Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 16.951
[#2706038] 05.04.18 17:33
Odgovori   +    31
Putinovo skoraj brez konkurence zmago na ruskih volitvah so Američani obsodili, ker naj bi to bil totalitarizem, Al Sisijevo skoraj brez konkurence 97% zmago na egiptovskih volitvah so Američani pozdravili, ker naj bi to bila demokracija...Sicer, Trump je čestital enemu in drugemu. Simona, kaj misliš?
MarijanMacek sporočil: 1.831
[#2706044] 05.04.18 18:07
Odgovori   +    34
S.T.:
Nekdanji dvojni agent Sergej Skripal in njegova hči sta bila z nevarnim kemičnim strupom zastrupljena le nekaj dni, preden je Vladimir Putin vnovič tako rekoč brez konkurence zmagal na volitvah za ruskega predsednika. Zastrupljanje ljudi ali le poskus sta sama po sebi zlobni dejanji.
Lepo ravno ni, vendar izdati 300 sodelavcev tudi ni ravno bogu všečno dejanje. Hudič je, ko se gredo babe kot ST resen posel in ne vidijo ozadij in gonijo neke demokratične mantre. Vohun je vohun, in šele smrt ga prej ali slej reši tega statusa. Sicer bi pa lahko Britanci svojega vohuna zaščitili, ne pa da se hčerka sprehaja na obisk iz Moskve v Salisbury... In ostaja še ena neprijetna podrobnost, na vsakem sodišču bi primer padel, strokovnjaki ne morejo potrditi izvora strupa...

O demokraciji se pa ne splača nakladat, za nekatere je dobra, veliko večino sveta pač ne. ST si naj prebere razgovor z znanim Yurijem Sidorovichem, www.delo.si/gospodar...topih.html in bo mogoče spoznala kruto prej omenjeno dejstvo. kaj pa je sicer prinesla demokracija v Libijo (propad vseh vrednot), Egipt (vojaško diktaturo), Irak (totalni propad nekoč dobro stoječe države), Sirijo (državljanska vojna in 1/2 M beguncev.... etc... In začuda, največji ameriški zaveznik je najbolj teokratska država, skorajda središče sodobnega zla.

Res pa ima ST prav, Rusi so prinesli komunizem in posledično se je v Evropi kot strah pred njim razvila socialna država, ki bi jo nekateri, pri nas so FINANCE kar na vodilnem mestu, razgradili!
rename sporočil: 10.538
[#2706045] 05.04.18 18:08 · odgovor na: (#2706040)
Odgovori   +    12
Res je, kapo dol, Simona.
(s tem si se odkupila za ‘hocem crnca’; vsaj jaz ti ga ne bom vec oponasal ;-))
rx170 sporočil: 4.131
[#2706049] 05.04.18 18:17
Odgovori   +    51
Eh....

Pa pojdimo lepo po vrsti.
Za zastrupitev nekdanjega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčere Julije z nevarnim živčnim strupom v Veliki Britaniji ni nobene druge prepričljive razlage kot zelo verjetna odgovornost Ruske federacije, so ocenile države članice EU.
Ta zgodba se glede na nova dejstva očitno sesuva kot hiša iz kart. Julija je očitno preživela najbolj smrtonosni strup vseh časov brez velikih težav, sami Britanci pa sramežljivo priznavajo, da ne morejo dokazati izvora strupa (če je sploh bil strup).
EU je tudi povezava, od katere Slovenija pravkar pričakuje, da ji bo pomagala pri uveljavitvi odločbe mednarodnega sodišča o meji s Hrvaško, tudi članico EU. Glavnina držav članic EU je ruske diplomate izgnala, med njimi tudi Hrvaška. Slovenija pač ne. Ali bodo Rusi reševali našo mejo?!
Rusi seveda ne bodo reševali naše meje. Ampak tudi EU in NATO nam do zdaj nista prav nič koristila (se še spomnimo tiste Boratove epizode z blokado pogajanj in kako hitro je slovenski establišment pokleknil pred vsemogočno EU).

