Strani: 1

rename sporočil: 10.884
[#2705635] 03.04.18 15:55
Odgovori   +    14
Močna dohodninska reforma bo kvečjemu takšna, da bodo močno povečali davke.
In potem jima bo žal, da sta si želela močne dohodninske reforme :-P
usimoncic sporočil: 3.322
[#2705642] 03.04.18 16:45
Odgovori   +    14
Batagelj in Akrapovič želita močno dohodninsko reformo
He, he, kar naj čakata Božička in Miklavža, ampak obiskal ju bo pa Dedek Mraz. Kaj sta pa sama dva storila za to, da bi se jima želja uresničila?

Njuna želja je sicer razmeroma enostavno uresničljiva, ni pa uresničljiva čisto brez angažmaja. Take želje se uresničijo tako, da se podpre tiste, ki se podajo v politiko s takimi idejami oz. da se take sproducira. Podpre se jih z denarjem, endorsmentom in operativno pomočjo, ne pa s kupom drugih podobnih idej in nasvetov. Tega zadnjega je na vsakem forumu in za šankom kolikor hočeš.
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705661] 03.04.18 18:14 · odgovor na: (#2705650)
Odgovori   +    15
[republican]
> Brez podjetne Slovenije ne bo socialne Slovenije

Tako.
Dooh, seveda bo. Tako kot 1945 - 1990. Lepo socialna, podjetnistvo pa bo omejeno na pekarne, frizeraje in kavarne.

Pravzaprav frizerajev ne bo ker bo kupna moc socialne slovenije prenizka. Bojo samo lepotilni saloni za zasluzne, ki jih bo sofinancirala drzava - njihov namen ne bo ustvarjanje dobicka, ampak urejene priceske in izgled izpostavljenih tovarisev in tovarisic na vodstvenih polozajih :-)
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705670] 03.04.18 18:57 · odgovor na: (#2705668)
Odgovori   +    2
[republican]
Slovenija (ozirona Jugoslavija) iz let 1945 - 1990 je šla u maloro ravno zato, ker je več porabila, kot ustvarila. Socializem gre pač u maloro, čim zmanjka tujega denarja.
Khm, odkar je slovenija kaonejugoslovanska, ima bistveno slabse razmerje ustvarjenega in porabljenega... Pa se kar laufa. Da ne omenjam kakih zelo nesocialisticnih drzav, ki drzijo svetovne rekorde v zadolzevanju, in se kar laufajo...

ampak naj te to ne ustavi v robotskem ponavljanju parol :-)
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705682] 03.04.18 19:57 · odgovor na: (#2705673)
Odgovori   +    12
[republican]
> [NemirniTujec]
> Da ne omenjam kakih zelo nesocialisticnih drzav, ki drzijo svetovne rekorde v zadolzevanju, in se kar laufajo...

A res ne razumeš, da ni problem v zadolževanju, ampak v gospodarstvu? Gospodarstvo in standard v ZDA cveti, kljub temu, da so zadolžene, Jugoslavijo je pa zadolženost pokopala, ker je pač zjebala gospodarstvo. Brez uspešnega gospodarstva ni delovnih mest, ni sociale in ni odplačevanja kreditov.
Lej, ti si napisal "porabila vec kot ustvarila", ker pac pase v sklop tvojih parol, ceprav nima veze s cemerkoli... in jaz sem pac opomnil, da nima veze.

Ti moras prevrednotiti svoje vrednote, republican... :-) Enakost. Potem en cajt nic, in potem (fizicna) varnost. Potem pa dolgo dolgo nic, pa spet malo enakosti. Nato nekje na koncu pa streha nad glavo in kuhani makaroni. To so slovenske vrednote. Tvoje zavzemanje za podjetnost in uspesnost in gospodarnost in ne vem kaj se, je tako kot da bi poskusal zidom razlozit da so obresti greh.

S tole pravljico "gospodarstvo in standard v ZDA cveti" si ga spet pokronal... A se ti mal hecas? Ce bi standard v ZDA cvetel, Trump ne bi bil izvoljen. Izvoljen je bil TOCNO ZATO, ker standard vecine prebivalstva tam ze 30 let stagnira. Na svobodnem in podjetnem trgu z anglosaksonskimi vrednotami in vsemi ostalimi krilaticami...

