Strani: 1 2 3 4 5 6

FIN-311684 sporočil: 16.859
[#2713249] 22.05.18 16:17
Odgovori   +    19
Tudi država bi dosegla dno, če bi LDS še vedno vodila državo, sicer se zdi, da so LDS-ovi kadri pri Židanu in Cerarju, državnih bankah, ministrstvih, zdravstvu...in še naprej navzdol porivajo državo proti dnu.
murje sporočil: 3.563
[#2713256] 22.05.18 17:02
Odgovori   +    2
PARTITOKRACIJA

Kot je že leta 2006 dejal dr. Janez Drnovšek: "Strankarska politika je v krizi marsikje, tudi v drugih državah, v zahodnih državah in partitokracija, kot pravimo se velikokrat ukvarja samo s sabo. In ljudje ob tem nimajo več dobrega občutka. Mislijo, da se pač politiki ukvarjajo sami s sabo, stranke se ukvarjajo same s sabo in s svojimi interesi, položaji in tako naprej."
bc123a sporočil: 46.133
[#2713269] 22.05.18 17:50
Odgovori   +    6
A boste Finance kupile server? (wink, wink).
pobalin sporočil: 11.935
[#2713272] 22.05.18 17:57
Odgovori   +    0
Morda je tale čez rob spodobnega, ampak ko sem prebral, da naj bi LDS na volitve povedel slepi Luj Šprohar, sem se takoj spomnil na satiro Radoja Domanovića Vođa.
www.rastko.rs/knjize...atire.html
sopranos sporočil: 8.984
[#2713274] 22.05.18 18:07 · odgovor na: murje (#2713256)
Odgovori   +    16
[murje]
PARTITOKRACIJA

Kot je že leta 2006 dejal dr. Janez Drnovšek: "Strankarska politika je v krizi marsikje, tudi v drugih državah, v zahodnih državah in partitokracija, kot pravimo se velikokrat ukvarja samo s sabo. In ljudje ob tem nimajo več dobrega občutka. Mislijo, da se pač politiki ukvarjajo sami s sabo, stranke se ukvarjajo same s sabo in s svojimi interesi, položaji in tako naprej."
Drnovšek ni imel pojma. Njegova fama je trajal dokler so imeli levaki pod kontrolo celoten medijski prostor, državni aparat in kapital. Danes bi se njegov milni mehurček razpočil, da bi bilo veselje.

Delujoče politične stranke so nujno potrebne za delovanje predstavniške demokracije. In zato bi bilo za Slovenijo pomembno, da bi imeli 4-5 močnih strank, ki bi se menjavale na oblasti.

Ker, če hoče nekdo vladati državi potrebuje kader, ki mu bo pomagal izpeljati zastavljeni program. Ko se je LDS razcepila na dva dela, na članstvo (stara LDS) in strankarsko aristokracijo (Zares), sta obe po hitrem postopku propadli. Isto je bilo z Pozitivno Slovenijo in SMC. Verjetno bo podobno z LMŠ.

Občino še lahko vodiš malo po domače, s pomočjo prijateljev itd. Na državni ravni potrebuješ strukturo, velik kadrovski bazen.

Ja, stranke so bile v tujini dolgočasa preveč zaverovane same vase. A v Sloveniji se niso v resnici nikoli zares razvile.

Trenutno samo SDS deluje kot neka resna politična stranka. Pa še pri njej je vprašanje. Mora najprej opraviti menjavo vodstva, pa bomo videli, če bo takrat obstala. To jo bo šele naredilo za resno stranko.

Ostale stranke so bolj ali manj one man band. SD ima še iz prejšnjega režima neko osnovno infrastrukturo, ki pa se z leti vedno bolj krči.

Zato jaz stojim na stališču, da Slovenija potrebuje politične stranke. Moderne stranke.In bolj kot bomo demonizirali stranke in iskali nekaj drugega, bolj invalidna bo naša demokracija.
sopranos sporočil: 8.984
[#2713286] 22.05.18 19:22 · odgovor na: (#2713276)
Odgovori   +    4
[republican]
> [sopranos]
> Drnovšek ni imel pojma. Njegova fama je trajal dokler so imeli levaki pod kontrolo celoten medijski prostor, državni aparat in kapital. Danes bi se njegov milni mehurček razpočil, da bi bilo veselje.

No ja... poglej kako raztura Serpentinšek, ki posnema Drnovška.
Itak, dresura deluje. Se shrani v tisti bolj primitivni del možganov, tako kot vožnja avta ali kolesa. Zato stalno ta želja po vračanju v preteklost.
zoran13 sporočil: 2.073
[#2713289] 22.05.18 19:51
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: zoran13 22.05.2018 19:54
LIDERJI IN PARTITOKRACIJA

Naše politične stranke so z liderji koncipirane organizacije. Ti so nezmotljivi in njihovim odločitvam in stališčem se ne ugovarja. Osnovna logika takšnega delovanja je v tem, da tisti, ki je na vrhu pravi:"Sedaj sem jaz na vrhu in dokler sem jaz na vrhu, jaz odločam vse tisto kar je pomembno za stranko". Ugovorov ni, drugačno mišljenje je hereza, liderji imajo vedno prav. Oni imajo prav tudi takrat, ko odstopijo in tudi takrat, ko ne odstopijo in kaznujejo vse tiste, ki so se z odstopom strinjali. Liderji imajo prav, tudi ko ne odstopijo in ostalim pojasnijo, da je poraz zmaga, resnica laž in laži sploh ni. Liderji nikoli ne lažejo. Že po definiciji je jasno, da imajo prav takrat ko zmagajo. To je njihov poklic - zmagati. Liderji so plenilci in se bavojo s politiko. Ostali so infrastruktura. Infrastruktura deluje kapilarno.

Nesporno se liderji, ki imajo prav in brez izjeme, obkrožajo z ljudmi, ki jim ves čas govorijo, da so najlepši in najpametnejši. Takšne imajo za prijatelje, vse tiste, ki poskušajo misliti drugače, pa proglasijo za sovražnike, za frakcijo, ker pa frakcija ni dovoljena, se takšni odstranijo. O strategiji in taktiki liderji odločajo v skladu s svojim mišljenjem in nasveti okolice. Ker okolica misli, da je on/ona najlepši in najpametnejši, ostaja samo lastno mišljenje kot kriterij. Družinski prijatelji so del tega okolja in za njih se uporabljajo povsem drugi kriteriji. Oni so družinski prijatelji.