V danskem in švedskem parlamentu so razpravljali, da ekonomske sankcije EU (proti Rusiji zaradi zasedbe Krima, op. a.), ki prizadenejo širšo rusko populacijo, niso učinkovite in da bi se bilo treba začeti pogovarjati tudi o vzpostavitvi sankcij, neposredno usmerjenih na posameznike Putinovega nedemokratičnega režima,« je dodala profesorica.
Profesorica pač ne razume, kako deluje Putinov režim in da so oligarhi odvisni od njega in ne obratno. Vemo, kaj se je zgodilo s tistimi, ki so hoteli preveč mešetariti po politiki.
Asad je zavzel stališče, da so za uporabo kemičnega orožja krivi uporniki. Podobno kot Rusija in njen zunanji minister Sergej Lavrov ta hip zavzemata stališče, da bi bila zastrupitev nekdanjega dvojnega agenta Sergeja Skripala lahko v interesu britanske vlade.
Ja saj tudi je. Za uporabo kemičnega orožja s strani Asadov prav tako ni bilo dokazov, pa tudi Irak ni imel kemičnega orožja leta 2003. Ta film smo že gledali.
Zadeva z Rusijo ni prva taka. Očitno so nam všeč totalitarni režimi. Tako Slovenija ni obsodila ravnanj Kitajske v Južnem kitajskem morju, ni je bilo niti v prvih vrstah pri obsodbi kršenja človekovih pravic na Kitajskem.
Hja, tudi kršenja pravic črncev v ZDA nismo obsodili ali pa ravnanja ameriške vojske z iraškimi ujetniki v času okupacije. Da ne omenjam tiste katastrofalne agresije na Libijo. Države kot je SLovenija povsem očitno ne obsojajo dejanj velesil ampak ponavadi podpisujejo koalicije voljnih.
Zaradi uporabe kemičnega strupa in napada v Veliki Britaniji je torej večina držav EU, pa seveda tudi ZDA in Avstralija, izgnala ruske diplomate. Med državami članicami EU in drugimi, ki so izgnale ruske diplomate, so proklamirani slovenski vzori, kot denimo Švedska, Danska, Finska, Norveška, Nemčija, Italija, kot že rečeno tudi naša južna soseda Hrvaška. Ruskega diplomata je izgnala celo Madžarska, čeprav voditelja obeh držav, Viktor Orban in Vladimir Putin, veljata za zaveznika.
Ja in Rusija je vrnila z enako mero. In kaj so te države s tem dosegle? Nek beden propagandni efekt za dejanje, ki ga ne morejo dokazati, obstaja celo možnost, da so vse skupaj storili sami.
Po naši oceni je to sramotna odločitev vlade Mira Cerarja, Socialnih demokratov Dejana Židana in upokojencev Karla Erjavca.
Kot ponavadi je vaša ocena napačna kot v primeru Merkatorja ali pa prodaje NKBM.
Ne le, da Miro Cerar, Socialni demokrati in Dejan Židan ter Karl Erjavec in Desus Slovencem in svetu sporočajo, da so zastrupitve in načrtovani umori O. K., ne pa zlobni, ne le, da torej sporočajo, kako malo je zanje vredno človeško življenje – Socialni demokrati, Miro Cerar in Desus sporočajo tudi, kako malo so zanje vredne človekove pravice, zakonitost in varnost ljudi.

Človeško življenje je seveda neprecenljivo toda krive obtožbe so prav tako problematične.
Pa tudi, koga in kaj imajo za zaveznika in vzor, Putinov totalitarizem ali zahodno demokracijo. Vse to je slab obet za tokratne parlamentarne volitve, raven zakonitosti, varnosti, razvitosti demokracije v Sloveniji ter ne nazadnje za vašo službo in debelino vaše denarnice.
To seveda niso argumenti ampak slaboumno ideološko demogoško nabijanje.
Vsem, ki ocenjujejo, da je odločitev, da ne izženemo ruskih diplomatov, ekonomsko dobra za Slovenijo in slovensko-ruske odnose, postavljamo vprašanje, koliko je ta odločitev slaba za spor okoli meje, za spor okoli NLB, za ekonomski interes slovenskih podjetij v EU in ne nazadnje za vašo službo, ki vam jo dajejo izvozniki v Nemčijo, in za davke, ki jih ti plačujejo.
Nemški gospodarstveniki so pravzaprav zelo živčni zaradi sankcij; v istem tednu kot se je dogajala Gobelsovska antiruska kampanja, je bila podpisana pogodba za severni tok II.
Slovenska politika in slovenski mediji so polni paradoksov. Ali je normalno, da slovenske leve stranke, kot so Socialni demokrati Dejana Židana in Desus Karla Erjavca, zavzemajo enaka stališča kot avstrijska skrajna desnica?
Načeloma je vseeno kdo ima kakšno stališče, važno, da je stališče pravilno. Nekateri ste hoteli črnca, nekateri smo pa svarili, da je organiziran migrantski val precejšen problem.
Ali veste, kolikokrat več izvozimo v EU in kolikokrat bolj je za nas pomembna Hrvaška od Rusije?
Močno dvomim, da se na hrvaškem kdo sekira ali mi izganjamo ruske diplomate ali ne.
Koliko je Putin osiromašil srednji razred, tisti razred, ki je za slovenske politike in medije punčica njihovega očesa? Slovenski politiki in mediji se večinoma zavzemajo za solidarnost, pravičnosti in enakost, hkrati pa goreče podpirajo Putina, v čigar Rusiji je neenakost večja kot v ZDA.
Preden se pametuje o Rusiji in njeni ekonomiji je morda pametno pogledati kakšno je bilo stanje pred Putinom tj. pod od zahoda podprtim demokratičnim Jelcinom.
Ljubezen do Rusov in sovraštvo do Američanov v Sloveniji niti ni več na ravni ideologije, ampak že kar vere.
Spet kar neka pavšalna trditev brez dokaza. Če pa že javnost res nenaklonjeno gleda na ZDA, je morda treba razloge iskati tam in ne pri Rusiji.

