Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Reciklaža: Ivica Todorić

Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 2.774
[#2677838] 09.10.17 19:55
Odgovori   +    1
Po predstavljenem mu ostane le še sprememba identitete in beg v tople kraje. Sicer bo imel doma veselico, katere niti Sanader ni bil deležen.
pobalin sporočil: 12.395
[#2677845] 09.10.17 20:31
Odgovori   +    0
Reciklaža?! Iz objave pred 6 dnevi?!
www.bloomberg.com/ne...r-downfall
pobalin sporočil: 12.395
[#2677856] 09.10.17 21:13
Odgovori   +    2
Boljše reciklaže imate v svojem arhivu.
www.finance.si/88167...ristite-me
> Ni moja naloga spremljanje številk vsak dan. Moj posel je to, da družbe naredim večje, boljše, uspešnejše, da delujejo sto let.

> Drugič, z Agrokorjevimi izdelki ne bi nikoli tekmoval s slovenskimi - z njimi le dopolnjujemo prodajno ponudbo. Lahko bi vse police napolnili z jamnico, pa bi raje več radenske.

> Delamo velike posle, ki jih nihče ne razume, no, malo ljudi. Razumejo veliki svetovni vlagatelji. V veliko stvareh smo bolj napredni od velikih svetovnih družb. Zato moram sprejeti, da pišejo stvari, ki ne držijo. Ker ne razumejo.

> Ne, programov nimamo. Lahko vam zagotovim, celo pozivam vso regijo, če želi: oglasite se nam, pa vam bomo pomagali. A ne prihajajte brez programov. Denar nikoli ni bil težava. Znanje je. Naši cilji so socialno poslovanje, človeški kapital in znanje. Nismo nori na denar. Zato smo uspešni.

> Vedno dajem prednost domačemu kapitalu.

> Kar delamo, je resen posel, svetovne igre. Veliki svetovni vlagatelji nas podpirajo, navdušeni so nad tem, kar delamo. Imamo svoj kapital, ljudje pa razpravljajo o njem. S svojim kapitalom lahko delam, kar hočem.

> Določili smo si velik strateški cilj. Najprej izkoristiti vse sinergije, izboljšati denarni tok (EBITDA), za to delamo dan in noč. Ko bomo to naredili, in že danes vemo, da bomo, bomo šli v IPO in naredili čudovito stvar.

> Meni je vseeno, ali imam v Agrokorju 100, 93, 43 ali pa 10 odstotkov. Hočem le, da delamo kakovostno in da gre to, kar smo zgradili, naprej. In zato bo Agrokor že jutri povsem drugačen.

> Vas je kdaj, ko greste spat, strah, ko se spomnite na svoje dolgove?
>
> (smeh) Ne, ne. Mislim, da sploh nimamo velikih. Boljše vprašanje je, koliko premoženja je. Boste videli, kaj vse bo nastalo iz tega. Delamo dodano vrednost kljub velikanskim stroškom, živimo v okolju, kjer so ti zelo visoki.

> "Malo pripomb imam na vodstvo Mercatorja, želel pa bi, da dajejo slovenskim izdelkom večji poudarek."

> Vseeno mi je, ali sem prvi, drugi, peti ali pa se bom umaknil. Ali bom še kaj prispeval ali pa nič in bom hranil golobe, kot jih že, ter se zabaval z vnuki. Pomembno je biti najboljši. Če ne bom, je bolje, da grem. Veste pa, da lahko v tujini nekdo, ki ima le pet odstotkov družbe, upravlja skoraj vso. Pomembno je, da je kapital uspešen.

> Rusija je fantastičen trg, to je cela celina, velik izziv, za katerega moraš imeti veliko kapitala. Že osem let gledamo Rusijo, a nenehno gledamo tudi Kitajsko. Žal mi je, da tam nismo naredili nekaj poslov. Nismo pa zadnji dve leti imeli nikakršnih prevzemnih načrtov tam. Kljub dogajanju pričakujem, da bodo razmere na finančnih trgih vse boljše.
153 sporočil: 7.312
[#2677858] 09.10.17 21:29
Odgovori   +    0
Res je, kar pravi ex-šef, I.Todorić:
..."kot celota pa je naš uspeh
osupljiv."..., a kaj, ko marsikaj
kaže, da je bil kradljivo zapeljiv ?

Sodražan

Strani: 1