Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek (graf) Katera stranka ima najboljši program

Strani: 1 2 3 4

PK-Solnp sporočil: 108
[#2703569] 21.03.18 11:14
Odgovori   +    11
Spet ena nebulozna od kakšnega 'raziskovalnega' novinarja! Resen odgovor lahko pričakujem samo od tistih,ki poznajo vse programe strank-a jih boste objavili? Ali pa se mogoče spet pasete na fake news?
anon-442873 sporočil: 1
[#2703572] 21.03.18 11:30
Odgovori   +    4
čas vnosa: 21.03.18 11:04
jaojao
0926MLina sporočil: 111
[#2703573] 21.03.18 11:34 · odgovor na: PK-Solnp (#2703569)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: 0926MLina 21.03.2018 11:35
@ PK-Solnp
No, novinar je sicer korektno povzel: "glasovali so udeleženci današnjega poslovnega zajtrka AmCham". Mogoče si vseeno ti sam malce preveč površno bral.
kartakofinance sporočil: 256
[#2703578] 21.03.18 11:59
Odgovori   +    14
Žal v Sloveniji programi strank ne štejejo kaj dosti, sicer novi obrazi nebi imeli šans. Razlog seveda tiči v presstituciji....
FIN-311684 sporočil: 17.362
[#2703580] 21.03.18 11:59
Odgovori   +    14
Problem je v tem, ker večina volivcev ne bere programov in namesto z denarnico glasujejo po nekakšni inerciji. Z denarnico glasujejo le zaposleni v javnem sektorju, ki vedno podprejo svojo javnosektorsko stranko...Brez pameti in brez lastnih denarnih interesov glasujejo za Desus upokojenci, ki od Erjavčevega sodelovanja v vladi imajo vedno manj, kajti vsako imenovanje Erjavca za ministra jih več stane...Mesca in Levice sploh ni bilo na srečanju, prvič, zaradi tega, ker razen nacionalizacije, podržavljanja vsega, konfiskacije in odganjanja tujih investitorjev nimajo ničesar drugega v programu, drugič, zaradi Meščeve izjave o izvozu kot slovenski Ahilovi peti s katero je navijal za severnokorejsko zapiranje slovenskega gospodarstva od sramu niso upali priti.
pobalin sporočil: 12.062
[#2703582] 21.03.18 12:07 · odgovor na: 0926MLina (#2703573)
Odgovori   +    13
[0926MLina]
No, novinar je sicer korektno povzel: "glasovali so udeleženci današnjega poslovnega zajtrka AmCham". Mogoče si vseeno ti sam malce preveč površno bral.
Glasovali na podlagi česa? So ti programi kje objavljeni, da jih volivci lahko preberemo in primerjamo?

Nam v rejvu flanc hočejo povedati, da moramo počakati še na izide anket
- s poslovnega sprejema slovensko-nemške gospodarske zbornice,
- bratskega sestanka društva rusko-slovenskega prijateljstva,
- tea time čajanke britansko-slovenske-gospodarske zbornice,
- zmajevskega koktejla kitajske ambasade,
- mitinga panslovanske bratovščine jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana za mir na svetu pa i šire,
- velikega zbora častnih konzulov,
- diplomatske regate,
- golf turnirja diplomatskega zbora...
...potem bomo pa volivci res vedeli, koga volit? Šajsemediji, lügepolitika, bananarepubljika.
rename sporočil: 10.900
[#2703585] 21.03.18 12:19
Odgovori   +    23
Lista Marjana Šarca še nima programa, to prizanava Šarec sam, pa je že dobila 5 glasov, enako kot SDS, ki svoja programska izhodišča že par mesecev objavlja na webu.
Jebeš tako anketo fruštkarjev.

