Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Občine kot pokopališče pravne države

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 16.900
[#2719826] 23.06.18 08:40
Odgovori   +    29
Voda mora biti naša, naša komunala mora skrbeti za vodo in menda ne bomo našo vodo prodali tujcem, tudi smeti ne bomo prodali, tudi zasebniku ne bomo dali...Kaj je »naša« komunala? Je občinsko komunalno podjetje, ki ga upravljajo župan in njegovi koalicijski pajdaši, ki po volitvah prvo nastavijo svojega direktorja, ki zaposli njihove ljudi, na prirejenih razpisih zaposli županovo žlahto, zaposlenih je vedno in vedno več in seveda številke na položnicah so višje in višje.

Zakaj sploh imamo takšen model državnih podjetij? Zaradi našega državnega in partijskega upravljanja, ki favorizira nesposobne in neučinkovite, zaposluje da zaposluje, da so ljudje do 15. ure na toplem...in se tako dela že dvajset ali petdeset let. Rezultat je, da nam državo, državna podjetja, banke...vodijo podpovprečni ljudje oz. kako bi rekli Italijani, vedno imamo familije na oblasti. Danes nam vlada »famiglia« s Cerarjem kot podaljšano roko, vse kaže, da ga bo jutri nadomestil Šarec, pomembna je »famiglia« državna ali 212 občinskih.
slovenecnb1 sporočil: 2.929
[#2719827] 23.06.18 08:46
Odgovori   +    21
Po domče povedano kup prikrite mafije iz posameznih političnih strank, ki puli trdo prigaran denar z legalno lopovščino od delovnega ljudstva. Ironija vsega pa je, da se to podpira, ker jih je v tem mafijskem klanu vedno več zaradi koristi brezdelja in polnih žepov in počasi najedamo temelje družbe za prihodnost.Taka mafija, ki je parazitsko usmerjena ko izsesa išče druge žrtve uničuje SLO narod. Eni bežijo, drugi propadajo, tretji se pustimo izsesavati, dokler bomo zdržali bomo sam sprašujem se koliko časa še???? Povem pa da jaz se izselil ne bom ker je narava Slovenije najlepša in ko ne bom imel, bom tej mafiji začel jemat nazaj milom ili silom pravijo naši bratje.
schodr sporočil: 2.534
[#2719836] 23.06.18 10:05
Odgovori   +    22
Zelo prizanesljiv skupni imenovalec domačijskega delovanja lokalnih oblasti . Še bolj prizanesljiv pa opis muk sodstva. Ljubljanska lokalna oblast in ljubljansko sodstvo sta povezana na posredne in neposredne načine , kar vključuje tudi nenaravnega sodnika . Verjetno ni nobena skrivnost, da se zadeve z zahtevami za sodno varstvo zoper protipravno uveljavljanje interesov lokalnih veljakov dodeljujejo po posebnem režimu; naklonjenosti sodnika interesom lokalne oblasti za napredovanja sodnikov po plačah in nazivih. V tem konglomeratu izigravanja pravne države, raznih posamičnih interesov , sinekur ipd imajo pomembno vlogo pisci pravniškega šunda ups,naročenih in plačanih pravnih mnenj, ki domnevno vključujejo tudi lobiranje na sodišču ter instituti v javni lasti , ki izvajajo izobraževanje sodnikov po načelu obravnave konkretnih postopkov z navodilom "kaj lahko kdo dobi" in navodil sodnikom za pravilno uporabo materialnega prava. Verjetno ni potrebno posebej navajati, da sodstvo mimo zakonodajalca ustvarja sodno prakso na podlagi mnenj in stališč pravne teorije. Samo za tiste brez izkušenj naj povem, da npr razlastitev po ljubljansko pomeni odvzem premoženja brez odškodnine na podlagi sodne odločbe in k temu ljubljanski fevdalec doda , da spoštuje pravno državo . In že skoraj agresivno razlaščanje britofa razumem v prvi vrsti za kompenziranje nečesa in gloncanja ega . Več kot očino je , da imamo pravno državo kot ustavno kategorijo in imamo pravno državo v praksi npr. po ljubljansko . Sicer pa dejansko stanje najbolj ponazarja domislica ( sposojena), da ima vsaka država svojo mafijo pri nas pa ima mafija državo .
bobek13 sporočil: 3.926
[#2719856] 23.06.18 12:54
Odgovori   +    5
a s predzadnjim stavkom pisec namiguje na določenega župana, ki ima ambicije postati predsednik vlade?

;-)

lpA

p.s.: moja slovENIja... #kerlahko
FIN-454644 sporočil: 6.859
[#2719890] 23.06.18 17:27
Odgovori   +    5
Slovenija kot en velik britof.

Strani: 1