Republican, jaz ne pravim, da je socialisticno gospodarstvo v drzavnem lastnistvu enako uspesno kot privatizirano. Seveda ni. Ampak ti noces razumeti, da so slovenci raje enaki v bedi in tukaj ropotas s parolami ki nimajo pomena. To bedo enakosti se da uspesno izvajati z drzavnim lastnistvom in socializmom, to smo delali in to se delamo in se bolj bomo. Zivljenje v tehnicno dovolj razvitih socialisticnih drzavah je cisto okej. Pricakovana zivljenjska doba na Kubi je 79 let! Nisem jaz kriv :-)

Priporocam ti prebiranje nadvse slovenskega bloga novinarja Jana Konecnika na RTV, ki je za trenutek odlozil svoje mukotrpno poslanstvo javnega razumnika in jo "mahnil po svetu". Videl bos, da se je v Kolumbiji in Peruju pocutil kot v raju, zdaj ko je mahnil preko oceana na delovno in ucinkovito japonsko, pa mu nic ni vsec, ljudje se mu zdijo suznji svoje sluzbe in delovnika itd. V Ameriki so se mu prikazovale same grozote... in forumski komentariat je taka svetobolja se nekajkrat potencirano potrdil. Slovence rabi streho nad glavo in kuhane makarone. Za to bo delal. Kar je vec, je zelo fajn ce je zastonj, ampak ce bi zato moral delati raje nima. In ce ima sosed, mu je treba obdavciti ali pa kar vzeti.

Tvoja ljubezen do nacional socialista in presenetljivo slovenskega Trumpa je nekaj najbolj zabavnega na forumu. Tip dela iste stvari kot Jankovic, in ti si podpornik ker ima obleceno majcko na kateri pise "repulikanec" :-))))

Lahko bi napisal knjigo izrekov na tematiko, kako je prosti trg dober, pa kapitalizem, pa protestantizem in anglosaska kultura, pa trdo delo, pa amerika in Trump. Bos ratal zvezdniski avtor v ameriskem "bible belt" potrosniskem razredu :-), sploh med tistimi, ki vse to verjamejo, zivijo pa slabse od povprecnega Ljubljancana (ki ima jurja neto place za kakih 100 ur efektivnega dela na mesec), ki je ujet v tegobe komunisticnega sistema in caka da bo lahko volil Serpentinska.
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705688] 03.04.18 20:37 · odgovor na: (#2705685)
Odgovori   +    5
[republican]
> [NemirniTujec]
> Ti moras prevrednotiti svoje vrednote, republican... :-) Enakost. Potem en cajt nic, in potem (fizicna) varnost. Potem pa dolgo dolgo nic, pa spet malo enakosti. Nato nekje na koncu pa streha nad glavo in kuhani makaroni. To so slovenske vrednote.

Verjetno si že dojel, da mi dol visi za slovenske vrednote. Pa tebi tudi, če se ne motim... drugače bi se že vrnil nazaj v socialistični raj, namesto da se mučiš v gnilem kapitalizmu ;)
Jah ko berem ta forum me vcasih zamika da bi se prisel... in potem grem na rtv da me mine. To sta moja zadnja stika z rajem na soncni strani alp. Pa dva podjetnika - en tak kot ti - ki se torej pretvarja da je podjetnik, v resnici pa bi ze zdavnaj moral pospravit orodje in kupit vinograd v tasmaniji in cakat matildo :-)), drugi pa je mladi podjetnik iz razreda "osemurni delovnik in 20 dni dopusta je duhovna jeca, zato sem izbral sekiranje za firmo 18 ur na dan, 365 dni na leto" :-)

Drgac pa Brexitanija, to ti je socializem, kolega. Tega slovenija ni vidla. V bistvu bi se celo jaz lahko na socialo prisesal, sam me je sram, ker bi rad pac dobil drzavljanstvo cez par let in potem glumim pridnega in prispevajocega job creatorja in tko :-)))
Endimion sporočil: 6.762
[#2705737] 04.04.18 09:21 · odgovor na: (#2705722)
Odgovori   +    1
Na primer tole:

www.epi.org/publicat...tagnation/

POmembno je tudi to, koliko presežne vrednosti (BDP-ja) se porazporedi na Kapital in koliko na Delo.

in TO je izvolilo Trumpa.
Endimion sporočil: 6.762
[#2705766] 04.04.18 11:09 · odgovor na: (#2705741)
Odgovori   +    0
Sorry.. ni videt:

thinkprogress.org/tr...5cb9b54c2/

Niti Fox ne najde trditve da bi Trump kot tak imel vpliv na Net Job creation.