NSI so spolirali Pezdirjev program izpred 4 let in je super, da so dobili 62 glasov, vendar NSI ne bo sestavljala vlade, bo prej Tonin penzijo dočakal, kot NSI mandatarstvo ;-)

O SD pa sploh ne bom izgubljal besed.
rename sporočil: 10.900
[#2703586] 21.03.18 12:20 · odgovor na: 0926MLina (#2703573)
Odgovori   +    19
[0926MLina]
@ PK-Solnp
No, novinar je sicer korektno povzel: "glasovali so udeleženci današnjega poslovnega zajtrka AmCham". Mogoče si vseeno ti sam malce preveč površno bral.
Ne vem, kaj so zajtrkovali, vem pa, da Šarčevega programa zagotovo niso brali.
Lahko bi jih vprašali, kako so glasovali za nekaj, kar še ne obstaja?
FIN-454644 sporočil: 7.012
[#2703588] 21.03.18 12:23
Odgovori   +    9
Graf odraza ideolosko strukturo clanov AM Cham. Tam so bile vcasih take perle kot je Cresnar-Pergarjeva, ki vedno (z)vedo, kam veter piha.
XRESP sporočil: 3.129
[#2703591] 21.03.18 12:28
Odgovori   +    14
Preberite si nebuloze programa SD in vam bo takoj jasno za kaj gre:
www.scribd.com/docum...from_embed
Gre za religijo, ki bodočnost zmeraj postavlja na jutri za druge in danes za svoje.
Ko boste brali bodite pozorni na poudarke, bodite pozorni na to, kaj je ta stranka zagrešila in zhgrešila v preteklih letih (kar nevede v rpogramu sama tudi potrjuje) in kaj oni obljubljajo, da bodo drugače naredili, čerprav so za to imeli vse možnosti že v preteklosti!
Fantje, nateg SD, podoben in podobno porazen kot tisti od LŠM. PURO PAHOR.
XRESP sporočil: 3.129
[#2703594] 21.03.18 12:30
Odgovori   +    7
Še to, izgleda, da na zajtrke AmCham hodijo le verniki ene ali druge religije. Glasovanje pač tako kaže.
murje sporočil: 3.588
[#2703596] 21.03.18 12:31
Odgovori   +    2
PARTITOKRACIJA

Kot je že leta 2006 dejal dr. Janez Drnovšek: "Strankarska politika je v krizi marsikje, tudi v drugih državah, v zahodnih državah in partitokracija, kot pravimo se velikokrat ukvarja samo s sabo. In ljudje ob tem nimajo več dobrega občutka. Mislijo, da se pač politiki ukvarjajo sami s sabo, stranke se ukvarjajo same s sabo in s svojimi interesi, položaji in tako naprej."

POLITIK

»Tako daleč, do dna, smo pripeljali stvari, da je beseda politik postala psovka, ne pa izraz za nekoga, ki opravlja poslanstvo.«
Dr.Dušan Plut, politik in ekolog
Mladina 14, 4.4.2014
www.mladina.si/15542...dusan-plut
www.mladina.si/15520...barbarstvo

LIDERJI IN PARTITOKRACIJA

Naše politične stranke so z liderji koncipirane organizacije. Ti so nezmotljivi in njihovim odločitvam in stališčem se ne ugovarja. Osnovna logika takšnega delovanja je v tem, da tisti, ki je na vrhu pravi:"Sedaj sem jaz na vrhu in dokler sem jaz na vrhu, jaz odločam vse tisto kar je pomembno za stranko". Ugovorov ni, drugačno mišljenje je hereza, liderji imajo vedno prav. Oni imajo prav tudi takrat, ko odstopijo in tudi takrat, ko ne odstopijo in kaznujejo vse tiste, ki so se z odstopom strinjali. Liderji imajo prav, tudi ko ne odstopijo in ostalim pojasnijo, da je poraz zmaga, resnica laž in laži sploh ni. Liderji nikoli ne lažejo. Že po definiciji je jasno, da imajo prav takrat ko zmagajo. To je njihov poklic - zmagati. Liderji so plenilci in se bavojo s politiko. Ostali so infrastruktura. Infrastruktura deluje kapilarno.

Nesporno se liderji, ki imajo prav in brez izjeme, obkrožajo z ljudmi, ki jim ves čas govorijo, da so najlepši in najpametnejši. Takšne imajo za prijatelje, vse tiste, ki poskušajo misliti drugače, pa proglasijo za sovražnike, za frakcijo, ker pa frakcija ni dovoljena, se takšni odstranijo. O strategiji in taktiki liderji odločajo v skladu s svojim mišljenjem in nasveti okolice. Ker okolica misli, da je on/ona najlepši in najpametnejši, ostaja samo lastno mišljenje kot kriterij. Družinski prijatelji so del tega okolja in za njih se uporabljajo povsem drugi kriteriji. Oni so družinski prijatelji.