Zasluge za uspehe gre vedno pripisati liderju. To je izrek za odgovornost do stranke, ki jo takšen lider vodi. Odgovornost je zelo spodbudna, ker še naprej napihuje njegov ego in omogoča liderju, da je še bolj neprekosljiv, torej še boljši lider. Odgovornost za neuspeh ni nikoli liderjeva. Neuspeh je rezultat slabega dela na terenu (kapilarno delo infrastrukture), objektivnih okoliščin (ki se prikazujejo kot naravne nesreče in ne napačnih stališč liderja) in zlonamernosti, neizobraženosti in neumnosti velikega ljudstva.

Pri vsemu skupaj, pa ni pomembno, na kakšen način je lider prišel na položaj, da je postal to kar je. Zadnjih triindvajset let je to procedura bolj ali manj demokratičnega odločanja, saj je iz zgodovine znano, da se je na položaj prišlo z organizirano revolucijo (V.I.Lenin), institucionalnim klanjem (J.V.Stalin), vojaškim udarom (A.Hitler) ali vojno (J.B.Tito). Tehnologija funkcioniranja je vedno ista.

Kako ta sistem deluje? V prvi fazi sijajno. Vse cveti, vse napreduje, svetla bodočnost je pred nami in vsi so zadovoljni in srečni. V drugi fazi delujejo sile inercije. Še vedno je dobro, kapilarna struktura daje rezultate, privilegiji so razdeljeni in ni pesimizma. Ni niti pametnih rezultatov (resnični rezultati so katastrofalni, če jih nekdo analizira) ampak skupno stališče je, da je naš lider najboljši na svetu in nam edini dan.
V tretji fazi pride do rušenja sistema. Car je ves čas gol in sedaj se ti tudi vidi. Carja zamenjajo. Varianta je, da car umre, predno ga zamenjajo. V tem primeru, konec nastopi po njegovi smrti.

Kaj potem delajo naše organizacije? Najpogosteje izbirajo novega nespornega liderja in začnejo cirkus ponovno. Nihče ne vidi, da to ni krog, temveč spirala. Usmerjena navzdol. Vsak nesporni novi lider je na nižjem nivoju kot njegov predhodni. Pametjejše organizacije (glej Nemčijo po vojni) menjajo strukturo in odstopijo od liderskega načela vodenja. To nas v svetli bodočnosti tudi čaka. Problem je edino dočakati svetlo bodočnost.

Liderski način organizacije družbe (skozi politične stranke organizirane po liderskem načinu) stimulira vse tisto, proti čemur se družba (nominalno in deklarativno) bori - korupcijo, nepotizem, strankarsko izključenost, socialno neobčutljivost, laž in samoprevaro. Zato je potrebno pred izbiro novega liderja dobro razmisliti. To nikoli ni situacija ali/ali. Vedno je potrebno videti skozi meglo oportunizma, straha ali želje nekomu ugoditi ali odločiti se niti/niti. Namreč, državo smo ustanovili. Ali je bil potreben oče naroda, je danes nesmiselno razpravljati. Bilo je kakor je bilo. Vendar je povsem jasno, da za rojstvo družbe enakopravnih državljanov in poštenega odnosa proti njim, nesporni liderji niso potrebni. Oni so nevarnost in škoda.
Petek, 14.12.2007
pollitika.com/lideri...itokracija

BOB DNEVA

"Ne čudi, da volivci vsaka štiri leta volijo sebi podobne, upognjene, pohlevne in do obisti preračunljive lovce na družbeno dobro, jim odpuščajo laži, prazne obljube ter ideološko navlako."
Esad Babačić, pesnik in pisatelj
Torek, 15.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Intelektualna raven v politiki krepko pada, poslušam debate in rečem, ali je to mogoče. Nekoč so v politiki sodelovali izjemni ljudje, saj so bili tudi preprosti ljudje, kar je pravilno, ampak so imeli kaj povedati."
Franc Juričan, politolog
Četrtek, 17.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"In zato bi se politik novega kova pravzaprav moral vprašati ne le, kaj lahko naredi za zdravstvo, temveč in predvsem, kaj lahko naredi za bolnika."
Dr. Husam Franjo Naji, predstojnik kardiološkega oddelka UKC Maribor
Sobota, 19.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Iskati okoljske rešitve je trdo delo, ki zahteva znanje, etiko, pravičnost. Za populizem in lažne novice tu skoraj ni prostora."
Lučka Kajfež Bogataj, klimatologinja
Torek, 22.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

SAJ NI RES, PA JE!

Imate enkratno priložnost, da se vam zgodovina nasmehne, lahko pa se tudi razjoče nad vami.
Stane Kavčič, Dnevnik in Spomini, 1988, str.625
linaprin sporočil: 477
[#2713294] 22.05.18 20:15 · odgovor na: sopranos (#2713274)
Odgovori   +    3
čas vnosa: 22.05.18 19:40
Drnovšek bi bil danes navaden cmerar.
bobek13 sporočil: 3.913
[#2713301] 22.05.18 21:39 · odgovor na: bc123a (#2713269)
Odgovori   +    0
pa da se crt malo v drobovje poda sa z knapovsko lučjo na glavi...

:-)))

lpA
bc123a sporočil: 46.133
[#2713335] 23.05.18 09:02 · odgovor na: bobek13 (#2713301)
Odgovori   +    2
[bobek13]
pa da se crt malo v drobovje poda sa z knapovsko lučjo na glavi...
Novinarji ene ameriske televizije (NBC/ABC?) so na ebayu en cas nabavljali rabljene racunalnisko podprte fotokopirce in jih dajali v analizo ekspertom za data recovery. Kar so nasli je bilo nic manj kot osupljivo, v enem primeru so dobili kompletne medical records za 100+ ljudi.

Na LDSjevem serverju bi verjetno bilo marsikaj zanimivega.
NemirniTujec sporočil: 5.190
[#2713339] 23.05.18 09:28
Odgovori   +    8
Vladarjem slovenije je treba priznati, da so preoblacenje in sprenevedanje izpilili do vrhunca, mojstrsko.

Njihovo razumevanje zavistne in hkrati hlapcevske narave slovenskega volilca je izjemno.

Tole nabijanje cez formo LDSa in hkratno voljenje njenega mafijskega bistva - v dosti primerih prav ISTIH ljudi... spominja na one papuanske indijance, ki imajo Filipa (rahlo senilnega 90 letnega moza angleske kraljice) za bozanstvo.

