Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek (Airbnb) Kako inšpektorji iščejo kršitelje?

Strani: 1

bc123a sporočil: 46.841
[#2723803] 18.07.18 14:54
Odgovori   +    8
Kako iscejo krsitelje? Pa mislite da so BMWji in Audiji z nizozemskimi, francoskimi in nemskimi tablicami na parkiriscih ljubljanskih blokov sedaj poleti res vsi obiski gastarbajterjev?
r-fin sporočil: 112
[#2723816] 18.07.18 16:33
Odgovori   +    5
Ne vem zakaj toliko kompliciranja. EU definitivno bi morala uporabiti enovit pristop (in to je ureditev za na dolgi rok, saj je vse več prometa zgolj še preko spleta; ZDA, Kitajska, ipd ne bodo tega naredili sami od sebe).

Menim, da večina dvo/multi-stranskih dogovorov o izogibanju dvojnih obdavčitev in dogovorov o izmenjavi davčnih informacij, tega še nima notri?!

(npr. airbnb.com)
1) Vsakdo, vsak portal (s tem vsak nosilec portalov) mora zagotoviti, da se ponudnik, izvajalec, prodajalec, ..., ob registraciji poleg države izkaže z ID DDV številko (ali osebno davčno številko).
2) Vsakdo, vsak portal (s tem vsak nosilec portalov) mesečno/letno posreduje promet po ID v ustrezno državo - in plača akontacijo davka.

Al pa portal ne more delovati v EU/Sloveniji (npr. airbnb.com); večji učinek na ravni EU.

Seveda s podobnim pristopom obdavčiti tudi prodajalce, ki izhajajo izven EU (npr. amazon).

Bi lahko bilo kaj na tem (morda že je)?!
0219Ma15 sporočil: 350
[#2723976] 19.07.18 13:11
Odgovori   +    4
Tipično, kako gledajo naši NEUMNI birokratčiki je , da namesto, da bi zavezancem ponudili roko, poenostavili oddajanje na tak način na neko razumno raven, ne da moraš čez ene 30 postavk, če želiš tako oddajati in končno morda potem narediti vodnike , kako se to naredi. Saj večina ljudi zelo ne rada krši predpise če so ti normalni in življenski, da pa rabiš za eno oddajo turistom dokumentov in postopkov, kot za gradnjo ene jedrske elektrarne je pa nesprejemljivo. Vsem, ki pa že morda kršite zadeve, odprite račune v tujini jih po vseh pravilih prijavite in težje vam bodo posegali v zasebnost preko lovljenja ribic na splošno, ker v tujini našemu Fursu, kar tako na splošno ne celjano ne dajo podatkov. Finance pa naredite kratek popis vseh pravil, zakonov, ki jih mora nekdo spoštovati če želi tako vse po pravilih delati in predlagajte popravke in poenostavitve zakonodaje.

Strani: 1