Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek ''Znižali bomo davke in zvišali pokojnine!''

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 16.848
[#2702702] 15.03.18 19:45
Odgovori   +    12
Realno obljubo, da bo zmanjšala javno porabo, znižala davke, zmanjšala število zaposlenih v javnem sektorju, zmanjšala maso za plače v javnem sektorju, zvišala pokojnine in ukinila ministrstvo za kulturo kot središče parazitizma v slovenski družbi, lahko da le Janša in njegova SDS, vse ostale obljube so politična laž in manipulacija volivcev. Bi Šarec ukinil ministrstvo za kulturo? Ne bi, ker je rasel v tej nekulturni svinjariji, ki širi metastazo parazitizma in nedela v slovenski družbi. Bi ga ukinil Cerar? Bi ga Židan? Bi ga Erjavec? Bi ga Mesec? Tonin ga verjetno bi. Ministrstvo za kulturo je metastaziralo in je parazitski rak razširilo po celotnem javnem sektorju.
MarijanMacek sporočil: 1.816
[#2702709] 15.03.18 20:17 · odgovor na: FIN-311684 (#2702702)
Odgovori   +    4
[FIN-311684]
Realno obljubo, da bo zmanjšala javno porabo, znižala davke, zmanjšala število zaposlenih v javnem sektorju, zmanjšala maso za plače v javnem sektorju, zvišala pokojnine in ukinila ministrstvo za kulturo kot središče parazitizma v slovenski družbi, lahko da le Janša in njegova SDS, vse ostale obljube so politična laž in manipulacija volivcev.
Pogumna trditev, pa se zavedaš, da karkoli že počenja ministrstvo za kulturno impliciraš, da je stranka SDS proti-kulturna, po domače rečena nekulturna. No glede na člantvo in simpatizerje stranke nisi daleč od resnice. Verjetno si sam na istem nivoju, se pravi na nivoju frajtonarce, da ti v glavo šine kakšna taka misel. Še dobro, da nikoli ne boš odločal o javnem dobru. Končno pa vso ministerstvo razpolaga s 167,5 milijoni €, manj kot 2% proračuna, saj je govora o 9 milijardnem proračunu. Me spomnjaš na one stare čase, ko smo stalno začeli varčevati pri svinčnikih in papirju kot največji postavki porabe v naravolsovnem laboratoriju....

Bi Šarec ukinil ministrstvo za kulturo? Ne bi, ker je rasel v tej nekulturni svinjariji, ki širi metastazo parazitizma in nedela v slovenski družbi. Bi ga ukinil Cerar? Bi ga Židan? Bi ga Erjavec? Bi ga Mesec? Tonin ga verjetno bi. Ministrstvo za kulturo je metastaziralo in je parazitski rak razširilo po celotnem javnem sektorju.
Bolj se mi zdi, da se tebe loteva neka anti-JS manija. Še nikoli nisi napisal nobene pozitivne stvari, ne o šolstvu, očigledno si doživel hude neuspehe, pa se lahko z marsičem pohvali, ne o zdravstvu, o ničemer skratka in zadeva postaja vedno bolj kritična.....Samo hudič je ker boš prišel v roke javnemu zdravstvu......

Bom zaključil z zadnjim odstavkom tega umirjenega razmišljanja MP:

