Strani: 1

slovenecnb1 sporočil: 2.798
[#2725824] 30.07.18 18:13
Odgovori   +    17
Dobr kuhar ima svojo ceno tudi 2 000 € neto in več tko da verjamem da dobre kuharje za minimalca težko dobiš, samo nakladanje in jamranje tošle odprite pa kvaliteto dvignite pa bo na kratki rok ne bo nič seveda kuharje bo pa treba plačat tko kot pri ostalih izdelkih imaš od 100 gostiln dve pa še te dve sta najboljši in najcenejši tko prbližno je in seved vseskozi polni
FIN-379669 sporočil: 2.329
[#2725834] 30.07.18 19:44 · odgovor na: slovenecnb1 (#2725824)
Odgovori   +    11
Zadnja sprememba: FIN-379669 30.07.2018 19:46
Pri povprečnem povpraševanju Slovenca: 15 eur za 1 glavno jed in 2 stranski jedi ter 4 eur za pijačo, boš težko naredil boljšo matematiko. Poskusi, pa boš videl.

Poznam kar nekaj (povorečnih) gostincev, ki za ta denar pripravijo po mnenju tujcev odlično kosilo (če primerjaš s tujino, sploh zapadom ali severom), pa zgolj normalno živijo in jim za vsaj 250 ur dela na mesec ostane z vsemi "optimizacijami" vred cca. 3.000 eur do 3.500 eur mesečno netto - pa je šef in dela skoraj vse in ves čas.

Nekaj gostiln v Ljubljani in na Obali, ki dela nekaj bolje, ne spremeni tega zgornjega mojega razmišljanja.

Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
slovenecnb1 sporočil: 2.798
[#2725841] 30.07.18 20:15 · odgovor na: FIN-379669 (#2725834)
Odgovori   +    10
[]
Pri povprečnem povpraševanju Slovenca: 15 eur za 1 glavno jed in 2 stranski jedi ter 4 eur za pijačo, boš težko naredil boljšo matematiko. Poskusi, pa boš videl.

Poznam kar nekaj (povorečnih) gostincev, ki za ta denar pripravijo po mnenju tujcev odlično kosilo (če primerjaš s tujino, sploh zapadom ali severom), pa zgolj normalno živijo in jim za vsaj 250 ur dela na mesec ostane z vsemi "optimizacijami" vred cca. 3.000 eur do 3.500 eur mesečno netto - pa je šef in dela skoraj vse in ves čas.

Nekaj gostiln v Ljubljani in na Obali, ki dela nekaj bolje, ne spremeni tega zgornjega mojega razmišljanja.

Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
Zanima me polna gostilna in dobri okusi ter vrhunski ambient. Obala in Ljubljana sta podpovprečni v ponudbi in sta merilo izključno samo za visoke cene in če je Momo dejal da gostinstvo ne prenese višjih cen plač kuharja na čevapčičih ziher ne ter drugem prežvečenem šitu malic. Povprečno povpraševanje pa je takšno ker ni prave kvalitete ponudbe meniji brez vsebine...seveda ker ni dobrih kuharjev, ki jih treba plačati.Večina zna samo dvigati cene ponudba pa ostaja enaka ali še slabša tko da enostavno ljudje sploh ne vejo kaj je dobr akuhna veliko je odprla oči odprta kuhna
0409ALFAN sporočil: 39
[#2725855] 30.07.18 22:18 · odgovor na: slovenecnb1 (#2725841)
Odgovori   +    14
Ker vse veš in obvladaš glede gostinsva imaš odlićčno tržno nišo in odpri gostilno , bodo vsi pri tebi ker je večina po tvoje zanič.
Miljoni so tvoji
SLAVEK111 sporočil: 4
[#2725873] 31.07.18 08:01 · odgovor na: 0409ALFAN (#2725855)
Odgovori   +    2
Poznam gostilno na obromku Ljubljane. Malica, da jo dva komaj pojesta 4,9 EUR, kosilo 9 EUR. Gostilna skoz nabita. V poletnih mesecih pa vsako soboto zvečer še koncert za povrh. Hrana nad povprečjem. Kelnarji s plačo 7 EUR/uro + napitnina, pa se lastnik nič ne pritožuje, da ne more dobiti osebja, ali da mu slabo gre, kljub temu, da za povrh plačuje hudo najemnino.
FIN-454644 sporočil: 6.445
[#2725878] 31.07.18 08:12 · odgovor na: slovenecnb1 (#2725824)
Odgovori   +    2
2000 EU in vec, tako kot kirurg?
FIN-379669 sporočil: 2.329
[#2725886] 31.07.18 09:10 · odgovor na: SLAVEK111 (#2725873)
Odgovori   +    3
Kakovost hrane tam gotovo ni taka, kot jo komentator Slovenecnb1 pričakuje.

