Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek ICO-BUTALE

Strani: 1

MrRooky sporočil: 346
[#2706159] 06.04.18 11:30
Odgovori   +    10
Resnično BUTALE! Ne samo ICO, ampak TOTALNE BUTALE!
Vse napisano v članku je res in verjetno smo kjer smo, ker je lepo nabijat o blockchainih, zelenih oazah, silicijevih dolinah v EU, krožnih gospodarstvih in ostalih nebulozah, ki se odlično vklopijo v govor naših klobasačev, ki pa nimajo pojma o čem klobasajo!

Mirkecu še danes ni jasno, da mu plačo dajemo davkoplačevalci in ne bankomat! In od takega potem pričakovat, da bo speljal nekaj, o čemer nima pojma, bi se pa slikal in štulil povsod zraven, kjer je nekdo uspel...je utopija! FURS je razred zase, ko se enkrat zapneš z njimi ugotoviš, da sami kršijo več predpisov v primeru za katerega haklajo tebe! (ni spisov, napačno uročanje, odločbe, kjer je obrazložitev kar iz računalnika-tipska, zaposleni, ki si zakone tolmačijo po svoje..) nad njimi pa finančno ministrstvo s člani čudnih kultov "zdravih atmosfer" na čelu... In od Mirkeca, Bademaistra, sektašice, Kahla, Miladojke in ostalih članov orkestra za sviranje ku"#$ pričakovati napredno - vodilno zakonodajo v EU, ki bi nas postavila pred ostale... Pa ne se hecat no! Še neke uporabne zakonodaje, ki naj bi bila kolikor toliko primerna in uporabniku (davkoplačevalcu, podjetniku!) prijazna ne znajo sestavit. O okolju, ki bi bilo blockchain prijazno...z vsakim novim zakonom in mnenjem FURSa smo žal globlje v predimenzionirani administrativni državi, ki je sama sebi namen, kot pa namen privabljanja tujcev in njihovega kapitala..

Pravne varnosti ni, ker ni zakonodaje iz tega področja!
Pravne predvidljivosti ni, ker smo znani po tem, da spreminjamo in sprejemamo zakone po tekočem traku, tudi za nazaj!
Podjetniško okolje: Administrativno onaniranje državnih uradnikov nad realnim sektorjem!
Delovno pravna zakonodaja: Zapuščina socializma!

In kaj nam potem ostane za ponudit tujcem (domači tako vemo, da nič in to počnemo v tujini)? Na lepo okolje, najlepše mesto na svetu, zelene oaze in krožno gospodarstvo tuji investitorji ne padejo! Zanima jih koliko vložijo in kaj za to dobijo, danes, jutri, čez nekaj let.

In potem se kurčijo z Magno... A je to tehnološko napredno podjetje? Koliko smo dali za subvencije? Koliko smo uničili najbolše zemlje? In kaj smo dobili? Za primerjavo, Akrapoviča so hebali 10 let z dovoljenji za dozidavo...Koliko je dobil državne subvencije? Kdo je tehnološko bolj napreden? Kdo ima večjo dodano vrednost na zaposlenega? Koliko jih bo zaposlovala Magna, koliko jih Akrapovič? Koliko svinja Magna po okolju?

In še in še...

Jap, BUTALE!
rename sporočil: 10.902
[#2706181] 06.04.18 12:57 · odgovor na: MrRooky (#2706159)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: rename 06.04.2018 12:59
Epsko!!!!
Odlično si konkretiziral zelo dober Domjanov članek.

In dodajam: Mirko in njegovi niso zgolj najslabša vlada. So katastrofa kataklizmičnih razsežnosti. Za zdravstvo, za pravo, za gospodarstvo in finance, za šolstvo, za vojsko in policijo; skratka - za vse.

Sanjali so pa o trajnostnem gospodarstvu, visokih tehnologijah, tujih naložbah.
Kaj sanjali, nakladali in blefirali. Ob tem, da še enega qurčevega virmana ne znajo napisati, da bi izpolnili dane zaveze košarkarski reprezentanci.

Strani: 1