Tudi svabi imajo podobno sprenevedanje globoko v svoji naravi (dolfek se je pojavil kar sam, preudarno napredno ljudstvo tega nikoli ne bi izvolilo, kajne :-)), ampak imajo sreco da jih je 80 mio in da znotraj tega obstaja tudi en razred mislecih samostojnih ljudi.

No, mi imamo pa sarca :-)
robi2107 sporočil: 352
[#2713380] 23.05.18 11:30
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: robi2107 23.05.2018 11:49
To sporočilo je izbrisal avtor (23.05.2018 11:52)
vickibedi sporočil: 10.699
[#2713381] 23.05.18 11:31 · odgovor na: bc123a (#2713335)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [bobek13]
> pa da se crt malo v drobovje poda sa z knapovsko lučjo na glavi...

Novinarji ene ameriske televizije (NBC/ABC?) so na ebayu en cas nabavljali rabljene racunalnisko podprte fotokopirce in jih dajali v analizo ekspertom za data recovery. Kar so nasli je bilo nic manj kot osupljivo, v enem primeru so dobili kompletne medical records za 100+ ljudi.

Na LDSjevem serverju bi verjetno bilo marsikaj zanimivega.
Ne če zabiješ žebelj v HD.
vickibedi sporočil: 10.699
[#2713389] 23.05.18 11:44 · odgovor na: NemirniTujec (#2713339)
Odgovori   +    2
[NemirniTujec]
Vladarjem slovenije je treba priznati, da so preoblacenje in sprenevedanje izpilili do vrhunca, mojstrsko.

Njihovo razumevanje zavistne in hkrati hlapcevske narave slovenskega volilca je izjemno.

Tole nabijanje cez formo LDSa in hkratno voljenje njenega mafijskega bistva - v dosti primerih prav ISTIH ljudi... spominja na one papuanske indijance, ki imajo Filipa (rahlo senilnega 90 letnega moza angleske kraljice) za bozanstvo.

Tudi svabi imajo podobno sprenevedanje globoko v svoji naravi (dolfek se je pojavil kar sam, preudarno napredno ljudstvo tega nikoli ne bi izvolilo, kajne :-)), ampak imajo sreco da jih je 80 mio in da znotraj tega obstaja tudi en razred mislecih samostojnih ljudi.

No, mi imamo pa sarca :-)
Švabom so Američani izvedli denacifikacijo, ki je trajala kar nekaj let, delali pa so predvsem na mladih. Celo bivši pripadniki Hitlerjugend so bili po vojni več kot hvaležni material za učenje demokracije.

Pri nas se tranzicija iz socializma ni nikoli v resnici zgodila. Sami je nočemo, od zunaj pa ni bila vsiljena. Vglavnem je samo to največja razlika (poleg tega da smo zaplankani hribovci, da se karkoli novega itak zelo težko prime).
vickibedi sporočil: 10.699
[#2713391] 23.05.18 11:46 · odgovor na: (#2713346)
Odgovori   +    2
[republican]
> [NemirniTujec]
> Njihovo razumevanje zavistne in hkrati hlapcevske narave slovenskega volilca je izjemno.

Za politike je to ključno (razumevanje volilcev).

Čeprav sem desničar, priznam slovenski levici, da bolje razume volilce, kot desnica.
Saj jim jih ni treba razumet, ker so jih sami zdresirali ideološko in ekonomsko.
robi2107 sporočil: 352
[#2713413] 23.05.18 12:51
Odgovori   +    0
Strankarski sistem je čisto navaden navaden blef in ne deluje. Bi bilo čisto vseeno, če bi še naprej imeli samoupravljanje. Če nič drugega, so oblastniki včasih kradli manj, bazen tistih, ki so kradli, pa je bil večji. Vsi so po malem kradli, le da tisti višje v hierarhiji malo več, tisti spodaj pač manj. Direktor kakšne DO ali kakšnega TOZD-a je npr. nakradel za kakšen vikend pa vozil se je v malo boljšem avtomobilu, delavec v delavnici pa je npr. spizdil kakšen šraufciger ali pa je kuharica v šoli hrano nosila domov. Ni pa bilo tako kot je danes, ko bi eni Bavčarji pa Šroti pa podobna svojat hotela imeti na desetine nakradenih milijonov, dalavcu pa še plače ne bi dali. Ali pa kvečjemu minimalca. Kriza je sicer do neke mere počistila s to golaznijo, vendar pa storjena škoda ostaja.

Zdaj, ko je družinska zlatnina v glavnem že do konca pokradena, pa stolčkarji vseh vrst še bolj kot prej tiščijo svoje umazane parklje v vrečo, ki jo vsako leto polnimo davkoplačevalci. Za nič dela in nič odgovornosti si npr. člani NS državnih firm delijo sejnine, ki presegajo mesečno plačo delavca za polni delovni čas. Ena sejnina, da ne bo pomote. Ko gre firma (banka, karkoli) k vragu, pa za svoje "nadziranje" nihče ne odgovarja, vsaj do sedaj še ni. Nikoli! Pa imamo zakone, po katerih naj bi bili za svoje "nadziranje" odgovorni s svojim premoženjem. Tako kot ni odgovarjal še noben politično nastavljeni direktor, ki je firmo spravil na kant. Kvečjemu je odšel "direktorovat" drugam, ali pa so ga inštalirali v kakšen NS. Pa Jazbec - na svojo željo gre na bolje plačano delovno mesto v Bruselj (ali kamor koli že) in za to pobaše še popotnico kljub temu, da mu ta v tem primeru po zakonu oz. aktih BS ne pripada! Mu pa pripada po (protizakoniti) pogodbi??! Ali je morda odgovarjal tisti, ki je z njim podpisal tako pogodbo? Ne, tako kot nikoli nihče v tej prekleti đržavi. Enaka zgodba je s Kramarjevim milijonom. Pa bančna luknja. Izbranci se igrali monopoli in si brezobrestno in brez zavarovanj delili milijone kot da gre za drobiž, izgubo pa pokrivamo vsi. Ali je kdo odgovarjal? Zopet nihče. Nihče se nič ne spomni in ni za nič odgovoren in ga nikoli nikjer ni bilo zraven. Luknja pa se je naredila sama. Vso to bando prekleto bi bilo treba počistiti po hitrem postopku, nakradeno premoženje pa zapleniti. Tako, kot to naredijo Kitajci. Ampak se to ne bo zgodilo, ker smo mi "demokratična" država, ki spoštuje zakone in človekove pravice. Žal samo tistih, ki so pri koritu, ostali pa naj se je**jo. In vse to se dogaja z žegnom "na demokratičnih volitvah izvoljenih predstavnikov ljudstva", ki na te stolčke posedajo lojalen kader, za katera ni dovolj mest v politiki, in ki bo oblastnikom zagotavljal rente iz državnega denarja.

