Strani: 1

kekez sporočil: 3.316
[#2705189] 30.03.18 16:45
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: kekez 30.03.2018 16:55
Rok za vložitev ugovora poteče 30. aprila 2018.
Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 30. maja 2018, preveč plačana dohodnina pa vam bo nakazana na TRR 28. maja 2018.
Če ugovora ne vložite v predpisanem roku, vaš informativni izračun avtomatsko postane odločba.
Tile roki niso dokončni.
Lahko se naredite francoza in ignorirate vse skupaj. Potem po koncu tele norije ob res zadnjem roku sami vložite napoved, kao sploh niste prejeli informativnega izračuna. Zdi se mi, da je ta rok nekje sredi poletja.
Šele po tistem dobite odločbo, na katero pa vložite ugovor - npr. niso prav razporedili vzdrževanih članov. To bo v jeseni.
Ko dobite popravljeno odločbo (proti koncu leta), pa pošljete vlogo, da bi doplačilo plačevali na obroke. To bo enkrat naslednje leto.


Sicer so mene že enkrat hoteli prinesti okoli. Zato tole zdaj skrajno optimiziram.
Včasih so odločbe pošiljali postopno. Žena jo je dobila dva meseca pred mano in nisem bil pozoren, da so napačno upoštevali olajšave. Ko sem se prepozno pritožil, so me odpikali, ker sem zamudil. Tista odločba je dokončna.
Potem sem dobil odločbo še sam in sem se pritožil na tisto. Ampak pritožba je spremenila tudi ženino in ta karnaenkrat ni več bila dokončna. In potem so ponovno obravnavali tudi ženino (po njihovo rečeno) po uradni dolžnosti.

Nauk zgodbe je bil: jaz ne smem zamuditi, oni pa lahko. Oziroma, če gre v mojo škodo, se roke upošteva, če gre v njihovo, pa noben rok ni več važen.
murje sporočil: 3.566
[#2709813] 30.04.18 12:56
Odgovori   +    0
SAJ NI RES, PA JE!

Nekatere pokojninske družbe, skladi in zavarovalnice, svojim zavezancem niso poslale vseh zbranih zneskov vplačil iz neto plače v prostovoljno pokojninsko zavarovanje. Posledično so zaradi tega informativni izračuni napačni in morajo zavezanci na podlagi novo pridobljenih podatkov iz finančnih institucij, sami vlagati ugovore. To so samo posledice najsodobnejših računalniških programov in sistemov na svetu.

Strani: 1