Kar se tiče podatkov, sem že večkrat povedal, da jih je treba gledati v kontekstu spremembe glede na stanje pred Putinom.

i.snag.gy/CBZkcY.jpg
FIN-234941 sporočil: 52
[#2706056] 05.04.18 18:52
Odgovori   +    17
Hlapci imajo vedno radi gazdo. Številke nimajo tu nobene vloge in teže.
najobj sporočil: 26.142
[#2706057] 05.04.18 18:57
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: najobj 05.04.2018 19:02
... Po naši oceni je to sramotna odločitev vlade Mira Cerarja, Socialnih demokratov Dejana Židana in upokojencev Karla Erjavca. Ne le, da Miro Cerar, Socialni demokrati in Dejan Židan ter Karl Erjavec in Desus Slovencem in svetu sporočajo, da so zastrupitve in načrtovani umori O. K., ne pa zlobni, ne le, da torej sporočajo, kako malo je zanje vredno človeško življenje ...

... holy shit ! ... evo, to pa je še ena Simonina modrost v stilu "hočem črnca", čeprav se obakrat ogroženi Boris Johnson za razliko od danes s Simono takrat ne bi strinjal, ker so črnci pač znani po nekaterih pri nekaterih ženskah cenjenih "stvareh" in se Boris lahko čuti ogroženega, čeprav je takrat Simona njemu in Andreju v zameno "ponudila" mlado Azijko ...

P.S.: tisti www.finance.si/88250...oce-Azijko novinarski masterpiece nisem komentiral, ker sem preveč fin, totega pa ne bom kaj dosti, da bom ostal dovolj fin, ker bi me lahko zaneslo ... khmm, pa čeprav se bom ziher spet najedel pobalinove jezikove župe, češ da se zaradi strahu za svoje forumsko življenje bojim napisat, kaj si mislim ...
marcelinofin sporočil: 5
[#2706078] 05.04.18 20:03
Odgovori   +    9
Mislim, da zaposleni v podjetjih z ruskimi lastniki pri nas menijo malce drugače. Ali pa v Rogaški Slatini, kjer se celo mesto živi od ruskih turistov. Pa tudi Mercator je posredno preko terjatev Sperbank pod ruskim lastništvom. Nismo tako neodvisni kot se zdi.Sicer pa EU sredstva niso njihova, ampak naši davki, ki jih imamo pravico dobiti nazaj. EU nam da bolj malo, naš denar nam vrne.
FIN-311684 sporočil: 16.951
[#2706094] 05.04.18 21:31 · odgovor na: rx170 (#2706049)
Odgovori   +    12
Zadnja sprememba: FIN-311684 05.04.2018 21:37
[rx170]
Eh....

Pa pojdimo lepo po vrsti.

>Za zastrupitev nekdanjega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčere Julije z nevarnim živčnim strupom v Veliki Britaniji ni nobene druge prepričljive razlage kot zelo verjetna odgovornost Ruske federacije, so ocenile države članice EU.

