Strani: 1

pelle sporočil: 300
[#2703938] 23.03.18 10:10
Odgovori   +    1
lep jasen članek. Predlagam, da naslednjega naredite o tem, da je v slovenskem pravnem redu v parlamentu ratificiran sporazum iz Mokric, ki ureja te terjatve. Obratna vaja kot pri Lex agrokor. Sodišče, ki je rubilo, bi bilo dolžno preveriti, ali so ti zahtevki upravičeni.
Kot npr. če ti pride kazen za parkiranje iz Malega lošinja v višini 14.000 EUR. Ali avtomatsko rubimo? Ali še boljše, Piranskim ribičem za lovljenje "u savudrijskoj vali" kazen za 20.000 EUR? Ne se jebat, no. Klemenčič?
1126DXSXU sporočil: 195
[#2703968] 23.03.18 12:29
Odgovori   +    3
"o naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je bilo med temi mnenji tudi neformalno mnenje Evropske centralne banke – ta je menila, da se NLB plačilu pravnomočno iztoženega zahtevka v državi članici EU ne sme izogniti."

Kaj naj bi pomenilo "NEFORMALNO" mnenje?
Meni se zdi to takole, kot da bi nekdo po telefonu nekoga poklical in "malo potipal", ob tem pa mu seveda tudi približno ni mogel razložiti kompleksije pravne zadeve in povezanost s konflitki med pravnimi redi vključenih držav, ter že sprejetimi mednarodnimi pogodbami. Vprašanje je kako bi ECB "neformalno" odgovorila, če bi NLB vprašal ali naj plača kazen, ki je v nasprotju z sprejetimi in zavezujočimi mednarodnimi Pogodbami. Kot vemo so mednarodne Pogodbe nad notranjim pravom držav. In to ureja Sporazum o nasledstvu, ki je bil celo sprejet pod moderacijo Baselske banke, ki je v bančnem svetu nad vsemi.

tudi če pustimo ob strani to, v strokovnem pravdanju velja da si lahko z neformalnim mnenjem nekaj obrišeš. Enako veljavo glede na naravo zadeve bi imela tudi neformalna mnenja pridobljeno na Ljubljanski tržnici.

Pridemo do tega da je to tipičen primer pravniške šlamparije naših bank. In njihovih poslovodstev, ki nikakor ne zmorejo ustrezno voditi tega pomembnega dela dejavnosti vsakega podjetja, še posebej banke.

Kako se to dela?
1. Naroči se pravna analiza vrhunskih in specializiranih pravnikov iz katere so razvidne pravne variante, tveganja, stroški, utd. Te analize se zaradi neodvisnosti in neobremenjenosti največkrat naroči izven podjetja/banke. Če ni dovolj ena analiza lahko tudi več, še vedno se zelo splača glede na zneske pravd v večjih zadevah. Nenazadnje so ti ki delajo analize tudi odškodninsko in kazensko odgovorni za pravno korektnost analize.
2. Ravna se v skladu z izsledki te analize. Ne samo, da je postopek potem voden tako da ima rep in glavoi, temveč se tudi točno ve zakaj se je izgubilo če se je izgubilo.

Če bi NLB sledila vsaj osnovam te logike, se take stvari ne bi dogajale, da ne izkoristi vseh pritožbenih možnosti ali pa da za mnenje glede svojega pravdanja sprašuje nepristojne organe (kar ECB glede na naravo zadeve vsekakor je).

Strani: 1