Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Izgubljena leta rasti

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 16.936
[#2710951] 09.05.18 19:34
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: FIN-311684 09.05.2018 19:51
Visoka gospodarska rast je lahko le v pol leta vprašljiva. ZDA so ponovno uvedle sankcije Iranu. Evropskim državam so dale pol leta časa za prekinitev gospodarskih odnosov z Iranom in če tega ne naredijo sledijo ameriške sankcije neposlušnim državam, ki bi lahko pomenile ustavitev evropskega izvoza v ZDA s tem, da moramo vedeti, da je gospodarstvo ZDA zaprto vase in izvozi le 12% vsega kar naredi, gospodarstvo EU pa izvozi cc. 40%. ZDA so bolj usmerjene v izvoz terorja in vojn, ki se odstotkovno ne da oceniti.

Ker vse kaže, da se EU ne bo več vazalsko obnašala do ameriških gospodarjev, bo izvoz iz EU obremenjen z visokimi carinami, kar bo pomenilo, da bodo npr. nemški avti v ZDA dražji, prodaja bo padla, nemške avtomobilske tovarne bodo zmanjšale proizvodnjo in seveda zaradi manjše proizvodnje bodo krizo prenesle na dobavitelje tudi v Sloveniji in bo takoj konec velike rasti slevenskega BDP.

Le če bodo države EU enotne in se enotno uprle diktatu ZDA bo Trump stopil korak nazaj. Sicer, najboljša rešitev bodoče krize bi bila, če bi v Nemčiji organizirali referendum za izstop iz Nata, kar bi bil jasen signal Trumpu, da je Nemčija prvič po letu 1945 postala suverena država, če bi podobno naredili tudi v Franciji, bi Trump dobil jasno sporočilo, da je z
ameriško diktaturo v Evropi konec.

Strani: 1