Evo, to imamo od tako imenovane "demokracije", ki ni nič drugega, kot farbanje državljanov, da imajo nek vpliv, v resnici pa jih stranke rabijo samo za legitimacijo svoje vladavine, sicer pa se na njih poserjejo. Sistem z demokracijo v resnici nima kaj dosti skupnega, temveč gre za partitokracijo. Tudi volitve niso nič drugega kot brezveze šov, ki nam ga vsake 4 leta vladajoči razred priredi za naš denar. Dejansko gre za obliko rotacije, kjer se vedno pojavljajo eni in isti frisi zdaj v tej zdaj v oni partiji. Ali se kdo spomni, koliko partij je recimo zamenjal prvi zunanji minister? Se mi zdi, da je bil v vseh, razen v Desusu. Pa tudi najnaj "desničar" ki ga tukaj marsikdo kuje v zvezde, je v svojem bistvu ortodoksen boljševik, komunistični konvertit, ki se danes gre slovenskega demokrata, čeprav še vedno uporablja metode, ki se jih ne bi sramovala tajna policija nobene resne diktature (specialni rat, diskreditacije...). Tako so ga pač naučili njegovi mentorji v prejšnjem sistemu.

Pri nas sicer sistem še ni prišel do skrajnega roba, tako kot v ZDA. Tisto tam s svojim načinom financiranja strank ni nič drugega, kot uzakonjena korupcija. Sicer pa tudi drugod po svetu, z izjemo morda skandinavskih držav pa kakšne Švice, ni dosti bolje, imune niso niti "stare demokracije". Zato tudi LDS v svoji aroganci ni bila nič posebnega, prej bi lahko rekli, da so se hoteli pospešeno pridružiti globalnemu trendu norčevanja iz državljanov. Le da so pri tem vseeno preveč pretiravali, ko so si začeli domišljati, da so večni in nezamenljivi ter se obnašati kot da volivcev sploh ne rabijo. To so volivci sicer kaznovali. Partija jim je šla v k****, podgane so se razteple po drugih partijah oz. so zasedle že prej rezervirane dobro plačane službice po raznih državnih organih, zavodih in firmah, vseeno pa se ni spremenilo čisto nič. Vladavina je dobila novo etiketo, modus operandi pa je ostal isti. In da ne bo pomote: vsi so isti, t.i. "levi in desni", združeni v ropanju naroda in njegovi pavperizaciji.
bc123a sporočil: 46.133
[#2713425] 23.05.18 13:14 · odgovor na: vickibedi (#2713381)
Odgovori   +    2
[vickibedi]
> [bc123a]
> > [bobek13]
> > pa da se crt malo v drobovje poda sa z knapovsko lučjo na glavi...
>
> Novinarji ene ameriske televizije (NBC/ABC?) so na ebayu en cas nabavljali rabljene racunalnisko podprte fotokopirce in jih dajali v analizo ekspertom za data recovery. Kar so nasli je bilo nic manj kot osupljivo, v enem primeru so dobili kompletne medical records za 100+ ljudi.
>
> Na LDSjevem serverju bi verjetno bilo marsikaj zanimivega.

Ne če zabiješ žebelj v HD.
To naredis, preden robo sam prodas, ali odneses na odpad. Tezko to naredis, ko pride rubeznik in ti server odnese iz mize/omare.
robi2107 sporočil: 352
[#2713434] 23.05.18 13:45 · odgovor na: (#2713428)
Odgovori   +    0
[republican]
> [robi2107]
> Strankarski sistem je čisto navaden navaden blef in ne deluje. Bi bilo čisto vseeno, če bi še naprej imeli samoupravljanje. Če nič drugega, so oblastniki včasih kradli manj

Niso manj kradli, ampak folk pač ni vedel, koliko kradejo. Zdaj pa stranke ena drugi gledajo pod prste in zaženejo vik in krik, če druga stranka počne pizdarije. In to je smisel demokracije... da se stranke menjavajo na oblasti in gledajo drugim strankam pod prste.
Žal se s prvim delom trditve ne morem strinjati. Kot sem že napisal, je direktorček kakšnega TOZD-a ali DO nakradel za kakšen vikend in se vozil v boljšem avtomobilu pa šel na kakšne bolj nobel počitnice in hčerko poslal na študij v Ameriko, takšnih ekscesov, kot jih imamo danes, pa ni bilo. Če je direktorček pri tem pretiraval, je le padla "tovariška" kritika, ker je v končni fazi kradel partiji, tega pa ta ni rada videla. Ne bom zdaj trdil za top komunjare a la major Mitja pa Maček in podobni, ampak v glavnem pa je kar bilo tako.

Vik in krik.... od tega je morda kvečjemu koga zabolela glava. Pa je vzel aspirin in je bilo OK. Hujšega od tega ni bilo nobenemu. Psi lajajo, karavana pa gre dalje. Ali pa so morda kje polne čuze korumpiranih oblastnikov pa tega jaz ne vem? Dvomim.

Stranke se sicer resda menjavajo na oblasti, vendar pa kakšne velike koristi od tega ni. Kako le, če je npr. Janez danes pri SSSS, pa potem ko vidi, da ta na naslednjih volitvah ne bo prišla noter, prešalta k MMMS, pred naslednjimi volitvami pa k ADFZ. Ful se je spremenilo, mar ne. Isti fris v druge barve monteljnu. Pa če med enimi in drugimi ni velike razlike tudi nisi kaj dosti profitiral. Bodo zdaj pač ti "novi" morali še bolj krasti, da dobro izrabijo tista 4 leta, ki jih imajo na voljo. Da ne omenjam strank, ki participirajo v vseh vladah.
rename sporočil: 10.467
[#2713436] 23.05.18 13:51 · odgovor na: (#2713346)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: rename 23.05.2018 13:52
[republican]
> [NemirniTujec]
> Njihovo razumevanje zavistne in hkrati hlapcevske narave slovenskega volilca je izjemno.

Za politike je to ključno (razumevanje volilcev).