Oziroma, Če daješ Trumpu zasluge za 2 mio netto novih delovnih mest v ZDA docela nekritično, potem jih moraš Cerarju dat za 5% rast GDP-ja v lanskem letu.

www.politifact.com/t...mps-watch/

Nobena silna perla ni no...
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705792] 04.04.18 12:55 · odgovor na: (#2705773)
Odgovori   +    2
[republican]
> [Endimion]
> Nobena silna perla ni no...

Ni pomembno kaj si ti misliš o Trumpu, ampak kaj si o njem mislijo ameriški volilci.
Ti si kot verski poglavar, ko ti nekdo predstavi nasprotno dejstvo, vrnes z verskim aksiomom :-)

Ce so vsa dejstva drugacna od tvojih aksiomov, toliko slabse za dejstva.
Endimion sporočil: 6.762
[#2705808] 04.04.18 13:49 · odgovor na: (#2705793)
Odgovori   +    2
Začel si s korelacijo trumpove izvolitve, gibanjem USA GDP-ja (po glavi PPP) in tem kako so ameri happy happy.

Pa sem ti pokazal da njihove ralne plače stagnirajo že 30 let, in je torej vsa dobrobit praktično šla v korist kapitala, in ne dela. Realno ni srednji sloj nič bolj premožen (dohodkovno) kot je bil pred 30 leti. In ta zafrustriran folk se je v Allmighty USA pustil nategnit "Novemu obrazu", ki da bo vse zrihtal in naredil Ameriko spet veliko. Ti to vsaj malo zveni podobno eni državi južno od Celovca? Pri čemer ni naredil še nič. razen konstantnega remonta svoje administracije (You're fired...) in otepanja obtožb, da je bila ona huda pornessa edini njegov podizvajalec, ki je kdaj dobil kaj plačano. Mimogrede, ženska med rjuhami res obvlada.

Človek, ki je eden od onih, ki se dobesedno napajajo na plečih onih, ki se jim finančno že 30 let nič nikamor ne premakne? Ta človek da najprej Amazonu 750 milijonski davčni odpustek, mesec dni kasneje pa Bezosa nabija na kol, da ta isti Amazon ne plačuje davkov? Ti ne deluje ta človek rahlo shizofreno?

Potem si tarčo premaknil in začel kako Trump dela nova delovna mesta. Pa sem ti spet pokazal da V NIČEMER ne odstopa od Obame. In da mu tega porasta zaposlenosti ne moreš v celoti in povsem nekritično pripisati. Ker če se greva demagogijo, potem je Cerar daleč najboljši predsednik vlade, kar smo jih kdaj imeli. Gospodarska rast od 5% letno, in uravnotežene javne finance? Koliko takih smo do sedaj imeli? Še javni dolg v oziru do BDP pada.. ha ha ha. pod levo komunajzersko vlado. A to pa ne? A to je pa slovenska specifika? povsod po svetu ko gre dobro oblast zganja "pozitivno gospodarsko politiko", samo pri nas pa kaj..


In končal si s tem da je vseeno kaj si mi tu o Trumpu mislimo. Njemu smo res zadnja rupa na sviralu. A žalostna resnica je da imajo morda jenkiji to pot res predsednika, ki je unfit to serve.
Endimion sporočil: 6.762
[#2705813] 04.04.18 13:58 · odgovor na: (#2705811)
Odgovori   +    1
ja na kurac mi gre.

A ni point v tem, kam gre on meni ali ne. Point je v tem, da če TI NOČEŠ pogledat nanj ali na katerokoli drugo reč z več zornih kotov (Prostor je trorazsežen, in ima še komponento časa), potem ni argumenta, ki bi te, ne prepričal, ni poanta v prepričevanju ali vsiljevanju mnenja, ampak te vsaj vzpodbudil da na karkol pogledaš z vsaj malo skepse, oziroma zdravo mero dvoma.

Nemirni ima prav. Pri trumpu si docela ideološki, in je potem debata otežkočena.
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705814] 04.04.18 13:58 · odgovor na: (#2705793)
Odgovori   +    1
[republican]
A mogoče ni res, kar sem napisal? Trumpa boli qrac, kaj si o njem mislijo evropski levičarji. Pa tudi, kaj si o njem mislim jaz... Pomembno je samo, kaj si o njem mislijo ameriški volilci.
Saj pravim da streljas aksiome - aksiomi so vedno resnicni, ker smo se tako odlocili. Mi se pogovarjamo o tem kaj Trump je - ne pa o njegovem odnosu da nasega razmisljanja o njemu.

