Strani: 1

samen sporočil: 42
[#2703240] 19.03.18 14:22
Odgovori   +    1
To še vedno ne spremeni njihovega dejstva, da zaostajajo za vsemi cilji energetske tranzicije, ki so si jih postavili sami - imajo skorajda enake emisije CO2, ogromno subvencionirajo OVE (25 mrd EUR letnih subvencij!!! - pa kljub temu ne dosegajo cilja OVE) in niso uspeli doseči ciljnjega znižanja porabe energije.
Zato danes plačujejo eno najdražjih končnih cen za elektriko (gospodinjstva skoraj 2x več kot v Slo; oz tudi industrija). Še vedno kurijo premog in izkoriščajo jedrsko energijo, in še vedno ni rešitve kako nadomestiti jedrsko energijo do 2022 z viri, ki med obratovanjem ne povzročajo emisij CO2.
Torej, ker ciljev OVE, emisij in znižajna porabe do 2020 ne morejo doseči, so si postavili politično še višje cilje za 2030... ostala EU bi morala slediti njihovem tempu; potem bi ob visokih cenah elektrike v drugih državah morda res uspeli... če jih prej ne pokupijo Kitajci :)
Spremembe RWE in EON pa so naredili ločeno proizvajalca, ki bo trpel to tranzicijo in regulirani del - distribucijo, ki bo to vse plačala - seveda preko končnega uporabnika.
Bo pa imel novi uporabnik vse info na mobitelu in se bo počutil aktivnega kot še nikoli :)

Strani: 1