Čeprav sem desničar, priznam slovenski levici, da bolje razume volilce, kot desnica.
Seveda jih razume, če jih je pa lobotomizirala s pomočjo polstoletnega(+) šolskega sistema, ki je (očitno dvotretjinski) večini vgraviral rdečo zvezdo v možgane... in točno vedo, kakšne na tipke je treba pritisniti, da se refleksi zganejo...
rename sporočil: 10.467
[#2713441] 23.05.18 13:59 · odgovor na: (#2713438)
Odgovori   +    0
Hmja. Lahko, da je bil njihov sistem indoktrinacije slabši, ali pa so oni bolj odprte glave in so skontali, kaj so jim delali... druge razlage nimam.
robi2107 sporočil: 352
[#2713449] 23.05.18 14:07 · odgovor na: (#2713435)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: robi2107 23.05.2018 14:19
[republican]
Po tvoje je torej boljše partijsko enoumje?
Tudi tole, kar imamo zdaj, je enoumje, le da je ideologija druga. Včasih je bilo to socialistično samoupravljanje, danes pa ekscesivno potrošništvo. Folku ob čim slabših plačah dajti poceni kredite, da bojo zapufani do smrti in da se ne bodo imeli časa ukvarjati z oblastniško svinjarijo pa da se ne bodo upali upreti zaradi slabih mezd, ker bi jih lahko zmetali na cesto in potem ne bi več mogli odplačevati pufov. V razmerah, ko sta levica in desnica le še pojma iz preteklosti, ko med enimi in drugimi v pojmovanju ekonomije ni nobene bistvene razlike, ker eni in drugi postulate čikaške šole jemljejo za suho zlato, ko se v glavnem prepirajo le okoli tega ali so bili boljši beli ali rdeči, pa morda še glede splava in gejev, ko vsi nastavljajo na dobro plačana mesta svoj kader po načelu "ni važno, da je pismen, važno, da je naš", pametne izbire človek v resnici nima. Vsi, eni in drugi, so enaki. Vsi imajo enako vodilo - boj za oblast. TO je resnično partijsko enoumje. Princip je isti, sve su ostalo nijanse.

P.S. Janez, ki ga, predvidevam, visoko ceniš, se je v bivšem režimu potegoval za šefa slovenske ZSMS, pa vodil je pohode v Jajce in podobna jajca. No, pri borbi za visoke položaje je naš Janezek popušil in to jim je zelo zameril. Oni drugi ga namreč niso marali, ker je bil Janez v svojem mozgu ortodoksen boljševik medtem, ko so oni tale komunizem jemali bolj za hec, samo da ni bilo treba kaj dosti delati pa da so lepo živeli. Danes pa je Janez top "desničar"??? Boljševik lahko zamenja barvo, pameti pa ne more.
robi2107 sporočil: 352
[#2713458] 23.05.18 14:23 · odgovor na: (#2713454)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: robi2107 23.05.2018 14:30
[republican]
Očitno ti še vedno ni jasno, da se vsaka oblast povampiri, če ostane predolgo na oblasti. Zato se morajo stranke na oblasti pač menjati. Če že volilcev ne moremo zamenjati ;)
25 let so in eni in drugi intenzivno uničevali in ropali to državo. Od njihove rotacije pa ni bilo nobene koristi. Kaj pa je naredil "ta desni" Janez, ko je po dolgih letih spet prišel na ablast? Pometal s položajev tiste druge in nastavil svoj kader po že omenjenem načelu "ni važno...." pa nekaj je pod mizo barantal z Mečkatorjem, Delom in patrijami. Očitno ti še vedno ni jasno, da od tega ni nobene koristi, ker je sistem naravnan tako, da se nič ne spremeni. Če bi demokracija kaj resnega spremenila, bi jo ukinili.
robi2107 sporočil: 352
[#2713477] 23.05.18 14:53 · odgovor na: (#2713460)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: robi2107 23.05.2018 14:58
[republican]

Ne pretiravaj... Slovenija je danes v bistveno boljši kondiciji, kot za časa komunizma/socializma.
Oblastniki nimajo za to nobenih zaslug. H boljši kondiciji Slovenije je največ prispevalo to, da imamo danes za razliko od Juge odprto ekonomijo, ki je del carinske unije (EU), in nekaj tujih naložb pa dobrih domačih podjetij, ki veliko izvažajo. Naši oblastniki pa imajo zasluge kvečjemu za to, da imamo uničeno zdravstvo in ostali javni sektor.
Če ne bi bilo desnega Janeza, bi imeli levičarji absolutno oblast (že tako imajo preveliko). Kaj se zgodi, če imajo levičarji absolutno oblast, pa lahko vidiš na primeru bivše Juge in današnje Venezuele.
Mer ti resno misliš, da je desni Janez resnično desen?? Kaj pa je na njem tako desnega? To, da z desno roko piše? Naj bo nekaj jasno: Janez je bil v prejšnjem sistemu vesten komunistični aparatčik in je kar lepo mlatil samoupravljalsko latovščino, dokler njegove ambicije niso segle previsoko in je odletel. Je ortodoksen boljševik in komunistični konvertit, ki svojega boljševističnega bistva nikoli ni zares zamenjal. Kako le, saj ga sploh ne more. In tak človek ne more prinesti sprememb. Imajo kar prav tisti, ki pravijo, da se pri nas ni nič spremenilo in da so še vedno na oblasti komunisti. Le da si ti sedaj pravijo drugače, tudi SDS.