Zasluge za uspehe gre vedno pripisati liderju. To je izrek za odgovornost do stranke, ki jo takšen lider vodi. Odgovornost je zelo spodbudna, ker še naprej napihuje njegov ego in omogoča liderju, da je še bolj neprekosljiv, torej še boljši lider. Odgovornost za neuspeh ni nikoli liderjeva. Neuspeh je rezultat slabega dela na terenu (kapilarno delo infrastrukture), objektivnih okoliščin (ki se prikazujejo kot naravne nesreče in ne napačnih stališč liderja) in zlonamernosti, neizobraženosti in neumnosti velikega ljudstva.

Pri vsemu skupaj, pa ni pomembno, na kakšen način je lider prišel na položaj, da je postal to kar je. Zadnjih triindvajset let je to procedura bolj ali manj demokratičnega odločanja, saj je iz zgodovine znano, da se je na položaj prišlo z organizirano revolucijo (V.I.Lenin), institucionalnim klanjem (J.V.Stalin), vojaškim udarom (A.Hitler) ali vojno (J.B.Tito). Tehnologija funkcioniranja je vedno ista.

Kako ta sistem deluje? V prvi fazi sijajno. Vse cveti, vse napreduje, svetla bodočnost je pred nami in vsi so zadovoljni in srečni. V drugi fazi delujejo sile inercije. Še vedno je dobro, kapilarna struktura daje rezultate, privilegiji so razdeljeni in ni pesimizma. Ni niti pametnih rezultatov (resnični rezultati so katastrofalni, če jih nekdo analizira) ampak skupno stališče je, da je naš lider najboljši na svetu in nam edini dan.
V tretji fazi pride do rušenja sistema. Car je ves čas gol in sedaj se ti tudi vidi. Carja zamenjajo. Varianta je, da car umre, predno ga zamenjajo. V tem primeru, konec nastopi po njegovi smrti.

Kaj potem delajo naše organizacije? Najpogosteje izbirajo novega nespornega liderja in začnejo cirkus ponovno. Nihče ne vidi, da to ni krog, temveč spirala. Usmerjena navzdol. Vsak nesporni novi lider je na nižjem nivoju kot njegov predhodni. Pametjejše organizacije (glej Nemčijo po vojni) menjajo strukturo in odstopijo od liderskega načela vodenja. To nas v svetli bodočnosti tudi čaka. Problem je edino dočakati svetlo bodočnost.

Liderski način organizacije družbe (skozi politične stranke organizirane po liderskem načinu) stimulira vse tisto, proti čemur se družba (nominalno in deklarativno) bori - korupcijo, nepotizem, strankarsko izključenost, socialno neobčutljivost, laž in samoprevaro. Zato je potrebno pred izbiro novega liderja dobro razmisliti. To nikoli ni situacija ali/ali. Vedno je potrebno videti skozi meglo oportunizma, straha ali želje nekomu ugoditi ali odločiti se niti/niti. Namreč, državo smo ustanovili. Ali je bil potreben oče naroda, je danes nesmiselno razpravljati. Bilo je kakor je bilo. Vendar je povsem jasno, da za rojstvo družbe enakopravnih državljanov in poštenega odnosa proti njim, nesporni liderji niso potrebni. Oni so nevarnost in škoda.
Petek, 14.12.2007
pollitika.com/lideri...itokracija

BOBU BOB

"Pri nas je politično komuniciranje na družbenih omrežjih večinoma zreducirano na ideološko komponento. A to je dovolj, da ustvarimo iskro na pravem mestu in zanetimo požar."
Miha Rejc, svetovalec za digitalno komuniciranje
nov.vecer.com

BOBU BOB

"Čeprav smo v krizi, naša naloga ni v tem, da čakamo, da se bodo stvari same uredile, temveč da se v tej konfuziji naučimo plesati. Na trgu namreč ne zmagujejo tisti, ki so največji, temveč tisti, ki so najboljši."
Sandi Češko, direktor in lastnik Studia Moderna
Sreda, 16.april 2014
nov.vecer.com

