Strani: 1

bambino sporočil: 899
[#2702724] 15.03.18 21:25
Odgovori   +    13
Mene na dom spominja Gorenjka in ne Milka! Mi je tudi boljša. Milka, kupljena v Sloveniji me spominja na sladkorno tablico.
sopranos sporočil: 8.803
[#2702731] 15.03.18 21:58 · odgovor na: bambino (#2702724)
Odgovori   +    8
[bambino]
Mene na dom spominja Gorenjka in ne Milka! Mi je tudi boljša. Milka, kupljena v Sloveniji me spominja na sladkorno tablico.
Mercator je Gorenjko skoraj povsem poradiral iz svojih trgovin. Sploh manjših. Imajo praktično samo Milko in Dorino. Ostalih pa samo za vzorec.
bc123a sporočil: 45.575
[#2702734] 15.03.18 22:22 · odgovor na: bambino (#2702724)
Odgovori   +    14
[bambino]
Mene na dom spominja Gorenjka in ne Milka! Mi je tudi boljša. Milka, kupljena v Sloveniji me spominja na sladkorno tablico.
Noname cokolade iz Hoferja so boljse kot cisto vse milke, ki so narejene za vzhodnoevropski trg. Mislim, pri nuteli je razlika majhna, pri milki pa ogromna.

Milko, ce ze hoces, se kupuje v lidlu (paziti moras da dobis nemsko) ali pa v mullerju.
zeli123 sporočil: 1
[#2702749] 16.03.18 06:09
Odgovori   +    6
čas vnosa: 15.03.18 21:30
Finska ni skandinavska država! Finci redko vpadejo sogovorniku v besedo, razen v izjemnih slučajih, denimo, ko sogovornik Finsko označi za skandinavsko državo! Sicer pa se popolnoma strinjam z avtorico: ponudba v finskih trgovinah je pestra, finske sladkarije pa so izvrstne.
dasdas sporočil: 572
[#2702759] 16.03.18 07:56 · odgovor na: bc123a (#2702734)
Odgovori   +    1
[bc123a]
> [bambino]
> Mene na dom spominja Gorenjka in ne Milka! Mi je tudi boljša. Milka, kupljena v Sloveniji me spominja na sladkorno tablico.

Noname cokolade iz Hoferja so boljse kot cisto vse milke, ki so narejene za vzhodnoevropski trg. Mislim, pri nuteli je razlika majhna, pri milki pa ogromna.

Milko, ce ze hoces, se kupuje v lidlu (paziti moras da dobis nemsko) ali pa v mullerju.
Če že kdo hoče Milko je boljša francoska ali španska, ker je manj sladka.
matjazfinance sporočil: 2.308
[#2702764] 16.03.18 09:04 · odgovor na: zeli123 (#2702749)
Odgovori   +    3
[zeli123]
Finska ni skandinavska država!
shrani.si/f/1r/6n/hz...-kurac.png
NemirniTujec sporočil: 4.942
[#2702765] 16.03.18 09:07
Odgovori   +    17
Zadnja sprememba: NemirniTujec 16.03.2018 09:07
Hebala vas milka in za kateri trg je narejena. Ce hoces igrat konzumersko finoco, je tukaj Lindt. Ce si ekstra in sploh fin, so privat cokoladnice, celo v sloveniji jih je kar nekaj.

Ce pa si razvijanja okusov nesposobna ovca, ki je mahnjena na tisto mlecno cokolado, ki je najbolj prisotna v reklamah na poopTv in najbolj razsirjena na policah Meckatorja, potem pa ne rintaj iz Blatnega dola, ker te cakajo veliko hujse grozote kot finska cokolada: nic vec cockte, nikjer cedevite, cokolesnik je cisto drugacen, vegeta v prahu ne obstaja, kekec pastete niti amazon ne posilja, in se preden se bodo tvoje srpokladivarske brboncice prilagodile svobodi nestetih okusov, bos sestradan poginil pred vrati slovenskega ali kjer to ni na voljo, srbskega veleposlanistva, ljudje pa bodo zbegano gledali ko bos v zadnjih vzdihljajih sibko zaklical: Poooliiii... Muuuuuu!!!
bc123a sporočil: 45.575
[#2702766] 16.03.18 09:14 · odgovor na: NemirniTujec (#2702765)
Odgovori   +    3
[NemirniTujec]
Hebala vas milka in za kateri trg je narejena. Ce hoces igrat konzumersko finoco, je tukaj Lindt. Ce si ekstra in sploh fin, so privat cokoladnice, celo v sloveniji jih je kar nekaj.
1) Lindt je kul. Razen zajcev, ki so (zaradi strukturnih razlogov?) narejeni iz zelo trde in posledicno precej manj okusne cokolade.
2) Slovenske cokoladnice so blockchain-like hype. Se nobena cokolada od tam mi ni bila vsec, vzamejo navadno el cheapo cokolade, potem pa se trudijo z dodajanjem cimbolj odpuljenih sestavin. Does not work.
3) Jaz imam rad cokolade okusa Noisette in hoferjeva Noisette mi je cisto ok. Ne rabim milke in jo ne kupujem.
4) Jaz na Spotify lepo poslusam slovensko in balkansko muziko
5) Ameriski amazon prodaja vegeto:

www.amazon.com/s/ref...rds=vegeta

Trenutno je celo priporocena kot "Amazon choice".

