Strani: 1

zoran13 sporočil: 2.075
[#2705891] 04.04.18 22:08
Odgovori   +    0
STARTUP IRYO

Adriatic Slovenica v strateško partnerstvo s startupom Iryo

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je sklenila strateško partnerstvo s slovenskim zdravstvenim blockchain startupom Iryo. Glavni cilj skupnega sodelovanja je bolnikom v praksi ponuditi boljši in varnejši dostop do lastnih zdravstvenih podatkov.

Kot so sporočili iz Adriatic Slovenice, je ena izmed želja obeh družb vzpostavitev zasebnega medicinskega centra s široko ponudbo zdravstvenih in z zdravjem povezanih storitev. Iryo pa želi na globalni ravni spremeniti uporabniško izkušnjo deležnikov v zdravstvu. Z blockchain tehnologijo bo bolnik postal pomemben odločevalec pri dostopu in vpogledih v njegovo zdravstveno kartoteko, kar bo urejal prek aplikacije na mobilnem telefonu, navajajo.

Zahvaljujoč najsodobnejšim tehnologijam, kot so blockchain, zero-knowledge data storage in openEHR, pa bodo medicinski podatki v protokolu Iryo dosegli najvišjo stopnjo varnosti dostopa in obdelave z namenom boljšega zdravljenja.

Iryo trenutno izvaja pilotni projekt v begunskih taboriščih na Bližnjem vzhodu, kjer sodeluje z neprofitno organizacijo Tying Vines. Ta v sklopu projektov z imenom Walk with me beguncem v šestih državah (Irak, Sirija, Jordan, Libanon, Egipt in Džibuti) nudi podporo na področju izobraževanja, svetovanja in zagotavljanja osnovnih zdravstvenih storitev.
www.dnevnik.si/10428...tupom-iryo
startaj.finance.si/8...evi-dolini
www.primorske.si/pri...vo-s-start
iryo.io/#intro
iryo.network/token/i...html#token
iryo.io/#intro

Strani: 1