Ta zgodba se glede na nova dejstva očitno sesuva kot hiša iz kart. Julija je očitno preživela najbolj smrtonosni strup vseh časov brez velikih težav, sami Britanci pa sramežljivo priznavajo, da ne morejo dokazati izvora strupa (če je sploh bil strup).
Težko je sprejeti pa vendar vse kaže, da je Velika Britanija v želji zanetiti vojno z Rusijo z lažjo zlorabila solidarnost zahodnih držav, vemo pa, da laži ni niti v evropskem niti mednarodnem pravu. Spomnimo se podobnega primera, leta 2004 je Mayeva, pardon, Blair izjavil "Trditev, da sem jaz ali kdorkoli drug lagal oz. namerno zavajal parlament z napačnimi podatki glede iraškega orožja, je navadna laž!", leta 2005 pa še “Odločitve o vojni nisem sprejel zato, da bi zavajal ljudi ali jim lagal,“
pelle sporočil: 300
[#2706097] 05.04.18 22:23
Odgovori   +    19
eh, Churchil je rekel približno takole: Diplomat je človek, ki dvakrat premisli, preden ne reče nič. Boris pa ne zna niti povzeti, kaj mu je povedal šef laboratorija. In trenutno anlgeži prosijo, če lahko odstopi, ker dela blamažo. Oni bi z vlaka, simona bi pa z nami na vlak.
Slovenci se mogoče preveč držimo tistega "innocent until proven guilty" pa ravno ne skačemo takoj, če nam rečejo da je teba skočit.
Gospe novinarki pa privoščim črnca.
mimoidoci sporočil: 5.089
[#2706100] 05.04.18 22:39 · odgovor na: MarijanMacek (#2706044)
Odgovori   +    13
Zadnja sprememba: mimoidoci 05.04.2018 22:44
[MarijanMacek]
>S.T.:
>Nekdanji dvojni agent Sergej Skripal in njegova hči sta bila z nevarnim kemičnim strupom zastrupljena le nekaj dni, preden je Vladimir Putin vnovič tako rekoč brez konkurence zmagal na volitvah za ruskega predsednika. Zastrupljanje ljudi ali le poskus sta sama po sebi zlobni dejanji.

Lepo ravno ni, vendar izdati 300 sodelavcev tudi ni ravno bogu všečno dejanje. Hudič je, ko se gredo babe kot ST resen posel in ne vidijo ozadij in gonijo neke demokratične mantre. Vohun je vohun, in šele smrt ga prej ali slej reši tega statusa. Sicer bi pa lahko Britanci svojega vohuna zaščitili, ne pa da se hčerka sprehaja na obisk iz Moskve v Salisbury... In ostaja še ena neprijetna podrobnost, na vsakem sodišču bi primer padel, strokovnjaki ne morejo potrditi izvora strupa...
Marijan, si nam morda hotel povedati, da o strupu iz ruskega laboratorija govorijo zgolj indici? In da sklepi na podlagi indicev padejo na vseh sodiščih. Čakaj, od kje je že znana ravno obratna trditev, daj mi malo pomagaj?!
bambino sporočil: 902
[#2706104] 05.04.18 23:19
Odgovori   +    13
Pravilno sem se odločil ko sem odjavil naročnino.
FIN-311684 sporočil: 16.951
[#2706107] 05.04.18 23:45 · odgovor na: mimoidoci (#2706100)
Odgovori   +    16
[mimoidoci]
> [MarijanMacek]
> >S.T.:
> >Nekdanji dvojni agent Sergej Skripal in njegova hči sta bila z nevarnim kemičnim strupom zastrupljena le nekaj dni, preden je Vladimir Putin vnovič tako rekoč brez konkurence zmagal na volitvah za ruskega predsednika. Zastrupljanje ljudi ali le poskus sta sama po sebi zlobni dejanji.
>
> Lepo ravno ni, vendar izdati 300 sodelavcev tudi ni ravno bogu všečno dejanje. Hudič je, ko se gredo babe kot ST resen posel in ne vidijo ozadij in gonijo neke demokratične mantre. Vohun je vohun, in šele smrt ga prej ali slej reši tega statusa. Sicer bi pa lahko Britanci svojega vohuna zaščitili, ne pa da se hčerka sprehaja na obisk iz Moskve v Salisbury... In ostaja še ena neprijetna podrobnost, na vsakem sodišču bi primer padel, strokovnjaki ne morejo potrditi izvora strupa...
>