MISEL DNEVA

Vse se vrti okoli dela. Če je delo in tudi plačilo zanj, se da preživeti. Ljudje s službo laže rešujejo svoje težave.
VLASTA NUSSDORFER
Varuhinja človekovih pravic
Torek, 20.maja 2014
/www.primorske.si/

BOB DNEVA

"To, da ljudje ne zaupajo politikom, za slovenske politike ni problem. Problem pa nastane takoj, ko se v njihovem vidnem polju pojavi kdo, ki ni v politiki, pa bi mu ljudje lahko zaupali."
Dragica Korade, novinarka Večera
Torek, 1.julij.2014
nov.vecer.com/bob.aspx?d=1

BOB DNEVA

"Bolj kot blagovne znamke, ki temeljijo na uresničljivih obljubah in dolgoročnosti, so politiki v času predvolilnih kampanj kot poštne znamke - malo slinjenja za enkratno uporabo."
Aljoša Bagola, agencija Pristop
Sreda, 2.julij 2014
nov.vecer.com/bob.aspx?d=1

BOB DNEVA

"Ko se v športu razideš, še vedno lahko ostaneš v stikih. V politiki to ne velja." V soboto 2-5
Peter Vilfan, košarkarska legenda in poslanec
Sobota, 23.avgust 2014
nov.vecer.com/bob.aspx?d=1

MISEL DNEVA

Če mi lahko naredite veselje, se, prosim, potrudite, da boste po svojih zmožnostih vsak zase in skupaj delovali in ravnali tako, da postanemo enotni.
Boris Pahor, pisatelj
Ponedeljek, 25.avgusta 2014
/www.primorske.si/Naslovnica

BOB DNEVA

"Leta 2008 je bilo v Sloveniji 339.000 oseb, ki tvegajo revščino oziroma socialno izključenost. Leta 2012 je število teh oseb naraslo na 392.000. Živijo od evra do evra. In nimajo moči groziti, da bodo šli iz Slovenije."
Goran Lukić, sindikalist
Torek, 26.avgusta 2014
nov.vecer.com/bob.aspx?d=1

BOB DNEVA

"Politična elita ne razume, kje mi živimo. Mi živimo na periferiji. Vse teče v center, denar, znanje, profit, nam pa ostajajo revščina, brezposelnost, slabi kadri. Danes pišejo o tem časopisi, pa nihče ne stori nič. Če bi danes začeli, bi začeli prepozno."
Vesna V. Godina, socialna antropologinja
Ponedeljek, 1.september 2014
nov.vecer.com/bob.aspx?d=1

SAJ NI RES, PA JE!

Imate enkratno priložnost, da se vam zgodovina nasmehne, lahko pa se tudi razjoče nad vami.
Stane Kavčič, Dnevnik in Spomini, 1988, str.625
rename sporočil: 10.900
[#2703597] 21.03.18 12:31 · odgovor na: XRESP (#2703594)
Odgovori   +    4
Zanimivo, ali je bilo več EmČem zajtrkov???

Tule je namreč drugačen graf:
twitter.com/PeterSuh...6146566144

Kdo je zdaj fejk njuz???
rx170 sporočil: 4.160
[#2703598] 21.03.18 12:32
Odgovori   +    2
Zanimivo in smešno. Kako je fantastični SDS šele na 4. mestu. To je nemogoče.
XRESP sporočil: 3.129
[#2703608] 21.03.18 12:56 · odgovor na: rename (#2703597)
Odgovori   +    4
Zanimivo, tudi število glasov je drugačno. Mogoče so oni od prvega AmCham glasovanja poslušali Clintonovo, drugega pa Trumpa. Najverjetneje pa so Amerikanci ratali nori odkar so v Sloveniji!
DanijelAncimer sporočil: 32
[#2703611] 21.03.18 13:01 · odgovor na: XRESP (#2703594)
Odgovori   +    8
čas vnosa: 21.03.18 12:57
Že dolga leta je jasno da ima NSI vedno najboljši in najbolj konkreten program. Le to večino ki voli na zanima. Glavno so tisti ki znajo nastopati in lagati. Da o ljudeh z aferami he govorim. Vec kot jih ima, raje ga ljudje imajo... Katastrofa.
FIN-454644 sporočil: 7.012
[#2703612] 21.03.18 13:02 · odgovor na: rx170 (#2703598)
Odgovori   +    1
Torej niso prisli. Treba je priti in glasovati zase, pa je.
bigl sporočil: 13.456
[#2703613] 21.03.18 13:02
Odgovori   +    5
Z objavljanjem takšnih stvari se kaže moč medijev. Jaz temu ne verjamem, mnogi pa mogoče.