Sicer pa: kaj se zgodi, če imajo desničarji absolutno oblast, pa lahko vidiš na primeru vojaških hunt v Čilu, Braziliji, Argentini....
rename sporočil: 10.467
[#2713491] 23.05.18 15:18 · odgovor na: robi2107 (#2713477)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: rename 23.05.2018 15:19
Pa ti sploh ločiš in razumeš v čem se razlikuje oblast desnice v parlamentarni demokraciji, od oblasti, ki jo ima vojaška hunta ali enopartijska vladvina?
robi2107 sporočil: 352
[#2713499] 23.05.18 15:41 · odgovor na: rename (#2713491)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: robi2107 23.05.2018 15:51
[rename]
Pa ti sploh ločiš in razumeš v čem se razlikuje oblast desnice v parlamentarni demokraciji, od oblasti, ki jo ima vojaška hunta ali enopartijska vladvina?
Brez skrbi, da ja. Ampak republican mi navaja primere absolutne oblasti levice v ENOPARTIJSKIH sistemih. "Kaj se zgodi, če imajo levičarji absolutno oblast, pa lahko vidiš na primeru bivše Juge in današnje Venezuele", so njegove besede.
vickibedi sporočil: 10.699
[#2713511] 23.05.18 16:22 · odgovor na: robi2107 (#2713413)
Odgovori   +    2
[robi2107]
Strankarski sistem je čisto navaden navaden blef in ne deluje. Bi bilo čisto vseeno, če bi še naprej imeli samoupravljanje. Če nič drugega, so oblastniki včasih kradli manj, bazen tistih, ki so kradli, pa je bil večji. Vsi so po malem kradli, le da tisti višje v hierarhiji malo več, tisti spodaj pač manj. Direktor kakšne DO ali kakšnega TOZD-a je npr. nakradel za kakšen vikend pa vozil se je v malo boljšem avtomobilu, delavec v delavnici pa je npr. spizdil kakšen šraufciger ali pa je kuharica v šoli hrano nosila domov. Ni pa bilo tako kot je danes, ko bi eni Bavčarji pa Šroti pa podobna svojat hotela imeti na desetine nakradenih milijonov, dalavcu pa še plače ne bi dali. Ali pa kvečjemu minimalca. Kriza je sicer do neke mere počistila s to golaznijo, vendar pa storjena škoda ostaja.

Zdaj, ko je družinska zlatnina v glavnem že do konca pokradena, pa stolčkarji vseh vrst še bolj kot prej tiščijo svoje umazane parklje v vrečo, ki jo vsako leto polnimo davkoplačevalci. Za nič dela in nič odgovornosti si npr. člani NS državnih firm delijo sejnine, ki presegajo mesečno plačo delavca za polni delovni čas. Ena sejnina, da ne bo pomote. Ko gre firma (banka, karkoli) k vragu, pa za svoje "nadziranje" nihče ne odgovarja, vsaj do sedaj še ni. Nikoli! Pa imamo zakone, po katerih naj bi bili za svoje "nadziranje" odgovorni s svojim premoženjem. Tako kot ni odgovarjal še noben politično nastavljeni direktor, ki je firmo spravil na kant. Kvečjemu je odšel "direktorovat" drugam, ali pa so ga inštalirali v kakšen NS. Pa Jazbec - na svojo željo gre na bolje plačano delovno mesto v Bruselj (ali kamor koli že) in za to pobaše še popotnico kljub temu, da mu ta v tem primeru po zakonu oz. aktih BS ne pripada! Mu pa pripada po (protizakoniti) pogodbi??! Ali je morda odgovarjal tisti, ki je z njim podpisal tako pogodbo? Ne, tako kot nikoli nihče v tej prekleti đržavi. Enaka zgodba je s Kramarjevim milijonom. Pa bančna luknja. Izbranci se igrali monopoli in si brezobrestno in brez zavarovanj delili milijone kot da gre za drobiž, izgubo pa pokrivamo vsi. Ali je kdo odgovarjal? Zopet nihče. Nihče se nič ne spomni in ni za nič odgovoren in ga nikoli nikjer ni bilo zraven. Luknja pa se je naredila sama. Vso to bando prekleto bi bilo treba počistiti po hitrem postopku, nakradeno premoženje pa zapleniti. Tako, kot to naredijo Kitajci. Ampak se to ne bo zgodilo, ker smo mi "demokratična" država, ki spoštuje zakone in človekove pravice. Žal samo tistih, ki so pri koritu, ostali pa naj se je**jo. In vse to se dogaja z žegnom "na demokratičnih volitvah izvoljenih predstavnikov ljudstva", ki na te stolčke posedajo lojalen kader, za katera ni dovolj mest v politiki, in ki bo oblastnikom zagotavljal rente iz državnega denarja.

Evo, to imamo od tako imenovane "demokracije", ki ni nič drugega, kot farbanje državljanov, da imajo nek vpliv, v resnici pa jih stranke rabijo samo za legitimacijo svoje vladavine, sicer pa se na njih poserjejo. Sistem z demokracijo v resnici nima kaj dosti skupnega, temveč gre za partitokracijo. Tudi volitve niso nič drugega kot brezveze šov, ki nam ga vsake 4 leta vladajoči razred priredi za naš denar. Dejansko gre za obliko rotacije, kjer se vedno pojavljajo eni in isti frisi zdaj v tej zdaj v oni partiji. Ali se kdo spomni, koliko partij je recimo zamenjal prvi zunanji minister? Se mi zdi, da je bil v vseh, razen v Desusu. Pa tudi najnaj "desničar" ki ga tukaj marsikdo kuje v zvezde, je v svojem bistvu ortodoksen boljševik, komunistični konvertit, ki se danes gre slovenskega demokrata, čeprav še vedno uporablja metode, ki se jih ne bi sramovala tajna policija nobene resne diktature (specialni rat, diskreditacije...). Tako so ga pač naučili njegovi mentorji v prejšnjem sistemu.