Marijan, si nam morda hotel povedati, da o strupu iz ruskega laboratorija govorijo zgolj indici? In da sklepi na podlagi indicev padejo na vseh sodiščih. Čakaj, od kje je že znana ravno obratna trditev, daj mi malo pomagaj?!
Beremo, da Rusija predlaga Varnostnem svetu sklep o preiskavi zastrupitve Skripalova in zakaj je občutek, da bodo ZDA, Velika Britanija in Francija zavrnile ruski predlog. Vprašajmo se, zakaj ne želijo preiskave poskusa umora, ki se je zgodil na Angleških tleh? No ja, zakaj? Verjetno je umor organizirala Velika Britanija in njena malo po bondovsko omejena MI6.
bambino sporočil: 902
[#2706109] 06.04.18 05:14
Odgovori   +    35
Danes je ravno obletnica napada na Jugoslavijo. 6. april 1941:
en.wikipedia.org/wik...Yugoslavia

Tudi takrat se je zelo pritiskalo na vse manjše države, naj se priključijo nemško (tudi francoskemu) vlaku v napadu na Rusijo. Klonile so Madžarska, Bolgarija, Romunija, na koncu s pristopom trojnemu paktu tudi Kraljevina Jugoslavija:
en.wikipedia.org/wik...rtite_Pact

Menda je šlo za gospodarski interes in za zahodne vrednote.

Glede zahodnih vrednot me zanima mnenje avtorice:
- bombardiranje, okupacija Iraka
- okupacija Afganistana
- bombardiranje Libije
- podpora islamistom v Siriji
- podpora bombariranju Jemna
- podpora prodaja nedemokratičnemu režimu v Savdovi Arabiji
- ali avtorica podpira prodajo orožja v kraje, kjer ženske nimajo volilne pravice, kjer ženske ne smejo voziti avta.
- ali niso vojne na bližnjem vzhodu glavni vzrok za migrantsko krizo?
- kdo povzroča migrantsko krizo?

Ali sem prorusko razpoložen, če me moti bombardiranje nedolžnih?
bambino sporočil: 902
[#2706111] 06.04.18 05:32
Odgovori   +    21
Glede neenakosti, se slednja meri z ginijevim koeficintom:
tradingeconomics.com...-data.html

Slovenija: 25,7
Avstrija: 30,5
Rusija: 37,7 in je v trendu padanja (tradingeconomics.com...data.html)
United States: 41 in je v trendu rasti (tradingeconomics.com...data.html)


Izjava o večji neenakosti je torej po moje čista lažna novica. Simona lažeš. Vaše mnenje temelji na lažnih podatkih? Kje ste jih dobili?
vrac sporočil: 9.292
[#2706115] 06.04.18 06:55
Odgovori   +    13
Kakšne so torej v resnici vrednote slovenske leve politike, socialne, demokratske politike – so vrednote SD in Desusa skrajno desne? Ne le, da je pro Putin skrajno desni avstrijski voditelj Sebastjan Kurz, pro Putin je tudi skrajno desna francoska Marine Le Pen.
Označiti avstrijskega kanclerja za skrajnega desničarja je pa res dosežek. LOL. Če vzamemo kot relevanten argument ST, da bi morali izgnati ruske diplomate, ker imamo več ekonomskih koristi od ZDA kot od Rusije (čepav to seveda ni popolnoma res), potem je zelo delikatno v isti sapi ozmerjati Sebastjana Kurza za skrajnega desničarja, če je Avstrija naša 3. zunanjetrgovinska partnerica.

Tudi to, da se Rusija oborožuje ima svoj racionalen temelj. Oborožuje se, ker misli, da jo NATO ogroža. Nisem prepričan, če je to res, vendar podpihovanje revolucije v Ukrajini, postavitev jedrskega ščita v Baltskih državah in nekatere nediplomatske izjave zahodnih politikov, ne prispevajo k zmanjšanju paranoje Putina in Rusije.