V povprečju se človek moti v 80%. Ameriške volitve pa so primer, da so se mediji zmotili v napovedih za 100%. Lep dan.
azrael sporočil: 299
[#2703615] 21.03.18 13:07 · odgovor na: rename (#2703597)
Odgovori   +    1
[rename]
Zanimivo, ali je bilo več EmČem zajtrkov???

Tule je namreč drugačen graf:
twitter.com/PeterSuh...6146566144

Kdo je zdaj fejk njuz???
Graf v zapisu Financ je bil narejen na podlagi podatkov ob koncu dogodka. Po tem so prišla navodila za glasovanje na twitter in se glasovanje nadaljuje. Najprej so torej spregovorili poslovneži - zdaj je spregovorilo ljudstvo - ali pa strankarski aparati :) Tam niti ni bilo toliko udeležencev, da bi bilo lahko skoraj 500 glasov.

LP Rok Pikon, Finance
azrael sporočil: 299
[#2703617] 21.03.18 13:11 · odgovor na: (#2703614)
Odgovori   +    6
[republican]
Podjetniki in managerji, ki jim je všeč program SD??? Svašta.
Ni nemogoče. Gradbinci, ki si želijo državnh investicij, ponudniki softverske opreme, ki si želijo "digitalizacije", direktorji državni podjetij, ki si ne želijo novih lastnikov, ... pa tudi Sandi Češko, denimo.
najobj sporočil: 26.231
[#2703626] 21.03.18 13:40 · odgovor na: pobalin (#2703582)
Odgovori   +    0
[pobalin]
> [0926MLina]
> No, novinar je sicer korektno povzel: "glasovali so udeleženci današnjega poslovnega zajtrka AmCham". Mogoče si vseeno ti sam malce preveč površno bral.
Glasovali na podlagi česa? So ti programi kje objavljeni, da jih volivci lahko preberemo in primerjamo?

Nam v rejvu flanc hočejo povedati, da moramo počakati še na izide anket
- s poslovnega sprejema slovensko-nemške gospodarske zbornice,
- bratskega sestanka društva rusko-slovenskega prijateljstva,
- tea time čajanke britansko-slovenske-gospodarske zbornice,
- zmajevskega koktejla kitajske ambasade,
- mitinga panslovanske bratovščine jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana za mir na svetu pa i šire,
- velikega zbora častnih konzulov,
- diplomatske regate,
- golf turnirja diplomatskega zbora...
...potem bomo pa volivci res vedeli, koga volit? Šajsemediji, lügepolitika, bananarepubljika.
... evo, tukaj www.vecer.com/pod-dr...zi-6430117 je predvolilna obljuba novega obraza na desnici Bojana Požarja, na osnovi katere mogoče lahko presodiš verodostojnost njegovega programa brez dodatnih anket ...

P.S.: priznam, da mi gre novi obraz na desnici Bojan Požar zaradi manipulacij v zvezi z Magno zelo na jetra in kot vidim, v Mariboru nisem edini ...
Inside sporočil: 1.361
[#2703628] 21.03.18 13:45
Odgovori   +    4
Vsi programi teh strank zagotavljajo da Slovenija nikoli ne bo naredila nekega preboja ampak bo za vedno ostala ena povprečna država v EU slabša od zahodnih liderjev in boljša od balkanskih skropucal.
pobalin sporočil: 12.062
[#2703629] 21.03.18 13:47 · odgovor na: rename (#2703597)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: pobalin 21.03.2018 13:56
[rename]
Zanimivo, ali je bilo več EmČem zajtrkov???
Menda enkrat na mesec. Če se prav spomnim, je na enem teh fruštkov pred leti nekdo pompozno prvič najavil strašno razkritje antikorupcije. Amčam, pet podgan, to je en bananistan.
Tule je namreč drugačen graf:
twitter.com/PeterSuh...6146566144
Kdo je zdaj fejk njuz???
Vsi! SDS itak, pa tudi Delo (glej fotko grafa spodaj - čisto nekaj tretjega):
www.delo.si/multimed...ramom.html

