Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kakšnega okoljskega ministra si želimo

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 17.405
[#2718481] 13.06.18 23:15
Odgovori   +    2
Zakaj sploh potrebujemo okoljskega ministra? Lahko bi imeli le eno ministrstvo: Ministrstvo za gospodarstvo, infrastrukturo, okolje, kmetijstvo in kulturo.
jezdec666 sporočil: 6.621
[#2718484] 14.06.18 00:03
Odgovori   +    2
To, da ni bil imenovan državni sekretar drži, vendar pa je ves ta čas to delo nekdo opravljal. Bo avtor članka navedel, kdo je bil to, ali niti tega ne ve? Da ne govorimo o tem, da ministrica razen določenih svojih partizanskih podvigov sploh ni vodila tega ministrstva ampak je samo podpisovala v skladu z njenim dometom upravne enote vukojebina. Dostojno bi bilo, da bi se enkrat zadevni resor postavilo kot se zagre ker nenehno grozenje s strani Evrope ima za državo tudi posledice v končni fazi finančne zaradi neustrezne implementacije direktiv, pa še naše zdravje se ogroža zaradi lahkomiselnosti politike. Pravzaprav sem pa hotel izvedeti predvsem ali je avtorju vsaj malo jasno, zakaj se je naenkrat pojavil problem z odpadno embalažo ker nisem zasledil nikjer v zvezi s to tematiko nobenega ozadja.
hocevarb sporočil: 544
[#2718485] 14.06.18 00:37 · odgovor na: jezdec666 (#2718484)
Odgovori   +    1
[jezdec666]
To, da ni bil imenovan državni sekretar drži, vendar pa je ves ta čas to delo nekdo opravljal. Bo avtor članka navedel, kdo je bil to, ali niti tega ne ve?
Po mojem mnenju dela državnega sekretarja ni opravljal nihče. Generalna direktorica direktorata za okolje se je ukvarjala zlasti z bolj operativnimi opravili kot političnimi, kakršno je na primer koalicijsko usklajevanje. O delu ministrice ste že napisali, druge državne sekretarke pa na okoljskem delu ministrstva nisem zasledil.

Delo državnega sekretarja bi bilo na primer "spraviti skozi" nov Zakon o varstvu okolja. Zakon je zastal v razmeroma zgodnji fazi, kar je običajno posledica premajhne politične angažiranosti predlagateljev.
Da ne govorimo o tem, da ministrica razen določenih svojih partizanskih podvigov sploh ni vodila tega ministrstva ampak je samo podpisovala v skladu z njenim dometom upravne enote vukojebina. Dostojno bi bilo, da bi se enkrat zadevni resor postavilo kot se zagre ker nenehno grozenje s strani Evrope ima za državo tudi posledice v končni fazi finančne zaradi neustrezne implementacije direktiv, pa še naše zdravje se ogroža zaradi lahkomiselnosti politike. Pravzaprav sem pa hotel izvedeti predvsem ali je avtorju vsaj malo jasno, zakaj se je naenkrat pojavil problem z odpadno embalažo ker nisem zasledil nikjer v zvezi s to tematiko nobenega ozadja.
O letošnjih težavah z odpadno embalažo sem pisal tu:

oe.finance.si/893299...i-embalazi

oe.finance.si/893376...n-se-se-bo

oe.finance.si/893477...se-ni-bilo

Strani: 1