Strani: 1

pobalin sporočil: 12.684
[#2691267] 04.01.18 21:52
Odgovori   +    0
Nadzorni svet Luke Koper, ki je dan po izredni skupščini delničarjev krivdno razrešil predsednika uprave Dragomirja Matića ter člana uprave Ireno Vincek in Andraža Novaka,
ter za dobro mero tudi Gašparja Gašparja Mišića Mišića po dvakrat nastavljenega in odstavljenega šefa luške uprave.
Nadzorni svet je tako moral odpoklicati tudi Gašparja Gašparja Mišiča, ki je Luko Koper vodil med avgustom 2013 in aprilom 2014, ko so ga nadzorniki razrešili, nato pa je uspel s tožbo na sodišču. Ilić je povedal, da so ga odpoklicali iz poslovno-ekonomskih razlogov, saj ne moreta obstajati dva predsednika uprave, kot tudi zaradi nesposobnosti, saj ne izpolnjuje statutarnih pogojev.
www.rtvslo.si/gospod...del/441713
Kar zna koštati pol milijončka, sto jurčkov gor ali dol.
"450 tisoč plus obresti in vse, kar sledi, nagrade, ki so bile dane uprave itd. To pride čez 600.000 evrov. Gre za razliko med plačami, ki sem jih prejemal na Marjetici in v Luki Koper," je pojasnil Mišič.
www.rtvslo.si/gospod...ine/442091
Troublemaker sporočil: 802
[#2691297] 05.01.18 08:01
Odgovori   +    1
Po zapisanem v javnosti naj bi bil problem v tem, da Luka ni uredila odnsovo s ponudniki IPS storitev, ki naj ne bi smeli imeti podizvajalcev. Kako pa lahko Luka to stori sama od sebe, če gre za druge pravne suvjekte, v katerih Luka nima kaj iskati? Lahko bi le odklonila delavca, ki ni dovolj usposobljen za takšno delo,da ne bi prihajalo do nesreč, ampak čigava je odgovornost za napačne napotitve delavcev? Bi rekel da ne stvar Luke v takšnem primeru. Predvidevam, da bo odpoklic Matiča zopet padel na upravnem sodišču, ker ne bo želel ostati brez odpravnine.

Le te so po mojem mnenju sporne: odpravnino za nekrivdno razrešitev bi upravičenec lahko dobil le v primeru, ko mu konkurenčna klavzula prepoveduje enako ali podobno delo v naslednjem 5 letnem obdobju. Sicer pa ne po starem reku: kdore ne dela naj ne je (oz. dobi plačilo za nedelo.
Zdajšnja situacija se zdi, da je vse skupaj dogovorjeno. Si prestavljate zahtevek GGM: 600.000 + vsi stroški + obresti!!! To početje je NORO in če ga lastniki tolerirajo, naj lastniki odgovarjajo za takšno svojatsvo in neodgovornost!
Mirko C - torej???

Strani: 1