecnb1 sporočil: 3.032
[#2732924] 09.09.18 15:49
Odgovori   +    5
Vse to nabijanje davkov je treba dat enkrat na mizo 3 X damo državi za ceste skoz registracijo, vinjeto, bencin a to ni davek?? Bruto II dvek na plačo kjer smo svetovni prvaki
vsi gospodarski subjekti plačujejo davek od nepremičnin NUS takoimenovani nepremičninski davek, elektrika, omrežnine. izgubaški Telekom kjer imajo na desetine miljonov izgube pri televiziji itd. itd............skratka če damo saldo prikritih in odkritih davkov na mizo bi moral biti dobiček popolnoma neobdavčen gled ena tujino ker tujina nima toliko prikritih davkov ne glede na to da ima davek na dobiček višji kot pri nas. Skratka če se napucavamo s edajma v kompletu da je diagnostika davkov pri nas ena prikrita zblojenost.
FIN-311684 sporočil: 18.429
[#2732927] 09.09.18 16:27
Odgovori   +    3
Pred pogovori o davkih in davčni reformi bi morali prvo ugotoviti kje sploh smo, smo daleč od krize ali počasi padamo v krizo. Matematičnega dokaza nimamo. Pokličimo na pomoč ekonomsko znanost, tudi Američani so jo. Inverted yield curve ali krivulja obrnjene donosnosti je danes aktualna med ameriškimi ekonomisti, ki poskušajo preko nje ugotoviti koliko časa bo še ameriško gospodarstvo raslo in vse kaže, da bo še raslo. Bo raslo tudi slovensko gospodarstvo? Yield curve in Inverted yield curve...Krivulja obrnjenega donosa se pojavlja v pogojih, ko se pričakuje recesija. Kašna je ta krivulja danes v Sloveniji? Je znana? Obstaja kakšen izračun?

Strani: 1