Strani: 1

pobalin sporočil: 12.909
[#2732681] 07.09.18 12:33
Odgovori   +    3
Med prejemniki dopisa so tri podjetja (Reflektor, Alianza 54 in Idealism), ki so strokovni in poslovni javnosti popolnoma neznana.
Dokaz, kako neznana so, je že napačno zapisovanje njihovih nazivov (vsaj dveh). Da gre za lobistično pisanje po principu "vemo, kako se delajo barabije, a ne povemo, hočemo samo biti zraven", je pa jasno že iz dejstva, da MM sklada ni vprašal, kje so oni, ukaželjni na njim neznanem področju, našli te neznane ponudnike. Ker to je ključno vprašanje pri vsem tem poniglavem sprenevedanju. Kakšne nepopisne podlasice so na tem skladu, pa najbolje ilustrira kar njihovo lastno pisanje:
Ocenjena vrednost, do katere pride naročnik, mora biti veljavna, ko je v objavo poslano obvestilo o javnem naročilu. Sklad predvideva to objavo septembra, zaradi česar je bil določen rok za podajo informativnih ponudb do 31. 8. 2018, kar je bilo dovolj časa za podajo ocenjene vrednosti, prav tako predpisi ne določajo, koliko časa da naročnik na voljo ponudnikom za oddajo informativne ponudbe. Nenazadnje je naročnik prost v svoji odločitvi, kateremu ponudniku oziroma katerim ponudnikom pošlje informativno povpraševanje, vsekakor pa je nemogoče to povpraševanje poslati popolnoma vsem potencialnim ponudnikom.

Strani: 1