Nisem zagovornik visokih davkov in sam bi z veseljem plačeval manj davkov in prispevkov in si socialno varnost zagotavljal sam. Zavedam pa se, da bi taka sprememba pomenila velik poseg v celoten sistem, zato je treba zgraditi konsistentno zgodbo. Izzivam vse, ki v predvolilnih programih predlagajo nižje davke, da povedo, kje točno nameravajo varčevati, drugače povedano, kateremu delu populacije so se pripravljeni zameriti. Upokojencem verjetno ne, ker so prevelika volilna baza. Staršem otrok z zniževanjem sredstev za šolstvo verjetno tudi ne. Bo kdo predlagal ukinitev vojske? Uvedbo šolnin? Kaj tretjega? Z veseljem bom spremljal predloge.
natasasuh sporočil: 13
[#2702722] 15.03.18 21:02
Odgovori   +    18
Zadnja sprememba: natasasuh 15.03.2018 21:12
Ukinitev marsikatera programa na faksih, visokošolstvo je prenapihjeno oziroma veliko programov samih sebi v namen, v knjižnice uvest tehnologijo, podaljšat obratovalni čas z manjšim številom zaposlenih, konkretno zmanjšanje število občin, subvencije gospodarstvu zmanjšat za polovico, prodat vse nesmiselne državne naložbe, ukinit brez potrebne agencije, razmislit koliko podpirat z državnim denarjem kulturo, odpravit regulacije, kot je bedasta regulacija glede športnih stav, ovrednotit poklice, ki so previsoko vrednoteni npr farmacevt v lekarni, takih delovnih mest je še mnogo, deregulirat prodajo zdravil,podaljšanje delovne dobe za 2 leti in jo vezat na pričakovano življensko dobo, uvest ničelno toleranco do kraje javnega denarja, tak človek ne sme poslovat in delovat v javnem sektorju nikoli več...Z vsem tem lahko davke konkretno znižamo vse skupaj se pa bo poznalo v 5 letih na pozitivni strani bilance...Gospodarstvo bo zadihalo in ustvarjalo...Pa ne mi govorit da to ni mogoče...In ne se mi zadovoljit z nekim povprepčjem javnega sektorja, ker je to res grozna tolažba...Reformirat šolstvo z uvedbo programiranja, ekonomije (da bodo ljudje seznanjeni z osnovami ekonomije, ker je v Sloveniji grozno število ljudi, ki pojma nimajo) dodatnih jezikov v šole, ukinitev gospodinjstva in predmetov, ki so poligon za nabijanje ur učiteljev, prav tako uvest konkurenco in ne z zakonom določat previsoko plačo učiteljem, če bi za 15% nižjo plačo delal marsikateri mlad pedagog, ki smo jih žal izšolali preveč...Pa še bi lahko našteval...
FIN-311684 sporočil: 16.848
[#2702741] 16.03.18 02:54 · odgovor na: MarijanMacek (#2702709)
Odgovori   +    8
[MarijanMacek]
> [FIN-311684]
>
Nisem zagovornik visokih davkov in sam bi z veseljem plačeval manj davkov in prispevkov in si socialno varnost zagotavljal sam. Zavedam pa se, da bi taka sprememba pomenila velik poseg v celoten sistem, zato je treba zgraditi konsistentno zgodbo. Izzivam vse, ki v predvolilnih programih predlagajo nižje davke, da povedo, kje točno nameravajo varčevati, drugače povedano, kateremu delu populacije so se pripravljeni zameriti...
Ne jaz, profesor je zastavil tezo, da bo ena glavnih točk predvolilnih programov številnih strank znižanje davkov in zmanjševanje zaposlenosti v javnem sektorju ter zaključil naj stranke povedo, kje točno nameravajo varčevati. Strinjam se in podpisujem. Ocenjujem, da od vseh strank takšno realno obljubo da le Janševa SDS, ki poleg SD sodi med stare stranke s tradicijo, ki čutijo nekakšno odgovornost do države in državljanov in se obnašajo bolj odgovorno. V zadnjih treh mandatih se na oblasti izmenjujejo ad hoc ustanovljene stranke med njimi tudi Cerarjeva, ki ji je po zmagi na volitvah glavno vodilo bilo le zadovoljitev svoje volilne baze, kar dokazuje nenormalno število na novo zaposlenih v javnem sektorju. Z drugimi besedami, nove stranke so poguba za državo kar bo dokazala tudi Šarčeva, ki bi lahko le v sodelovanju s staro SDS dobila državniški pedigre. Kako naj delovni Slovenci dojamejo, da na volitvah ne smejo glasovati za nove velike »ad hoc« ustanovljene stranke, ki so po modelu ustanoviteljev Cerarjeve SMC pravzaprav tolpe za plenjenje države?

Kar se pa kulture tiče, je še vedno Mrkaičeva »sveta krava«, ki se je še bolj »posvetila« in bi jo tako posvečeno morali sklatiti z nezasluženega zlatega trona. Slovenski kvaziumetniki, kulturniki, kulturnjaki in kukturnjakarji kažejo Slovencem kako se z malo nadarjenosti in malo dela da bogato živeti, le kričati je treba. Problem je, ker je takšna kulturniška miselnost rakasto metastazirala v vse pore družbene nadgradnje in je javnosektorsko parazitsko kričanje na ulicah postalo model države nedela in raztakanja Slovenije kot države dela. Kultura je rak slovenske družbe, ki ga je treba napasti z vsemi sredstvi, in seveda po potrebi nekaj odrezati ter za začetek ukiniti ministrstvo za kulturo in prepoloviti sredstva.
GV-0633 sporočil: 508
[#2704211] 25.03.18 11:15
Odgovori   +    0
Vsem strankam, ki obljubljajo upokojencem višje pokojnine polagam na srce naslednje. Zaposleni ob odhodu v pokoj dobi izračunano višino pokojnine za svoje minulo delo in postane upokojenec. Od prejema prve penzije je upokojenec. Upokojenci smo enaki edina razlika je višina pokojnine. Prosim, predlagam, zahtevam kar bi bilo edino pravično. Da se usklajevanje pokojnin izvaja tako, da vsi upokojenci dobijo enak znesek. Naj se izračuna masa za dvig in razdeli na število upokojencev in naj vsi dobimo enako. Minulo delo je bilo pač osnova za višino pokojnine naprej pa imamo vsi enake želodce in osnovne potreb. Sedaj je pa totalno nepravilna razdelitev. Tisti ki ima visko pokonino dobi velik znesek, tisti, ki ima mizerno pa mizeren znesek. Res nepravično, nehumano in nerazumljivo, da že društvo upokojencev ne zateva tak način dviga penzij. Verjetno zato, ker so na vrhu spet požrešni funkcionarji, ki se jim gre samo za denar in bi se dali j....ti za vsak krajcar. Naša država je do starih totalno nepoštena in vsaj tu bi lahko uvedli kanček neke poštene logike za vse.

Strani: 1