Jaz in Endimion pa se poskusava s teboj pogovarjati o tem, za kaj imas trumpa ti, ne pa osiroteli rednecki ki so ga izvolili. Ampak se je pogovarjati nemogoce, ker ti si pac "republican", in ker ma Trump isto majcko, nanj projiciras vse teoreticne idealizme, ki v prakticnem svetu ne obstajajo.
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705818] 04.04.18 14:09 · odgovor na: Endimion (#2705813)
Odgovori   +    2
[Endimion]
Pri trumpu si docela ideološki, in je potem debata otežkočena.
V bistvu sva budali midva, ker se z verskim pripadnikom sploh poskusava pogovarjati o dejstvih in stanju stvari v realnem svetu. Nekako tako kot da bi temu stricu poskusal razloziti, da planet zemlja vendarle je okrogel:

www.washingtonpost.c...c66262bcd9

www.bbc.co.uk/news/a...diy-rocket

Tip je dovolj tehnicno sposoben, da je sam napravil raketo s katero se je uspesno izstrelil 600 metrov visoko in dokaj varno pristal. Ampak da bi si dal dopovedati, da zivi na zogastem planetu, ne na disku... no way. Trump in Zoki delata.

Resistance is futile. Tak da jaz grem zdaj rajs mal viskija natocit in se koncno lotit enega DIY opravila, ki ga ze dva tedna odlagam :-)
vickibedi sporočil: 10.837
[#2705823] 04.04.18 14:39 · odgovor na: (#2705820)
Odgovori   +    0
[republican]
> [NemirniTujec]
> Mi se pogovarjamo o tem kaj Trump je

In ti veš, kaj Trump je? Jaz pa ne... Pa ameriški volilci očitno tudi ne.

Btw, Trump je bil (in je še) deležen najhujše gonje s strani večine medijev... Mene čudi, da je ob takšni medijski gonji sploh uspel zmagati.
Trumpa je izvolil nezadovoljni nižji-do-srednji sloj državljanov. Njega niso izvolili bogatejši sloji (višji srednji in naprej), ampak gre predvsem za blue-collar srednji sloj, ki je sicer v izumiranju. Razlog pa je predvsem v tem, da so imeli na eni strani dovolj bogatenja elit (! vrnite nam delovna mesta, ki so med tem izginila) in na drugi strani pretirane socialne "pravičnosti" v obliki obamacare ipd. novotarij.(pred časom sem se pogovarjal z enim znancem, ki živi v ZDA in se je nasmihal, kako je zdaj pri njih ravno tako kot nekoč pri nas, ko vidiš socialneže, ki s poršeji vozijo otroke v vrtec in so deležni vseh subvencij..).
helena45 sporočil: 1.495
[#2705826] 04.04.18 14:55 · odgovor na: NemirniTujec (#2705661)
Odgovori   +    0
[NemirniTujec]
> [republican]
> > Brez podjetne Slovenije ne bo socialne Slovenije
>
> Tako.

Dooh, seveda bo. Tako kot 1945 - 1990. Lepo socialna, podjetnistvo pa bo omejeno na pekarne, frizeraje in kavarne.

Pravzaprav frizerajev ne bo ker bo kupna moc socialne slovenije prenizka. Bojo samo lepotilni saloni za zasluzne, ki jih bo sofinancirala drzava - njihov namen ne bo ustvarjanje dobicka, ampak urejene priceske in izgled izpostavljenih tovarisev in tovarisic na vodstvenih polozajih :-)
dvomim, podjetna GB ima pač socialo na višku: www.rtvslo.si/svet/v...ano/450689
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705830] 04.04.18 15:30 · odgovor na: helena45 (#2705826)
Odgovori   +    3
[helena45]
> [NemirniTujec]
> > [republican]
> > > Brez podjetne Slovenije ne bo socialne Slovenije
> >
> > Tako.
>
> Dooh, seveda bo. Tako kot 1945 - 1990. Lepo socialna, podjetnistvo pa bo omejeno na pekarne, frizeraje in kavarne.
>
> Pravzaprav frizerajev ne bo ker bo kupna moc socialne slovenije prenizka. Bojo samo lepotilni saloni za zasluzne, ki jih bo sofinancirala drzava - njihov namen ne bo ustvarjanje dobicka, ampak urejene priceske in izgled izpostavljenih tovarisev in tovarisic na vodstvenih polozajih :-)

dvomim, podjetna GB ima pač socialo na višku: www.rtvslo.si/svet/v...ano/450689
Fake news. Tole je fail birokratskega sistema, ki pijancem, zadrogirancem in umsko motenim ne vzame otrok stran.

