Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Pristranski in omejeni v letu 2017

Strani: 1

wesko sporočil: 45
[#2690359] 28.12.17 08:27
Odgovori   +    5
Kvaliteten zapis.
V njem se bo lahko prepoznalo precej aboniranih forumskih vsevedcev ....njih molk je pomenljiv.
FrRoSt sporočil: 3.744
[#2690371] 28.12.17 11:18
Odgovori   +    6
Pristranskosti bi lahko dodali še kakšno peto točko. Empatijo. Po domače povedano: Obuj si moje čevlje in hodi v njih. (to ne leti na avtorja:))

Krka je že investirala v Rusiji. Pa je potem vse nekako potihnilo. In sem vprašal bivšega kolega, ki je sedaj zaposlen tam, kaj je s tem!? Odgovor: To je enota zase. :) No, zdaj pa bo krka investirala še na kitajsko :)

O RTV greznici ne gre izgubljati besed. Čista štala po domače. Živijo preko svojih zmožnosti. Kako znano. Ali bodo končali kot domače zdravstvo!? Le kdo bi vedel!? :)
Vsekakor ne gre podcenjevati njihovih finančnih naporov trošenja za izhod iz recesije. :) Podobnost z NLB je zgolj naključna! :)) Za zveste, lojalne, ne preveč kritične in dragocene kadre se bo vedno našel denar. :) Na to se vedno lahko zanesete. Tako sistem deluje....

Tale Skupščina Luke koper je pa prava ČEŠNJA na Torti. :) Uprava sicer dela dobro, celo povečala je dobiček, kar so si seveda razumno prihvatizirali nadzorniki, ki naj bi taisto upravo razpustili, .... SDH tuli, da imajo v LUKI prevelike plače; po domače: si preveč izplačujejo (ali pa premalo zaslužijo/delajo)....

Vlada dela dobro, zato ne bo odstopila, kakor si nekateri želijo....

Skratka, v prihajajočem 2018 letu vam želim obilico zdravja in še enkrat zdravja, nekaj cvenka, obilico zdrave kmečke pameti, .... kar se tiče pa same pestrosti dogajanja in zabave, bi rad samo spomnil na dva pregovora, ki koreninita še iz neke nostalgične TiToSlavije:

Ne diraj Lava, dok spava.

Uzdaj se use i u svoje kljuse.

In SREČNO 2018! ***

*Zognjemetomalibrez!
alpha7b5 sporočil: 717
[#2690375] 28.12.17 11:54
Odgovori   +    1
Zelo zanimiv, poučen in profesorski članek! Tudi slednja oznaka je bila mišljena v pozitivnem smislu! :-) Hvala, si ga bom vsekakor shranil, ker ga želim kasneje vsaj še enkrat prebrati, v miru in zbrano.
153 sporočil: 6.998
[#2690456] 28.12.17 19:01
Odgovori   +    0
... "pojem donosnost lastnega kapitala namesto pojma EBITDA"...

Da, prav ta - donosnost lastnega kapitala - beri,
uresničenih lastnih opravilnih sposobnosti, naj bi
merilo za plače v javni upravi in sicer postala.

Sodražan
murje sporočil: 3.563
[#2692048] 10.01.18 12:06
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: murje 10.01.2018 12:10
FORMULA 1

Žalostno, da nobena televizijska družba v Sloveniji, žal ne zmore predvajati prenosov dirk Formule 1, saj smo se po mnogo letih vrnili pravzaprav nazaj v "kameno dobo" in sedaj še z novimi podražitvami povrhu.
Medtem, ko si moderne televizijske hiše po svetu trudijo za svoje gledalce in potrošnike, pa si naše privoščijo takšne oddaje in "z njihove strani vsiljene" programske sheme, ki imajo za cilj skorajda že "poneumljanje" gledalcev in potrošnikov. Medtem, ko širom po Sloveniji na veliko propada kulturna dejavnost, pa si televizijske postaje privoščijo na tem kulturnem področju dobesedno razmetavanje denarja, ki ga v končni fazi vedno bolj plačujemo gledalci in davkoplačevalci. Njihova medsebojna konkurenčnost je v zadnem obdobju že prestopila vse meje dobrega okusa, saj gredo namesto v dobrobit že v škodo gledalcev. Pri vseh poplavah potrošniških vsebin, primanjkuje veliko kvalitetnega programa, zaradi katerega moramo vedno bolj posegati po tujih programih, ki se znajo vsaj približati gledalcu in plačniku njihovega programa. Žal je to nerazumevanje do avtomobilskega športa privedlo do tega, da so ukinili tudi prenose dirk Formule 1, kar je nerazumljivo in nedojemljivo. Medtem, ko se druge televizijske hiše trudijo, da prikažejo vedno več dodatnih vsebin prenosa vse bolj kvalitetnejših dirk, tukaj govorimo že o profesionalcih ter bivših dirkačih, ki komentirajo posamezne dirke. Pri nas si privoščijo dobesedno "prisilni" mrk in zatemnitev posameznih programov izven določene sheme oparaterjev.
Zato se moramo ljubitelji avtomobilskih dirk, znajti po svojih (z)možnostih, da sploh lahko gledamo prenose pri sosednjih, bodisi italijanskih Sky in Rai, avstrijških ORF1 ali nemških televizijah RTL, a pri temu še vedno plačujemo vedno dražje programe doma v Sloveniji in razno raznim slovenskim operaterjem in v ozadju njihovim lastnikom seveda.
Zato, gre hvala vsem tistim, ki so sodelovali in sodelujejo pri takšnih nerazumnih odločitvah, saj se bo to odrazilo tudi pri gledanosti in bojkotu drugih programov, vsaj z moje strani bo tako!

SPOROČILO TELEKOM - 1.del:

v Telekomu Slovenije se zavedamo, da temnitev programov v času športnih prenosov ni prijetna. Vendar pa je v zadnjem obdobju postalo že običajno. Lastniki pravic lahko temnitev zahtevajo skladno z obstoječo zakonodajo, mi pa moramo zahtevo upoštevati - druge možnosti žal nimamo. Pri tem vedno temnimo izključno na zahtevo lastnika pravic, nikoli ne temnimo sami od sebe. Prav tako temnimo zgolj in natanko le tiste programe, za katere prejmemo zahtevo, in sicer v času, ki je zahtevan.
Sporočam vam tudi, da programi Sky za slovensko tržišče žal niso na voljo.
Center za pomoč uporabnikom

Liberty Media

V času, ko je prevzela patronat nad Formulo 1 Liberty Media iz ZDA, je začelo kuhati tudi pri sosedih, saj je za letošnje leto 2018 iz prenosov že izpadla velika državna televizija "mama" RAI, saj je potrebno po oceni za eno leto prenosov in prodajo pravic, odšteti kakšnih 80mio€, kar daje trenutno prednost Sky.
Pri Liberty Media želijo kot pogodbenike raje kot državne televizije, privatne televizijske hiše, saj lehko od njih iztržijo še kakšen $ več...v Franciji bo tako državna TF1 predvajala samo 4 dirke...s takšno politiko bodo izgubili še tiste zveste navijače, ki so rednos spremljali dirke...pa so rekli, da bo pod novim gospodarjem boljše!
autosprint.corriered...formula_1/

Strani: 1