P.S.: Pa oglej si vse slike, da boš videl, kakšen kult osebnosti Uroša Urbasa (naš urednik v akciji, v boju za resnico...) očitno gradijo zgornjeidrijski kolektorji Dela. :-)
najobj sporočil: 26.231
[#2703630] 21.03.18 13:49 · odgovor na: azrael (#2703615)
Odgovori   +    0
[azrael]
> [rename]
> Zanimivo, ali je bilo več EmČem zajtrkov???
>
> Tule je namreč drugačen graf:
> twitter.com/PeterSuh...6146566144
>
> Kdo je zdaj fejk njuz???
Graf v zapisu Financ je bil narejen na podlagi podatkov ob koncu dogodka. Po tem so prišla navodila za glasovanje na twitter in se glasovanje nadaljuje. Najprej so torej spregovorili poslovneži - zdaj je spregovorilo ljudstvo - ali pa strankarski aparati :) Tam niti ni bilo toliko udeležencev, da bi bilo lahko skoraj 500 glasov.

LP Rok Pikon, Finance
... čuj, kaj s totimi strankarskimi aparati misliš na strankarske ljudi ali na prave aparate, ki so jih strankarski ljudje naredili ? ... khmm, samo vprašam ...
pobalin sporočil: 12.062
[#2703632] 21.03.18 13:54 · odgovor na: najobj (#2703626)
Odgovori   +    1
[najobj]
Bojan Požar zaradi manipulacij v zvezi z Magno zelo na jetra in kot vidim, v Mariboru nisem edini ...
LOL, samo zaradi manipulacij z Magno? Ti si prav štajersko širokogruden človek! :-)
bdrvaric sporočil: 1
[#2703637] 21.03.18 14:10
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (21.03.2018 14:16)
kekez sporočil: 3.325
[#2703638] 21.03.18 14:21
Odgovori   +    0
Vsekakor zanimiv graf, čeprav je v splošnem fake.

NSi se zanje čase trudi imeti bolj zdrav ekonomski program in zato je morda pričakovano, da je na vrhu.

SD pa v splošnem dela proti gospodarstvu. Razen kadar gre za gospodarstvo "naših". Komentar na to bi bil, ali gospodarstveniki ne poznajo programa ali pa je v tej množici toliko "naših".
rename sporočil: 10.900
[#2703639] 21.03.18 14:24 · odgovor na: azrael (#2703615)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: rename 21.03.2018 14:29
Hvala za pojasnilo.

Ampak res - bog se nas usmili, če (slovenski) poslovneži glasujejo za fatamorgano :-)))
Resda samo 6 njih, ampak vseeno ;-)
rename sporočil: 10.900
[#2703645] 21.03.18 14:36 · odgovor na: (#2703642)
Odgovori   +    5
Dobro, jaz sem imel v mislih neobstoječi program Liste Marjana Šarca.
SD pač imajo nek program, saj so etablirana stranka s tajnicami in fikusi, ki lahko datume popravijo po kopi-pejstanju.

S to anketo je pa takole (moj vir pravi): uporabili so pac 3rd party softver za glasovanje, ker je kao kul in ker je free, potem so pozabili ob koncu dogodka ga zapret, potem je nekdo sklepal tako, kot sem ti jaz napisal, nakar je uletela sds brigada za digitalne operacije "estefania 4ever" in to je to :)

Če koga zanima, lahko objavim še navodila, kako lahko glasujete za svojo pikčasto ali progasto stranko :-P
pobalin sporočil: 12.062
[#2703653] 21.03.18 14:50 · odgovor na: rename (#2703645)
Odgovori   +    4
[rename]
Če koga zanima, lahko objavim še navodila, kako lahko glasujete za svojo pikčasto ali progasto stranko :-P
Ti si drugi najhujši pobalin na tem forumu. :-)

Strani: 1 2 3 4