Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.479
[#2697739] 14.02.18 17:40
Odgovori   +    5
Slovenija za pravosodje nameni največ denarja na prebivalca v EU in ima največ sodnikov na 100 tisoč prebivalcev, Florjančič pa razloge za lenobo sodnikov in sodne zaostanke vidi v pomanjkanju sodnikov!!!??? Kdo je tu nor?
sopranos sporočil: 9.493
[#2697742] 14.02.18 17:56
Odgovori   +    15
Sodniki ne poznajo osnovnih načel sojenja:
-nepristransko sojenje
-sojenje na podlagi dokazov
-domneva nedolžnosti
-enaka "orožja" v postopku

Potem so pa še te zadeve ko z višjih sodišč vračajo nazaj. Mislim kakšna šalabajzerska ureditev je to? To je eden izmed najpomembnejših razlogov za sodne zaostanke.

Potem seveda še dejstvo, da je slovensko sodstvo prestreljeno s strankarskimi kadri, kar seveda onemogoča sankcioniranje najtežjih kaznivih dejanj. In seveda povzroča to, da imamo izredno slabo kakovost sojenje.

Ni nobene odgovornosti sodnikov. Kljub temu, da jim sodbe razveljavljajo višji, vrhovni in ustavni sodniki ter sodniki ESČP, sankcij za slabo sojenje ni.

Prevelika feminizacija sodstva, ki povzroča, da so navadni državljani moškega spola nadpovprečno strogo sankcionirani. Medtem ko so ženske na drugi strani vedno deležne milejše obravnave.

Potem je tukaj še perverzni sistem izvedencev. Pa kakšno bi lahko rekli še o preiskovalnih sodnikih kot instituciji sami.

Pa to, da si odvetniki kar sami določajo trarife. In so si po pravilniku izposlovali celo to, da jim pripada nagrada, četudi primer izgubijo.

Skratka cel sistem je postavljen tako, da finančno, časovno in psihično izžema stranke v postopku. Medtem ko se na tem redijo sodniki, odvetniki in izvedenci.

Sodniki so tako obremenjeni, da nimajo časa stvari podelati. Hkrati pa imajo čas da nastopajo v vlogi mediatorjev.

Strani: 1