(vegete pri kuhanju vecine stvari ne uporabljam, razen tam kjer sem ugotovil da natrijev glutaminat res pomaga pri okusu).
tes sporočil: 669
[#2702771] 16.03.18 09:31 · odgovor na: zeli123 (#2702749)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: tes 16.03.2018 09:36
He..he... sem prepozno pogledal na forum da se bi se bolj zgodaj nasmejal,oz se bojim po prebranem da bi se mi ruis zataknil ze zgodaj povrh.
Avtorici prispevka priporocam obisk Estonskih trgovcev v mestu. Bi dobila tudi poznano njej robo.
NemirniTujec sporočil: 4.942
[#2702773] 16.03.18 09:31 · odgovor na: bc123a (#2702766)
Odgovori   +    5
[bc123a]
> [NemirniTujec]
> Hebala vas milka in za kateri trg je narejena. Ce hoces igrat konzumersko finoco, je tukaj Lindt. Ce si ekstra in sploh fin, so privat cokoladnice, celo v sloveniji jih je kar nekaj.

1) Lindt je kul. Razen zajcev, ki so (zaradi strukturnih razlogov?) narejeni iz zelo trde in posledicno precej manj okusne cokolade.
Lindt ima dost razlicnih okusov, za vsakega se kaj najde...

2) Slovenske cokoladnice so blockchain-like hype. Se nobena cokolada od tam mi ni bila vsec, vzamejo navadno el cheapo cokolade, potem pa se trudijo z dodajanjem cimbolj odpuljenih sestavin. Does not work.
Hm, to pa nisem vedel... sm pricakoval da se kaka zna it.

3) Jaz imam rad cokolade okusa Noisette in hoferjeva Noisette mi je cisto ok. Ne rabim milke in jo ne kupujem.
4) Jaz na Spotify lepo poslusam slovensko in balkansko muziko
5) Ameriski amazon prodaja vegeto:

www.amazon.com/s/ref...rds=vegeta

Trenutno je celo priporocena kot "Amazon choice".

(vegete pri kuhanju vecine stvari ne uporabljam, razen tam kjer sem ugotovil da natrijev glutaminat res pomaga pri okusu).
Ampak a ti jo poslje tudi na finsko? :-)))

Kaj pa Kekec pasteto? Kaj pa poli salamo? Kaj pa Mu jogurte? Slovenija je raj na zemlji, take ponudbe ni nikjer na svetu.

Pac, mene domace debate o supermarket ponudbah vedno na rit vrzejo... Poslusanje domace muzike je druga stvar, to je jezikovno pogojeno. Ampak hrepenenje za cedevitami in kekci pa me res sezuje.

youtu.be/_ISIXbVbq2k
najobj sporočil: 25.719
[#2702775] 16.03.18 09:42 · odgovor na: bc123a (#2702766)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 16.03.2018 09:43
[bc123a]
> [NemirniTujec]
> Hebala vas milka in za kateri trg je narejena. Ce hoces igrat konzumersko finoco, je tukaj Lindt. Ce si ekstra in sploh fin, so privat cokoladnice, celo v sloveniji jih je kar nekaj.
1) Lindt je kul. Razen zajcev, ki so (zaradi strukturnih razlogov?) narejeni iz zelo trde in posledicno precej manj okusne cokolade.
2) Slovenske cokoladnice so blockchain-like hype. Se nobena cokolada od tam mi ni bila vsec, vzamejo navadno el cheapo cokolade, potem pa se trudijo z dodajanjem cimbolj odpuljenih sestavin. Does not work.
3) Jaz imam rad cokolade okusa Noisette in hoferjeva Noisette mi je cisto ok. Ne rabim milke in jo ne kupujem.
4) Jaz na Spotify lepo poslusam slovensko in balkansko muziko
5) Ameriski amazon prodaja vegeto:

www.amazon.com/s/ref...rds=vegeta

Trenutno je celo priporocena kot "Amazon choice".