Pri nas sicer sistem še ni prišel do skrajnega roba, tako kot v ZDA. Tisto tam s svojim načinom financiranja strank ni nič drugega, kot uzakonjena korupcija. Sicer pa tudi drugod po svetu, z izjemo morda skandinavskih držav pa kakšne Švice, ni dosti bolje, imune niso niti "stare demokracije". Zato tudi LDS v svoji aroganci ni bila nič posebnega, prej bi lahko rekli, da so se hoteli pospešeno pridružiti globalnemu trendu norčevanja iz državljanov. Le da so pri tem vseeno preveč pretiravali, ko so si začeli domišljati, da so večni in nezamenljivi ter se obnašati kot da volivcev sploh ne rabijo. To so volivci sicer kaznovali. Partija jim je šla v k****, podgane so se razteple po drugih partijah oz. so zasedle že prej rezervirane dobro plačane službice po raznih državnih organih, zavodih in firmah, vseeno pa se ni spremenilo čisto nič. Vladavina je dobila novo etiketo, modus operandi pa je ostal isti. In da ne bo pomote: vsi so isti, t.i. "levi in desni", združeni v ropanju naroda in njegovi pavperizaciji.
In kaj je po tvojem boljša alternativa ? Še ena vrsta diktature (Hitler, Stalin, Sadam, Tito, Putin..) ?
robi2107 sporočil: 352
[#2713519] 23.05.18 16:41 · odgovor na: (#2713508)
Odgovori   +    0
[republican]
Ti si napisal desni Janez, ne jaz... jaz sem samo ponovil za tabo. Janez je toliko desen, kot mu to dopuščajo slovenski volilci, ki so večinoma levosučni... V Sloveniji sploh nimamo pravih desničarjev, ker se morajo vsi politiki obnašat kot levičarji, drugače sploh ne bi imeli šans na volitvah.
Sem napisal, ja. Ampak ne zato, ker bi se on meni zdel desen, kak drugi Janez pa lev, ampak le zato, ker ti oblastnike ločiš na leve in desne, govoriš o levičarjih in desničarjih, operiraš s pojmoma "levica in desnica". Sam te terminologije ne uporabljam oz. če že, potem uporabim "ta desnemu" Janezu tako ljubo sintagmo "tako imenovana" in ju dam v narekovaje. Smatram ju za pojme iz preteklosti, ki z današnjim stanjem, ko vse partije na ekonomskem področju neoliberalizem (čikaška šola, neoklasicizem, če smo natančnejši) sprejemajo kot 10 božjih zapovedi, nimajo dosti skupnega. Zato govorim samo o oblastnikih, ki so zame vsi isti, in trdim, da sta strankarski sistem in tako imenovana demokracija navadno nategovanje folka, ki ne deluje tako, kot naj bi to delovalo v teoriji. Volitve so postale rotacija, kjer se venomer pojavljajo eni in isti frisi z novimi etiketami, vsi skupaj pa so združeni v skupnem zajebavanju in ožemanju državljanov. Če med njimi pride do konfrontacije je to zato, ker bi se tisti drugi, ki trenutno niso na oblasti, radi polastili njihovih stolčkov, da bodo potem lahko sami nastavljali svoj kader. Še sistem delitve oblasti, ki naj bi skrbel, da ga ena veja oblasti ne lomi preveč, pri nas ne deluje. Če bi bilo kaj drugače, bi korumpirani oblastniki pri nas polnili čuze, tako pa sodišča zaradi razžalitve raje obsojajo tiste, ki si drznejo pljuvati po njih, njih pa ne obsodijo.
robi2107 sporočil: 352
[#2713528] 23.05.18 17:55 · odgovor na: (#2713520)
Odgovori   +    0
[republican]
Zanimivo... meni se zdijo vse stranke preveč leve (kar je logično, ker je pač večina slovenskih volilcev levosučnih... vključno s tabo), tebi pa preveč desne, oziroma neoliberalne.

Da razjasniva... desne stranke so zame tiste, ki zastopajo interese kapitalistov, leve pa interese prisesanih na državne jasli. In ker je v Sloveniji več prisesanih na državne jasli, kot kapitalistov, je logično, da je tudi več strank, ki zastopajo interese prisesanih na državne jasli.
Tvoja interpretacija delitve na leve in desne je v bistvu pobrana iz učbenika s to razliko, da učbeniška definicija ne vulgarizira levice temveč govori o interesu dela kot produkcijskega faktorja, delavcev, če hočeš.

Zdaj pa o prisesanosti na državne jasli: glede na to, da se vseh dejavnosti ne da prepustiti privatnemu kapitalu, državljani vedno potrebujemo določene storitve države, ki jih zagotavlja javni sektor. V različnih državah je ta različno velik tako v absolutnem kot v relativnem merilu. Delno je to posledica različnih metodologij opredeljevanja in merjenja javnega sektorja, delno pa gre za objektivne okoliščine. V osnovi zame javni sektor ni problem, dokler zagotavlja storitve, ki jih zasebni kapital ne more oz. nima interesa učinkovito zagotoviti. Sam osebno nimam nič proti javnemu zdravstvu, šolstvu ..., ki so dejavnosti, ki bi jih tukaj hotel marsikdo privatizirati. Bistven problem zame je, da pravna država ne deluje. To je jedro problema. In pa to, da je kapital enostavno postal premočan in lahko politiko enostavno kupi. Poglej čez lužo pa ti bo jasno, o čem govorim. In tako danes govorimo o ugrabljeni državi, kjer oblastniki sprejemajo zakone, pisane na kožo kapitala, na nižjih ravneh pa korumpirani uradnički izvajajo javne razpise, pisane na kožo svojim zetom, tastom, svakom in kar je še tega. Vsakokratni oblastniki pa to dopuščajo in za vsako ceno ščitijo svoje ne glede na to, kakšne pizdarije počnejo, če že od tega sami nimajo neposredne koristi. In tako lepo sistem izžema državljane in jim nabija vedno nove in višje davke, raja pa to plačuje.

Zame privatizacija za vsako ceno ni nobena rešitev, ker bomo tako namesto državnega monopola sčasoma dobili zasebni monopol (v najboljšem primeru kartel), ki pa ni nič boljši. Da ne omenjam tega, da so je v zadnji krizi zasebni kapital reševalo z državnim denarjem, ker je bil baje prevelik, da bi ga pustili propasti. Govorim o Fannie Mae in Freddie Mac pa privat bankah..... Jebeš tak kapitalizem. Za rajo brutalni kapitalizem, za "kapitaliste" pa socializem. Ampak samo pri socializaciji izgub, ne pa tudi dobičkov. Da ne omenjam tega, da si je sodrga, ki je vso to škodo povzročila, pa povrhu iz sredstev državne pomoči delila mastne bonuse. To se je dogajalo v Ameriki v 21. stoletju, deželi baje najboljšega možnega kapitalizma, in ne v Sovjetski zvezi, da ne bo pomote. Evo, to se zgodi, če zasebnemu kapitalu daš proste roke, da počne kar hoče. Zato pravim: zasebni kapital je že v redu in nimam nič proti njemu, samo nadzor potrebuje. Ker bo v nasprotnem primeru naredil vse, da bi maksimiral svoj profit ne glede na ceno. Tako bi npr. proizvajalci hrane v svoje izdelke tlačili vso mogočo svinjarijo (kar sicer itak že počnejo) samo, da bi čim bolj povečali dobiček. Takih primerov bi ti lahko navedel še nebroj. Konec koncev je krizo leta '29 zakuhala ravno odsotnost države v gospodarstvu. Danes vsi namenoma ali ne pozabljajo, da je svetovno ekonomijo takrat iz dreka izvlekla Keynesova ekonomska doktrina, ki fokus premaknila na stran povpraševanja in je tako v razmerah likvidnostne pasti država sama ustvarila povpraševanje s tem, ko je nastopila kot investitor in močno povečala javni sektor.