Vsak ki je sposoben stopit na avtobus in se primajat do obcine in tam povedat da nima za jest, dobi dovolj sociale da bo cela druzina sita in oblecena, in celo pomoc pri najemnini, da bodo vsi pod streho.

Vse to je dosegljivo z dvema klikoma - ampak RTVju in BBCju je bolj zanimivo fantazirat o lakoti v strasnem kapitalizmu :-)

Kot zanimivost, UK ima tudi priblizno 3500 ljudi, ki spijo v raznih podhodih in mestnih podstreskih - lahko jih vidis ko hodis po mestih. Na 60 mio ljudi pac najdes 0.00583 odstotka takih, ki se ne odlocijo za uporabo sistemskih resitev, ampka raje klosarijo.
NemirniTujec sporočil: 5.246
[#2705862] 04.04.18 18:29 · odgovor na: (#2705845)
Odgovori   +    0
[republican]
Se boš moral pač sprijaznit s tem, da vsi niso enakega mnenja kot ti.
Meni je zal, da dojemas druzbene procese na nivoju marketinskih krilatic in barve majck, v katere se zavijejo nastopajoci frontmeni za mikrofoni. Ampak evo, se bom sprijaznil da je tako.

Ce se ti to zdi zalitev, ti jaz ne morem pomagati, ker je pac res tako. Lahko me tudi ignoriras, pa bo se vedno tako.

Navdusenje nad trumpom nasih forumskih svobodnjakov je nekaj takega kot navdusenje utralevicarskih metelkovcev nad Jankovicem, ker on je kao nas, socialno cutec pa tko, ista majcka... jaz se vernikom pac ne bom nehal smejat, ko na ves glas razkazujejo svojo trdno pripadnost.
FIN-311684 sporočil: 17.347
[#2705870] 04.04.18 19:18 · odgovor na: (#2705845)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIN-311684 04.04.2018 19:21
[republican]
> [NemirniTujec]
> V bistvu sva budali midva, ker se z verskim pripadnikom sploh poskusava pogovarjati o dejstvih in stanju stvari v realnem svetu.

V realnem svetu so Američani izvolili Trumpa za predsednika, pa če se oba z Endimionom razpočita od besa. Očitno vama gre na qrac že to, da Trump ne gre vsem na qrac, tako kot vama. Se boš moral pač sprijaznit s tem, da vsi niso enakega mnenja kot ti. Mene ne moti, da ti gre Trump na qrac, ampak to, da me hočeš na vsak način prepričat, da bi moral it tudi meni na qrac. Pred časom sem te dodal med prijatelje, ampak če boš nadaljeval s svojo nestrpnostjo do drugače mislečih te bom pač dal na ignore.
Ne, ne, ne dati NemirnegaTujca na ignore, ti bo žal in boš ga kmalu pogrešal, kljub temu, da ga po svoje malo »serje«, saj ga tudi jaz. Poglej, Endimiona spoštujem, kajti ko me je dal na ignore mi je v pismu razložil razloge in je večinoma imel prav, ljudje se pač učimo celo življenje...NemirniTujec me ignorira in ni povedal zakaj, na mojem prvem brskalniku SRWare Iron ga pod geslom ne dobim, rad ga preberem na postranskem Firefoxu brez prijave...Torej, vsi po lastni izbiri in lastni volji, jaz ignoriranih nimam so le nasprotna mnenja in za to obstaja beseda na besedo. Sicer, zakaj pa bi se sploh sekiral? Spim povprečno 6. ur dnevno in veliko komentarjev napišem okrog 3. ure zjutraj, ko tisti, ki me dobronamerno kritizirajo in učijo trdo spijo. Če pa z ženo obiščeva kakšno parazitsko najedanje živcev v operi ali drami (žena ima rada to "drkarijo") in se po polnoči vrneva v Novo mesto se zadeva obrne in kakšen komentarček napišem tudi ob dveh zjutraj. Lepo bi bilo, če bi nekdo takoj odgovoril in nadaljeval lepo forumsko zgodbo...

Strani: 1