(vegete pri kuhanju vecine stvari ne uporabljam, razen tam kjer sem ugotovil da natrijev glutaminat res pomaga pri okusu).
... ja, Vegeta je za kuhanje lahko precej zajebana, ker ima specifičen okus, ki rad prevlada nad vsem ostalimi ...
NemirniTujec sporočil: 4.942
[#2702778] 16.03.18 09:48 · odgovor na: bc123a (#2702766)
Odgovori   +    3
Tle na svobodi je point v tem, kaj kupujes v katerem od ponudnikov. Brand roba je seveda ista, ampak posh supermarket jo prodaja dvakrat drazje, da ti ni treba siromakov v trgovini gledat. Stvar je za crknit smesna in tukaj je povzetek:

youtu.be/P9CWP-C4--U
NemirniTujec sporočil: 4.942
[#2702789] 16.03.18 10:07 · odgovor na: bc123a (#2702766)
Odgovori   +    1
Mimogrede, a cokoladarca Dobnik je tut blokchain, al je v redu? Ker meni je njena navadna vroca cokolada najboljsa na svetu, ampak to utegne biti ker imam kmetavzarski okus...

V Ljubljani je v podhodu pod NLB nasproti parlamenta. Pa v Zalcu ima en mali shop.
FIN-209516 sporočil: 445
[#2702797] 16.03.18 10:49 · odgovor na: NemirniTujec (#2702789)
Odgovori   +    2
[NemirniTujec]
Mimogrede, a cokoladarca Dobnik je tut blokchain, al je v redu? Ker meni je njena navadna vroca cokolada najboljsa na svetu, ampak to utegne biti ker imam kmetavzarski okus...

V Ljubljani je v podhodu pod NLB nasproti parlamenta. Pa v Zalcu ima en mali shop.
Je nadpovprečna, ni pa najboljša na svetu.
NemirniTujec sporočil: 4.942
[#2702802] 16.03.18 11:08 · odgovor na: FIN-209516 (#2702797)
Odgovori   +    7
[FIN-209516]
Je nadpovprečna, ni pa najboljša na svetu.
To najbrz res ne, sem se malo pohecal... ampak njena salcka vroce cokolade za nekoc 2,2 eur je bila bozanska, posebej v primerjavi s teoreticnimi vrocimi cokoladami za skoraj isto ceno v raznih kao fency kavarnicah.

Njena miniatura pod nlb je ena od mojih nostalgij, tja sva z dobrim prijateljem ki ne pije kave (cudak) hodila 10 let nazaj, gospa je delala osebno in se njena gajstna hcerka pa ene dve kelnerci. In je bila strasen terorist, pupe so bile spedenane v nulo in ce je kje bila mrvica umazanije ali nepravilna postrezba je prec zaropotala. In sva gledala kako so uniformirane pupe marljive in kako vse tece kot namazan stroj in je blo res cudovito.

Sem bil na obisku v Lj pred kratkim tam, in me je prileten kelner pozdravil "dobar dan direktor, kva prnesem?", kot da sva stara rođaka... no, tut to je slo v kurac. Oziroma slo je v smeri povprasevanja strank... o cemer pogosto pisem.
bc123a sporočil: 45.575
[#2702814] 16.03.18 11:51 · odgovor na: NemirniTujec (#2702789)
Odgovori   +    3
[NemirniTujec]
Mimogrede, a cokoladarca Dobnik je tut blokchain, al je v redu? Ker meni je njena navadna vroca cokolada najboljsa na svetu, ampak to utegne biti ker imam kmetavzarski okus...

V Ljubljani je v podhodu pod NLB nasproti parlamenta. Pa v Zalcu ima en mali shop.
Ne vem, jaz jih nikoli ne kupujem, vse kar sem jih poskusil sem dobil podarjene. Ne spomnim se vec, katere so bile, ampak niso me navdusile. Pac odpuljene sestavinem "craft" cokolada. Recimo Gorenjka sedaj dela cokolado s KOLAGENOM!

www.gorenjka.si/mist...n-kolagen/

Sedaj mi pa povej, zakaj bi hotel KOLAGEN, for christ's sake, v cokoladi. To je v bistvu nemineralni del kosti. Ajd v haribo bombonih ima svojo funkcijo, ampak tule? "influenserke" verjetno iskreno verjamejo da bodo imele lepso faco ce bodo tole jedle...
bc123a sporočil: 45.575
[#2702818] 16.03.18 11:56 · odgovor na: NemirniTujec (#2702802)
Odgovori   +    2
[NemirniTujec]
> [FIN-209516]
> Je nadpovprečna, ni pa najboljša na svetu.

