Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nekaj opazk o trgu nepremičnin

Strani: 1

grgl1976 sporočil: 270
[#2722901] 13.07.18 09:54
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: grgl1976 13.07.2018 09:56
Prodajalci s pričakovanji v zadnjem času res pretiravajo s cenami, ampak kot kaže, zaenkrat trg še večino pogoltne. Res pa je, da je trenutno na nepremičninskih portalih množica oglasov, kjer prodajalci dejansko ne prodajajo resno, ampak pa le testirajo trg oz. je v ozadju logika "mogoče pa kdo pride, če pa ne pa tudi v redu".
Težko je reči, do kje cene lahko zrastejo, ampak osebno menim, da smo že blizu vrha, saj se je število transakcij pričelo zmanjševati. Vsekakor pa balona ni, dokler ne bo večjega obsega novogradenj. Balon ne more nastati z obstoječo omejeno ponudbo.
Kar se pa tiče cene kreditov, pa le en podatek - najvišje cene in največ transakcij je bilo takrat, ko so bile obrestne mere najvišje. Kar se tiče trga nepremičnin, obrestne mere niti nimajo tako velikega vpliva, mogoče zna imeti vpliv, če banke ukinejno fiksne obrestne mere - ampak tudi ta vpliv bo trenuten.

Kupiti sedaj, ali ne kupiti? Odvisno, kakšna je alternativa, gre pa za čisto špekuliranje. Torej, menim, da cene nekaj pretirano več ne bodo rasle in da smo blizu vrha, na padec cen oz. zniževanje pa še lep čas ne bi upal, razen če pride spet do kakšnega obrata v makroekonomiji, kar pa tudi ni, glede na politiko Trumpa in določena dogajanja v svetu, ter splošno zadolženost držav, nemogoče.

Strani: 1