Strani: 1

bozo666 sporočil: 3.026
[#2706990] 12.04.18 08:36
Odgovori   +    7
Ameriška politika bo na koncu najbolj pogubna prav za njih same.

Svet se namreč hitro spreminja, nastaja novo razmerje moči, nova zavezništva in nove vojaške sile. Mislim , da bo Rusija reševala svojo aluminijsko industrijo.....s tem bo nazaj dobila precejšen odstotek lastništva zdaj privatiziranih, prej državnih gigantov,zagnala se bo proizvodnja gospodinjskih aparatov in seveda letal ter drugih aluminijastih produktov.

Ameriška politika, ki je polna vzvišene arogance in sebičnih ameriških interesov...( lep primer je LNG, preprečevanje Južnega toka in teženje Nemčiji glede Severnega toka 2 )...bo počasi naredila 2 Evropi.....v eni bo jedro naklonjeno ZDA,ki se bo manjšalo, v drugi pa države, ki bodo prevzele njegovo geslo in se torej bolj brigale za koristi svoje države.

Vse je en velik interes multinacionalk Zahoda, tudi NATO oz. predvsem NATO....nas silijo v porabo 2% BDP in pogojujejo nabavo svojega orožja, ki je dražje in dela njim profite.

Če bi mi bili resna država in bi imeli pokončne politike, bi šli res na 2 %, ampak tako, da bi del porabili za nabavo npr.srbskih LAZARJE, MILOŠEV, namesto izraelskih havbic, bi kupili srbske NORE, ki so hit.....itd. Drugi del denarja pa porabiti za ponovno vzpostavitev TO-ja in služenja vojaškega roka ter prepovedjo razprodaj starega orožja ( primer čez 20 tisoč kosev prodamo za dober milijon, preprodajalci pa naprej za 10-vmes je bilo mislim , da 257 "šarcev", ki so večni, le vzdrževati jih je treba)......Kaj bi dali partizani leta 1941, če bi imeli teh 257 "šarcev".S takšno vojsko, ki ni niti bleda senca nekdanje ognjene moči TO-ja, smo lahek plen ene same okrepljene specialne brigade, ki jo spustijo na naša 4 letališča-vsega bi bilo konec v enem dnevu-mi pa goli in bosi, brez terenske organizacije in depojev orožja, pa magari "trofejnih šarcev", ki bi bili zlata vredni.-TO JE VELEIZDAJA, ki je hujša od TEŠ 6

To pozabljajo naši "hlapci", ki se gredo državnike a to nikoli ne bodo, dokler bodo vodili takšno poslušno hlapčevsko politiko, ki ni v korist Slovenije, ampak polni žepe zahodnih multinacionalk-mi prodajamo strateške firme kot je bila Fotona, namesto, da bi se združili s srbsko in hrvaško industrijo, ustanovili skupno podjetje in spet skupaj izdelovali lastno oborožitev tako kot včasih, ki je dobro šla v izvoz.

Zdaj to vlogo prevzema Srbija sama in naglo veča izvoz novo razvitih orožij. Kakšen bi bil ta izvoz, če bi imeli skupno podjetje tako kot včasih....a tega naši kljukci nikoli ne bodo naredili, ker so poslušni hlapci,vsi srečni, če bi dobili foto termin 10 minut npr. z Obamo-primer Pahor. Za bruhat.

No, edina svetla izjema od te hlapčevske politike, je bila reakcija na obveščevalno igro ( GB, ZDA ? )z t.i. zastrupitvijo z novičokom, ki so ga v hipu "identificirali medijsko ", ko nismo sledili umazani obveščevalni igri.....to, da ne dovolijo sestrični vstopa v GB, da bi obiskala Julijo, da o preprečevanju obiska ruskih diplomatsko-konzularnih predstavnikov pri njihovi državljanki Juliji Skripal, niti ne govorimo......zdaj so jo umaknili na tajno lokacijo, da ja ne bi Rusi dokazali, da je vse bilo umazana obveščevalna igra, ki naj bi diskreditirala Rusijo.

Upajmo, da bodo čimprej predsedniške volitve in da bo nova sestava DZ drugaćna- a glavno vlogo morajo odigrati neodvisni mediji, ki bi morali odločno razkrinkati tiste, ki to niso in s prstom pokazati na razne "agente za vpliv", ki zastopajo tuje interese....kogar kaj več zanima o "agentih za vpliv" naj si pogleda lanski intervju z nekdanjim kontraobveševalcem mag.Zoranom Kruničem v RBTH -( slovenska verzija ).
1357 sporočil: 4.150
[#2707100] 12.04.18 13:29 · odgovor na: bozo666 (#2706990)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: 1357 12.04.2018 13:35
A se je tebi čas ustavil???? Če se že mora kupovati novo orožje naj se kupuje tisto in takšno, ki je že preizkušeno v relanih situacijah za kar je namenjeno, to akr pa ti predlagaš za nakup pa ni bilo preizkušeno še v nobeni realni situaciji. Primerjava leta 1941 z 2018 je tudi smešno ker so se v tem času umes zgodile vsaj dve tehnološke in tri socialne revolucije. Tudi obvezno služenje vojaškega roka ki ga predlagaš je za današnji čas neuprabna stvar ker je pravno neuporabna in tehnološko neučinkovita. Vojsko rabimo ampak ta mora biti predvsem učinkovita da pa bi bila učinkovita mora biti pa tehnološko opremljena in izurjena ter mora ispolnjevati socialno pravna poslanstva ki jih zahteva čas v katerem živimo.
siap sporočil: 1.940
[#2707105] 12.04.18 13:46 · odgovor na: 1357 (#2707100)
Odgovori   +    5
Khmm, Božo je pač iz tistih časov, ko ga je vodnik vprašal: zašto ne nišaniš ?
Tov komandir toliko ga mrzim, da ne mogu da ga vidim, nda??
jebovasjna.press
bozo666 sporočil: 3.026
[#2707154] 12.04.18 16:54 · odgovor na: 1357 (#2707100)
Odgovori   +    1
Spoštovani 1357....ja, drugim se ne zdi izpod časti kupovati npr. srbske NORE....poglejte si kakšno je bilo zanimanje na sejmu voj.opreme in oborožitve v Zalivu.