To najbrz res ne, sem se malo pohecal... ampak njena salcka vroce cokolade za nekoc 2,2 eur je bila bozanska, posebej v primerjavi s teoreticnimi vrocimi cokoladami za skoraj isto ceno v raznih kao fency kavarnicah.
A ti nic ne kuhas? Vroca cokolada je a) cokoladni prah+kakav+sladkor + b) skrobov prah + c) vroca voda ali mleko.

Okus je odvisen samo in izkljucno od razmerja teh sestavin. Nekateri cheapskates ti dajo v glavnem skrob in vodo, ker so jih tako ucili. Saj ves, to je ono ko ima lokal nekdo, ki je samo dobil idejo "ej stari to bo pa ful slo", strezejo studenti za 3 EUR na uro, in prodaja se sminkerija.

Vzames srednje dobro cokolado, jo stopis ali naribas (odvisno koliko je trda), dodas skrob, sladkor in mleko ali smetano, pazis da je cokoladni del 50% ali vec, skuhas, in imas cokolado ki je res "vroca cokolada", ne pa "vroci razredcen cokoladni puding".
NemirniTujec sporočil: 4.942
[#2702823] 16.03.18 12:11 · odgovor na: bc123a (#2702818)
Odgovori   +    3
[bc123a]
> [NemirniTujec]
> > [FIN-209516]
> > Je nadpovprečna, ni pa najboljša na svetu.
>
> To najbrz res ne, sem se malo pohecal... ampak njena salcka vroce cokolade za nekoc 2,2 eur je bila bozanska, posebej v primerjavi s teoreticnimi vrocimi cokoladami za skoraj isto ceno v raznih kao fency kavarnicah.

A ti nic ne kuhas? Vroca cokolada je a) cokoladni prah+kakav+sladkor + b) skrobov prah + c) vroca voda ali mleko.

Okus je odvisen samo in izkljucno od razmerja teh sestavin. Nekateri cheapskates ti dajo v glavnem skrob in vodo, ker so jih tako ucili. Saj ves, to je ono ko ima lokal nekdo, ki je samo dobil idejo "ej stari to bo pa ful slo", strezejo studenti za 3 EUR na uro, in prodaja se sminkerija.

Vzames srednje dobro cokolado, jo stopis ali naribas (odvisno koliko je trda), dodas skrob, sladkor in mleko ali smetano, pazis da je cokoladni del 50% ali vec, skuhas, in imas cokolado ki je res "vroca cokolada", ne pa "vroci razredcen cokoladni puding".
Nic ne kuham. Rad pecem meso ki traja manj kot 15 minut, pol se pa konca - pa ajde jajca sprazim ali testenine skuham, to je to.

Rad tudi v ponev vrzem pesnajst stvari od zelenjave in mesa in pktem nekaj rata. Naivec, amater. Hocem da se dela manj cajta kot se je (to mi je tudi sicer zivljenjsko vodilo :-))))

Jaz sam vem da je ta gospa Dobnik res nardila cokolado za umret in postrezba tipi top, vecinoma pa so kot pravis, razredceni pudingi.
bc123a sporočil: 45.575
[#2702825] 16.03.18 12:14 · odgovor na: NemirniTujec (#2702823)
Odgovori   +    2
[NemirniTujec]
Jaz sam vem da je ta gospa Dobnik res nardila cokolado za umret in postrezba tipi top, vecinoma pa so kot pravis, razredceni pudingi.
Pravim da ni tezko ali celo zelo drago, razlog za razredcene pudinge je to, da kafici mislijo, da je za rajo vse dobro, in kot sva ugotavljala, posledicno tudi je :)
0430ABAKU sporočil: 754
[#2703026] 18.03.18 00:12
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 18.03.2018 00:15
Jaz sem v Španiji iskal riomare tune. Nimajo sploh.
Pa v resnici nisem tako zelo zaljubljen v riomare. Želel sem tune z zelenjavo. Nimajo sploh. Z žitaricami. Nimajo sploh. S fižolom. Nimajo sploh.
Pa ne da nimajo tune. Španija je ribiška velesila, le vse njihove tune so izključno in samo tune (z edinim dodatkom - oljem takim ali drugačnim). Zilijon vrst proizvajalcev/konzerv z enako vsebino.

Z okusi je problem in se nam pač včasih stoži po okusih, ki smo jih vajeni.
Ko sem že ravno pri tunah. Enkrat sem kupil konzervo v našem Lidlu. Tune pakirane na Poljskem. Neokusno in neprebavljivo. Priokus nekakšna sladkoba. Itak je znano, da imajo severnjaki zelo radi cuker in ga očitno dodajajo prav vsem, tudi krompirju in celo ribam.
Zato sem pač, opisano v prvem odtavku, iskal riomare. Vsaj vem, kakšen bo okus.

Strani: 1