Tisti dan imajo malice, morda 3 vrste. A la cart nihče ne naroča. Treba je ločiti zadeve: obilna malica ( a la jota s solato, ocvrti sir s pomfrijem, itd.) ali pa dober a la cart.

Tista malica ima 4,5 eur dejanskih stroškov za gostinca (na gosta), torej lastnik zasluži malo nič. Morda edinole na piru ali kapučinu.

Matematiko gostincev poznam zelo dobro. In všeč mi je, da se kelnarja (pošteno) plačuje 7 eur na uro, vendar je tudi mogoče, da to ni netto plača (brez dodatkov) na plačilni listi, ampak skupen zaslužek.

No, dobri kelnerji imajo še do appr. 150 eur mesečno napitnine, tako da kelnariti ni slabo, vendar tudi nej dobro, ker stati takole dneve in dneve, če se ne rekreiraš, pride do "poklicnih" bolezni. Tudi ta posel, če ga obvladaš, ni izi. Ni pa bog ve kaj težko in ima svoje prednosti (če ne drugega ješ in piješ zastonj v taki kuhinji).

če je gostilna nabita, še nekako gre, zaslužka nekaj ostane, vendar daleč od tega, da prideš do Zaslužka.
rosom sporočil: 3.182
[#2725893] 31.07.18 09:43
Odgovori   +    9
Kje iskati kuharje?
Mogoče so se poskrili po službah na ministrstvih,sekretariatih,direktoratih ect.
depersin sporočil: 9.409
[#2725894] 31.07.18 09:51 · odgovor na: FIN-379669 (#2725834)
Odgovori   +    4
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
Dokler bo to uravnaval trg, se bo treba s tem sprijazniti. Če primanjkuje kuharjev, bo nekaj gostiln propadlo, ostali bodo pa morali zvišati cene.
bc123a sporočil: 45.294
[#2725896] 31.07.18 10:01 · odgovor na: FIN-379669 (#2725834)
Odgovori   +    3
[]
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
Momo ne rabi kuharja - stvari, ki jih on prodaja so razmeroma enostavne za naredit. Ne vem, zakaj iscejo kadre, ki jih sploh ne rabijo, ker to valjda zelo dvigne ceno.
FIN-379669 sporočil: 2.329
[#2725899] 31.07.18 10:28 · odgovor na: bc123a (#2725896)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIN-379669 31.07.2018 10:30
Tudi dober čevapdžija stane - če si na to aludiral. Tudi teh ni na pretek, sploh ko se morajo v tej vročini ves čas drenjati okoli žara.
Sicer pa mora kuhar znati še kaj več kot le peči na žaru. Treba tudi pravilno pripraviti hrano - si kdaj slišal za to veščino?
bc123a sporočil: 45.294
[#2725902] 31.07.18 10:47 · odgovor na: FIN-379669 (#2725899)
Odgovori   +    10
[]
Tudi dober čevapdžija stane - če si na to aludiral. Tudi teh ni na pretek, sploh ko se morajo v tej vročini ves čas drenjati okoli žara.
Sicer pa mora kuhar znati še kaj več kot le peči na žaru. Treba tudi pravilno pripraviti hrano - si kdaj slišal za to veščino?
Saj to vse razumem, ampak moje izkusnje z delodajalci iz mojega foha so, da iscejo za vsak primer multipraktika, pa diplomo mora met, pa ful dobre ocene... potem mu pa dajo delo za majmuna.
rename sporočil: 9.007
[#2725904] 31.07.18 10:52 · odgovor na: bc123a (#2725896)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: rename 31.07.2018 10:54
Saj ni problem skuhati. Zase in za svoje.
Problem je to početi 8 ur in več.