Tudi škandal z zastrupitvijo vohuna in njegove hčerke ni popolnoma pojasnjen. Sicer ne dvomim, da so ga zastrupili Rusi, ker pač vohune ubijajo, posebej dvojne, ni pa dokončne razjasnitve, kako je do tega prišlo. Je bil izdan poseben nalog ali je bil že ob takratni zamenjavi za ruske vohune izdan nalog, da se ga ob prvi priložnosti ubije? Bolj kot sam poskus njegove likvidacije (ki bi ga morale tajne zahodne službe predvideti, da se bo zgodil in tega vohuna bolj zaščititi) je Zahod razjezil način likvidacije. Zato tudi takšna reakcija.
Ni pa nujno, da Slovenija vsakokrat skoči, ko ji naročijo, ker to ali mi izženemo kakšnega ruskega diplomata ali ne, bistva ne bi spremenilo. Lahko bi kašnega izgnali, bistvene škode pa tudi ne bo, če ga nismo. Že odpoklic veleposlanika na pogovore je kar močan signal, da se z rusko politiko ne strinjamo.
MarijanMacek sporočil: 1.831
[#2706121] 06.04.18 08:03 · odgovor na: mimoidoci (#2706100)
Odgovori   +    7
[mimoidoci]
> [MarijanMacek]
> >S.T.:
> >Nekdanji dvojni agent Sergej Skripal in njegova hči sta bila z nevarnim kemičnim strupom zastrupljena le nekaj dni, preden je Vladimir Putin vnovič tako rekoč brez konkurence zmagal na volitvah za ruskega predsednika. Zastrupljanje ljudi ali le poskus sta sama po sebi zlobni dejanji.
>
> Lepo ravno ni, vendar izdati 300 sodelavcev tudi ni ravno bogu všečno dejanje. Hudič je, ko se gredo babe kot ST resen posel in ne vidijo ozadij in gonijo neke demokratične mantre. Vohun je vohun, in šele smrt ga prej ali slej reši tega statusa. Sicer bi pa lahko Britanci svojega vohuna zaščitili, ne pa da se hčerka sprehaja na obisk iz Moskve v Salisbury... In ostaja še ena neprijetna podrobnost, na vsakem sodišču bi primer padel, strokovnjaki ne morejo potrditi izvora strupa...
>

Marijan, si nam morda hotel povedati, da o strupu iz ruskega laboratorija govorijo zgolj indici? In da sklepi na podlagi indicev padejo na vseh sodiščih. Čakaj, od kje je že znana ravno obratna trditev, daj mi malo pomagaj?!
Indične sodbe so menda vedno malce problematične. Nisem pravnik, sem pa nekoč zagovarjal neko indično tožbo proti nekemu "zastaranemu" falotu. Ampak problem je v tem, da so v sosednji državi obsodili nekoga, ki je vodil "mazanje" vodilnih struktur v Sloveniji pod vodstvom tega "zastaranega" falota na podobnih indicih, ki jih ni bilo malo. Pa še sama vlada je malo propomogla, da ni bilo direktnih dokazov, za več kot leto so založili Interpolovo sporočilo..... in tehničnih podatkov o komunikacijami med obsojenimi in "zastaranimi" ni bilo več....

Znameniti minister turških korenin (Boris J. namreč) ni podal še prav nobenega indica, saj so strokovnjaki rekli, da izvora strupa nemorejo identificirati, sam strup pa izgleda, da sploh ni takšen baubau, bi bilo primerneje uporabiti kakšen tehnološki plinček tipa AsH3 ali PH3, saj sta oba napadena preživela, hčerka kot da nima posledic. Znani primerki napadenih z nelegalno pridobljenim strupom v sami Rusiji pa so ostali trajni invalidi visoke kategorije..... In ko gledam tele angleške ABH mojstre se mi zdi, da res niso ne vem kako zaščiteni, z navadnimi plinskimi maskami. Strup je bil pa razvit z namenom zaobiti obrambne zmožnosti pakta NATO, tudi obstoječih cedil v maskah. Saj človek ne ve, komu bi verjel ali komu bi se smejal.
FIN-311684 sporočil: 16.951
[#2706123] 06.04.18 08:09 · odgovor na: bambino (#2706109)
Odgovori   +    18
[bambino]

Menda je šlo za gospodarski interes in za zahodne vrednote.

Glede zahodnih vrednot me zanima mnenje avtorice:
- bombardiranje, okupacija Iraka
- okupacija Afganistana
- bombardiranje Libije
- podpora islamistom v Siriji
- podpora bombariranju Jemna
- podpora prodaja nedemokratičnemu režimu v Savdovi Arabiji
- ali avtorica podpira prodajo orožja v kraje, kjer ženske nimajo volilne pravice, kjer ženske ne smejo voziti avta.
- ali niso vojne na bližnjem vzhodu glavni vzrok za migrantsko krizo?
- kdo povzroča migrantsko krizo?