Kar se pa tiče moje svetovnonazorske opredelitve pa tole: res imam srce na levi ampak denarnico imam na desni. Kakšen volivec sem: nikakršen, ker kot ti bi že moralo biti jasno, v volitve ne verjamem in se jih zato tudi ne bom udeležil.
linaprin sporočil: 477
[#2713543] 23.05.18 18:43 · odgovor na: rename (#2713491)
Odgovori   +    2
čas vnosa: 23.05.18 15:36
[rename]
Pa ti sploh ločiš in razumeš v čem se razlikuje oblast desnice v parlamentarni demokraciji, od oblasti, ki jo ima vojaška hunta ali enopartijska vladvina?
Loči samo janeze in nejaneze
robi2107 sporočil: 352
[#2713552] 23.05.18 19:55 · odgovor na: (#2713539)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: robi2107 23.05.2018 20:09
[republican]
Midva očitno ne živiva v isti državi... Oblastniki v Sloveniji sprejemajo zakone, pisane na kožo njihovim volilcem. Torej prisesanim na državne jasli (javnim uslužbencem, upokojencem in brezposelnim), ki predstavljajo največjo volilno bazo v Sloveniji in zlahka izvolijo vlado, ki zastooa njihove interese (ali pa zrušijo tisto, ki jih ne).
Očitno res ne živiva v isti državi. Javni uslužbenci, upokojenci in brezposelni nimajo popolnoma nič s svinjarijami, ki se dogajajo pri javnih razpisih in povsod, kjer se deli državni denar, in z drugimi oblikami ropanja javnih sredstev. Stvar je preprosta: država (oblastniki) vedo, da se svinjarije dogajajo, pa zoper to ne ukrenejo nič, ker imajo od tega tudi sami korist. Enako je bilo s privatizacijo državne lastnine. Divje privatizacije v '90-ih se ne bi dogajale, če oblastniki tega ne bi dopustili, pa so samo nemo gledali, če že ne aktivno asistirali. Enako velja za zadnji val "privatizacij", ko so razni bavčarji in šroti brez enega samega centa svojega denarja, zato pa z izdatnimi krediti državnih bank, hoteli postati pivovarji, hotelirji ipd. To pa niso njihovi volivci, temveč kriminalne klike.
V Sloveniji je pač preveč takšnih, ki živijo na tuj račun in se ob visokih davkih počutijo varne. Slovenski davkoplačevalci so talci prisesanih na državne jasli.
S tem se strinjam, vendar ti, ki so prisesani na državne jasli niso zgoraj omenjene kategorije, temveč razni dvorni dobavitelji svega i svačega, ki svoje 10x preplačane stvari ali storitve prodajajo državi, oblastniki pa jim to zaradi lastnih koristi omogočajo.
Pa ti res misliš, da lahko država to bolje regulira od trga? Proizvajalci hrane tlačijo vanjo vso mogočo svinjarijo, ker so pač kupci to pripravljeni kupiti (in plačati). Če kupci ne bi bili pripravljeni kupovati svinjarije, bi jo proizvajalci kmalu nehali proizvajati in trgovci prodajati.
To ne drži. Proizvajalci hrane noter tlačijo svakojake pizdarije pri čemer ljudem ne povedo, kaj to sploh je, ker imajo od tega korist v obliki nižjih stroškov in posledično večjega profita. Temu se reče asimetričnost informacij. Tržni udeleženci namreč še zdaleč niso v enakem položaju. Najsi bodo na ponudniški strani to proizvajalci hrane, zdravil, avtomobilov, bančnih storitev, česarkoli, vedno bodo hvalili svojo kramo po načelu vsak berač svojo malho hvali, kupci pa temu pač morajo verjeti, ker druge nimajo. Primerov, ki to potrjujejo, imaš kolikor hočeš. O samoregulacijski sposobnosti trga pa se lahko najbolje prepričaš sam na primeru zadnje finančne krize. Niso jo povzročili ne delavci ne upokojenci in ne brezposelni. Povzročili so jo korumpirani kapitalisti oz. njihov top management, ki so prodajali toksične finančne "produkte" vedoč, da niso vredni pol k***a, ki so prirejali bilance ipd. Skratka, šlo je za kriminal belih ovratnikov. To dobiš, če jim pustiš proste roke. Stvar pa je potem reševala država na plečih davkoplačevalcev. Še bolje pa bi bilo, če si pogledaš kakšen učbenik ekonomske teorije za 1. letnik ekonomskega faksa in si pridobiš teoretične osnove o tem, kaj je privedlo do velike gospodarske krize leta '29 in kaj je svet izvleklo iz nje. Vzrok niso bili ne upokojenci ne brezposelni pa tudi ne javni uslužbenci, ker je bil njihov delež v dobi prevlade klasične ekonomske doktrine zanemarljiv. Prav tako ni bila vzrok požrtna država, ker je bil njen delež v BDP relativno majhen.

In če bi se zanašali na samoregulacijo kapitala, je ne odnesejo slabo le potrošniki, temveč tudi živali in okolje. Mar ti res misliš, da bo kapital sam plačeval oz. odpravljal negativne eksternalije svoje dejavnosti??? Bodi no resen. V to jih mora prisiliti država ker se njim drugače prav jebe za to. Samo poglej, kaj delajo v brazilskem pragozu, da ne navajam naprej.
Podobno je s politiki... če bi večina volilcev rekla jebite se! politikom, ki nam višajo davke in bi raje volila tiste, ki hočejo znižati davke in javno porabo, bi politiki kaj kmalu začeli nižati davke in javno porabo. Ponudba in povpraševanje pač. Očitno je v Sloveniji večje povpraševanje po politikih, ki višajo davke, kot tistih, ki jih nižajo, ker se pač preveč Slovencev ob visokih davkih počuti varne.

Politiki se samo prilagajajo volilcem... zato nima smisla krivit politikov, ampak volilce.
Če so vsi isti, nimaš koga volit, zato pa pravim, da so volitve brezveze. Malo poguglaj, kdo je uzakonil ZUJF pa mi potem razlagaj kdo niža davke. Mar ti res misliš, da volivci hočejo višje davke, v zameno pa dobivajo čedalje slabše storitve države, razpadajoče ceste in podirajoče se mostove. Tu nekaj ne more štimati. Pred 20 leti smo npr imeli 19% DDV, pa smo imeli boljše javne storitve, kot jih imamo danes. Pa si sam odgovori, kam gre ta razlika v davkih, če ne sprejemaš moje razlage.

Strani: 1 2 3 4 5 6