Zgodovina je najboljša učiteljica, to si velja zapomniti....in naša zgodovina je kar poučna.

Leta 1941 smo začeli iz nič, z nekaj puškami-tudi lovskimi a 12-12-41 so v Rovtu padli mnogi nemši policisti ( 48) in v 3 dnevni dražgoški bitki so partizani imeli že 22 puškomitraljezov....

Najhujše je, če si brez orožja in brez ustrezne organizacije....zanašati se na našo vojsko je smešno , saj je majhna, pa še velik del je je vedno v kakšni misiji-najveć na Kosovu, kjer si nabirajo radiacijo in bodo obolevali tako kot italijanski kontingent, saj je na Kosovu velik del področil kontaminiran z osiromašenim uranom....in v tiste predela pač amerikance ne nastanjajo svojih.

Razprodajati staro a uporabno orožje je navadni kriminal, sploh če ga preprodajalci potem prodajo po 10x ceni naprej..........da o elementih veleizdaje niti ne govorimo.

Še dobro, da smo imeli stare partizane Stjenko in Kajtimira, da so ustanovili TO in ga seveda dobro oborožili.....no, pa da so tudi ustanovili leta 67 kadetnico za miličnike

To sta temelja slovenske osamosvojitve-skratka, treba je imeti realno silo nekaj deset tisoč mož, ne pa to kar imamo zdaj.

Potrebno je po nekdanjem vzoru imeti eno in drugo....eno profesionalno brigado in 10 x večjo oboroženo silo v smislu TO.....ter seveda močno rezervno policijo.

Skratka, če do česa pride, vsak agresor ve, da se bo oborožen narod uprl, kar odvrne modre agresorje.
vrac sporočil: 9.290
[#2708088] 18.04.18 10:53 · odgovor na: bozo666 (#2707154)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: vrac 18.04.2018 10:54
Bi se kar strinjal. Potrebujemo rezervno sestavo, potrebujemo tudi lastno oborožitveno industrijo. In zakaj ne v povezavi s Srbi in Hrvati? Jasno da bi to bilo v redu. Ker vse uvažamo, pa še to moramo kupovati samo iz določnih držav, ki nam potem brez podkupnin nabijejo enkrat višjo ceno kot jo iztržimo pri poslu, ko se je pred časom pol vlade znašlo na sodišču, LOL.
1357 sporočil: 4.150
[#2708150] 18.04.18 14:34 · odgovor na: bozo666 (#2707154)
Odgovori   +    0
Ja, OK sodelovanje z državami nakedanje SFRJ. Ampak na vsebinskih osnovah sedanjosti in prihodnost ne pa na čisti formi preteklosti. In ta NORA je forma preteklosti, vsebinsko so pa haubice že zdavnaj presežene. Tudi ko pravite da nimamo lastne oborožitvene industrije ni čisto res. Imamo jo nekaj, je je pa toliko kolikor je tržnega povpraševanja. In če sem relaističen bi imeli lahko že zdavnaj oni dve bojni bataljonski skupini, ki bi delovale na prvi bojni črti, samo potem bi se kdo z vojaških misij vrnil tudi v krsti kar pa ne ustreza trenutni politiki v Sloveniji, ki še ni popolnoma dojela da poklicna vojska ne pomeni samo častne postroje pred predsedniško palačao in na državnih proslavah temveč tudi dejansko vojskovanje in v dejanskem vojskovanju se tudi umira. Če sem malo zloben in futurističen hkrati bi lahko ti dve bataljonski skupini opremili namesto z oklepniki tuje izdelave z droni srednje velikosti in srednjega doleta ( do 300 kilometrov), ki nosi lahko kakršno koli oborožitev ( tudi biološko, kemično ali taktično nuklearno) domače izdelave. Samo za to se mora neko podpisati na nekaj papirjev in prevzeti odgovornost za to dejanje ker povratka po tej potezi ni več. Da se u določenih krogih vojske s temi stvarmi že eksperimentira pojasnjuje slovenski nepodpis deklaracije UN o prepovedi uporabe vsakršnega nuklearnega orožja. Tudi mediski cirkus, ki se dela z vojsko ima zanimive akterje, obe brigadi kopenske vojske medtem ko so v vseh ostalih enotah in rodovih vojske tiho in celo skrbijo da so čim manj opazni v javnosti.

Strani: 1