Ali sem prorusko razpoložen, če me moti bombardiranje nedolžnih?
Nekateri so že malo pozabili agresijo NATA na Irak na podlagi Blairove laži, ki so jo ugotovili sami Angleži, podobno kot bodo čez nekaj let ugotovili, da jih je nalagala Mayeva. Kaj so o iraški vojni uradno ugotovili Angleži?...Blair je pretiraval z resnostjo grožnje, ki naj bi jo predstavljal Sadam Husein...To je ključna ugotovitev poročila komisije lorda Chilcota, ki bi ga ob hitrem branju morali brati devet dni. Brez predaha. Ima 2,6 milijona besed. Daljše je od vseh znanih »debelih« knjig. Serija knjig o priljubljenem mladem čarodeju Harryju Potterju ima milijon besed, Sveto pismo jih ima 800.000, Tolstojev roman Vojna in mir pa »samo« 600.000...Angleške Blairove laži so zelo debele, tudi od Mayeve bodo.
FIN-311684 sporočil: 16.951
[#2706125] 06.04.18 08:31 · odgovor na: vrac (#2706115)
Odgovori   +    8
[vrac]
>
Ni pa nujno, da Slovenija vsakokrat skoči, ko ji naročijo, ker to ali mi izženemo kakšnega ruskega diplomata ali ne, bistva ne bi spremenilo. Lahko bi kašnega izgnali, bistvene škode pa tudi ne bo, če ga nismo. Že odpoklic veleposlanika na pogovore je kar močan signal, da se z rusko politiko ne strinjamo.
Slovenci smo kot Nietzschejev osel, ki se vedno znova strinja, molči in prikimava. Boji se vsakogar in vseh...Hrvatov, birokratov iz EU, Američanov, vseh se bojimo. Zakaj je npr. Pahor podpisal sporazum o arbitraži? Zato, ker je podložnik in osel skupaj. Tudi Nietzsche se sprašuje, ali osel sedla človeka, ali pa človek sedla osla in samega sebe...Cerar je vsaj dokazal, da osel ni.
rosom sporočil: 3.218
[#2706127] 06.04.18 08:50
Odgovori   +    4
Ali je pajdašenje z Rusi vredno in dobro bo, neglede na vse ostalo, odprto vprašanje. Dodam pa lahko...mogoče kdo črpa informacije tudi tukaj,mogoče se bo kdo spomnil ,da je v 80-tih letih zelo znan dopisnik DELA v svoji kolumni vsak nov odstavek pričel s črko,ki so skupaj sestavljene ,na koncu pokazale sporočilo: BOJTE SE RUSOV.
rosom sporočil: 3.218
[#2706128] 06.04.18 08:54 · odgovor na: FIN-311684 (#2706125)
Odgovori   +    3
[FIN-311684]
...Cerar je vsaj dokazal, da osel ni.
Ja,brez dokaza,da ni osedlan.
MarijanMacek sporočil: 1.831
[#2706133] 06.04.18 09:16 · odgovor na: rosom (#2706127)
Odgovori   +    2
[rosom]
Ali je pajdašenje z Rusi vredno in dobro bo, neglede na vse ostalo, odprto vprašanje. Dodam pa lahko...mogoče kdo črpa informacije tudi tukaj,mogoče se bo kdo spomnil ,da je v 80-tih letih zelo znan dopisnik DELA v svoji kolumni vsak nov odstavek pričel s črko,ki so skupaj sestavljene ,na koncu pokazale sporočilo: BOJTE SE RUSOV.
Majhen popravek akrostiha (avtor Tit Doberšek) je bil:

BOJ SE RUSOV.
FIN-311684 sporočil: 16.951
[#2706139] 06.04.18 09:56 · odgovor na: rosom (#2706128)
Odgovori   +    2
[rosom]
> [FIN-311684]
> ...Cerar je vsaj dokazal, da osel ni.