Sam marsikaj naredim in bolje, kot v dragih restavracijah.
Res je, da iz krožnikov ne delam "prezentacij" v stilu moderne umetnosti - meni so bistvo okusi, kar pomeni kvaliteta sestavin in predpriprava.

Ampak to delati iz dneva v dan cel šiht... pri čemer ti še šef najbrž lajna o stroških... ne, tega ne bi znal in zmogel.

Največje bistvo gostilne je poleg sestavin - čistoča. (Gordon Ramsey)
Gustl sporočil: 12.316
[#2725929] 31.07.18 13:52
Odgovori   +    2
Povezano...

Avtopralnica v Umagu: "Ne radi, zatvorili, nema radnika, svi su otisli za Njemacku."
simona2 sporočil: 1.756
[#2725933] 31.07.18 14:13 · odgovor na: Gustl (#2725929)
Odgovori   +    0
:) naj odpre gostilno :)
bc123a sporočil: 45.294
[#2725954] 31.07.18 15:46 · odgovor na: rename (#2725904)
Odgovori   +    2
[rename]
Saj ni problem skuhati. Zase in za svoje.
Problem je to početi 8 ur in več.
Razumem. Ampak za peko cevapcicev je dovolj kuharski vajenec z HAACP izpitom. In mojster, ki mu da eno okrog kepe, ce jih ne naredi v redu.

Res je, da tudi cevabzinice (momotove restavracije) ponujajo velik nabor jedi, a grem stavit da je 70% prometa srbska kuhinja z ene 5-8 jedmi.

Pripombo sem dal zato, ker se v sloveniji delodajalci se vedno ne znajo prilagoditi temu, da od casa do casa nastane tudi stiska na trgu delovne sile in je pac treba biti realisticen. Ce so na trgu delovne sile na voljo samo majmuni, ti pa bi lahko majmuna uporabil in bolj kvalificiran kader dal delat bolj zahtevna dela, zaposli majmuna in reorganiziraj delo.
Gustl sporočil: 12.316
[#2725959] 31.07.18 16:27 · odgovor na: FIN-454644 (#2725878)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Gustl 31.07.2018 16:28
[FIN-454644]
2000 EU in vec, tako kot kirurg?
Kolega ima gostilno, tudi ima tezave s kuharji, placa res 2000+ neto. Dobri kuharji stanejo.
rename sporočil: 9.007
[#2725970] 31.07.18 17:39 · odgovor na: Gustl (#2725959)
Odgovori   +    0
V Ljubljani?
Gustl sporočil: 12.316
[#2725973] 31.07.18 17:43 · odgovor na: rename (#2725970)
Odgovori   +    0
Okolica...
rename sporočil: 9.007
[#2725976] 31.07.18 17:48 · odgovor na: Gustl (#2725973)
Odgovori   +    0
Dober je, da mu znese.
FIN-454644 sporočil: 6.445
[#2725997] 31.07.18 20:37 · odgovor na: Gustl (#2725959)
Odgovori   +    0
Dobri kirurgi pa ne? Ji ni? Jih uvazamo po konkurencni ceni? Ja, nas kirurg naj ima tako placo kot en mesar.

Strani: 1