Ja,brez dokaza,da ni osedlan.
Vse je politika. Govori se, da je Churchill izjavil, da je pravi politik sposoben predvideti vse za pet let vnaprej, potem pa nadaljnjih pet razlagati zakaj se njegova predvidevanja niso uresničila.
najobj sporočil: 26.142
[#2706144] 06.04.18 10:14 · odgovor na: FIN-311684 (#2706123)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: najobj 06.04.2018 10:15
[FIN-311684]
> [bambino]
>
> Menda je šlo za gospodarski interes in za zahodne vrednote.
>
> Glede zahodnih vrednot me zanima mnenje avtorice:
> - bombardiranje, okupacija Iraka
> - okupacija Afganistana
> - bombardiranje Libije
> - podpora islamistom v Siriji
> - podpora bombariranju Jemna
> - podpora prodaja nedemokratičnemu režimu v Savdovi Arabiji
> - ali avtorica podpira prodajo orožja v kraje, kjer ženske nimajo volilne pravice, kjer ženske ne smejo voziti avta.
> - ali niso vojne na bližnjem vzhodu glavni vzrok za migrantsko krizo?
> - kdo povzroča migrantsko krizo?
>
> Ali sem prorusko razpoložen, če me moti bombardiranje nedolžnih?
Nekateri so že malo pozabili agresijo NATA na Irak na podlagi Blairove laži, ki so jo ugotovili sami Angleži, podobno kot bodo čez nekaj let ugotovili, da jih je nalagala Mayeva. Kaj so o iraški vojni uradno ugotovili Angleži?...Blair je pretiraval z resnostjo grožnje, ki naj bi jo predstavljal Sadam Husein...To je ključna ugotovitev poročila komisije lorda Chilcota, ki bi ga ob hitrem branju morali brati devet dni. Brez predaha. Ima 2,6 milijona besed. Daljše je od vseh znanih »debelih« knjig. Serija knjig o priljubljenem mladem čarodeju Harryju Potterju ima milijon besed, Sveto pismo jih ima 800.000, Tolstojev roman Vojna in mir pa »samo« 600.000...Angleške Blairove laži so zelo debele, tudi od Mayeve bodo.
... eh, oni ameriški pudelj Tony Blair se niti zlagati ni zmogel sam, ampak je za Colinom Powellom samo ponavljal laži www.huffingtonpost.c...24620.html , ki so si jih izmislili Američani, da so lažje ropali iraško nafto, posledično pa razfukali Bližnji vzhod in sprožili begunsko-migrantsko-teroristično pizdarijo v Evropi ...
pelle sporočil: 300
[#2706149] 06.04.18 10:43 · odgovor na: MarijanMacek (#2706133)
Odgovori   +    8
[MarijanMacek]
> [rosom]
> Ali je pajdašenje z Rusi vredno in dobro bo, neglede na vse ostalo, odprto vprašanje. Dodam pa lahko...mogoče kdo črpa informacije tudi tukaj,mogoče se bo kdo spomnil ,da je v 80-tih letih zelo znan dopisnik DELA v svoji kolumni vsak nov odstavek pričel s črko,ki so skupaj sestavljene ,na koncu pokazale sporočilo: BOJTE SE RUSOV.

Majhen popravek akrostiha (avtor Tit Doberšek) je bil:

BOJ SE RUSOV.
ljudska pa je "ne čačkaj mećku" ali "don't poke the bear". Presenečen sem, s kakšno lahkoto čačkaju mećku, brez dokazov, in še nesramno povrhu.
In na koncu žalosten, da mećka izpade še najbolj razumska, nad temi povprečneži in improvizatorji, ki nam vladajo.
rosom sporočil: 3.218
[#2706173] 06.04.18 12:08 · odgovor na: MarijanMacek (#2706133)
Odgovori   +    3
[MarijanMacek]
> [rosom]
> Ali je pajdašenje z Rusi vredno in dobro bo, neglede na vse ostalo, odprto vprašanje. Dodam pa lahko...mogoče kdo črpa informacije tudi tukaj,mogoče se bo kdo spomnil ,da je v 80-tih letih zelo znan dopisnik DELA v svoji kolumni vsak nov odstavek pričel s črko,ki so skupaj sestavljene ,na koncu pokazale sporočilo: BOJTE SE RUSOV.

Majhen popravek akrostiha (avtor Tit Doberšek) je bil:

BOJ SE RUSOV.
Hvala za korekcijo in navedbo avtorja.Sedaj je moja informacija kompletna.
Primi1106 sporočil: 227
[#2706175] 06.04.18 12:40
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: Primi1106 06.04.2018 12:42
Pohvale Simoni za članek! Del slovenske politike, ki podpira Rusijo, bi se lahko iz take analize kaj naučil, čeprav dvomim, da sta rdeča falanga SD in plesnivi Desus tega sploh sposobna.
0329Softb sporočil: 3.513
[#2706188] 06.04.18 13:38
Odgovori   +    4
Te dni se mi izteče naročnina. Čeprav sem jo nameraval podaljšati, bom po tem članku to storil še z večjim veseljem. Odlično!

Strani: 1