Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 19.485
[#2671457] 06.09.17 17:44
Odgovori   +    15
Zadnja sprememba: FIN-311684 06.09.2017 17:49
Fakin je rekel, da bi uveljavitev sodbe pomenila konec vsakega dogovarjanja in načrtovanja v zdravstvu ter konec zdajšnjega obvladovanja stroškov zdravstvenih storitev. Moramo ga popraviti, uveljavitev sodbe bi pomenila konec lobističnega dogovarjanja in mešetarjenja, načrtovanja v zdravstvu tako in tako ni, imamo le neomejeno neodgovorno kuštrinsko zapravljanje bolnišnic, stroške zdravstvenih storitev prav tako nihče ne obvladuje, za primer poglejmo le plače zdravnikov in izplačila preko podjemnih pogod, deoojev in espejev.
sopranos sporočil: 9.790
[#2671464] 06.09.17 18:48
Odgovori   +    6
Kaj nabijate glede teh košaric? Kaj pa racionalizacija pri plačah osebja, pa to koliko dejansko naredijo, pa koliko plačujejo za material itd.?

Zavarovalnice bi morale imeti tudi svoje bolnišnice. Da bi lahko celovito obvladovale stroške. Pa konkurenca bi morala biti med zavarovalnicami.

Ta ZZZS pa tudi Vzajemna. To je kar nekaj. Sploh se ne ve kdo pije, kdo plača. Plače se določajo centralno plansko. Prav tako stroški. Kaj kdo dobi se določa mimo zakona. Skratka čisti kaos. Ribarjenje v kalnem. Na koncu pa v temu čedalje bolj kaotičnem sistemu vedno bolj služijo Hrvatje.

Naj bodo recimo 4 zavarovalnice. Pa vsaka naj ima ene dve bolnišnice. Potem pa mene prav boli koliko plače ima kdo. Država naj samo skrbi, da se ne bodo kartelno dogovarjale, pa da ne bodo pri kakšnih zadevah preveč goljufale. Bo zadeva malo dražja. Samo bo pa delovala. Pa večina zdravnikov bo delala več in bolje.

Ne pa sedaj, da se izmišljujejo število obiskov, da potem nabijajo gor stroške. Imaš 5 obiskov, pa eno leto zapraviš, preden sploh kaj naredijo. Potem bi pa naredili vse v prvo. In to za isti denar kot sedaj pet brezveznih pregledov.
Endimion sporočil: 6.977
[#2671472] 06.09.17 19:31 · odgovor na: sopranos (#2671464)
Odgovori   +    6
Ves kje je tezava. Pri investicijah.

Ko UKC zgradi novo urgenco se to ne placa iz fonda ZZZS ampak iz proracuna.

Zdaj jaz ne razumem. A samoplacniske ambulante se pa bodo financirale v tem pogledu iz cesa?

Karkol drugega pa pomeni dvig prispevne stopnje...
crt sporočil: 21.081
[#2671473] 06.09.17 19:32 · odgovor na: Endimion (#2671472)
Odgovori   +    8
[Endimion]
Ves kje je tezava. Pri investicijah.

Ko UKC zgradi novo urgenco se to ne placa iz fonda ZZZS ampak iz proracuna.

Zdaj jaz ne razumem. A samoplacniske ambulante se pa bodo financirale v tem pogledu iz cesa?

Karkol drugega pa pomeni dvig prispevne stopnje...
seveda pomeni. in potem bo storija po ze znanem modelu...

- hocemo izravnan proracun!
- ni problema, evo vam visji davki
- kvaaa fakof zakvapato tegaseparesnidalopredvideti
sopranos sporočil: 9.790
[#2671484] 06.09.17 20:25 · odgovor na: Endimion (#2671472)
Odgovori   +    4
[Endimion]
Ves kje je tezava. Pri investicijah.

Ko UKC zgradi novo urgenco se to ne placa iz fonda ZZZS ampak iz proracuna.

Zdaj jaz ne razumem. A samoplacniske ambulante se pa bodo financirale v tem pogledu iz cesa?

Karkol drugega pa pomeni dvig prispevne stopnje...
No vidiš, kaj potem te mojstre skrbi? A hočejo povedati, da kljub temu, da zasebniki prostore financirajo z lastnimi sredstvi, lahko kljub tem t.i. mizernim plačilnim postavkam za posamične storitve, vseeno zgradijo oz. najamejo prostore?

Če jaz plačujem davke in prispevke je to še vedno MOJ denar. Ni to denar od teh lopovov in ne morejo delati z njim kar hočejo. No, vsaj v teoriji naj bi bilo tako.

Če rečemo, da ZZZS za zob plača 25 EUR, jaz pa hočem zob za 50 EUR. Pač razliko 25 EUR plačam sam. Kje je logika, da mi Hrvat zasebnik lahko naredi, Slovenec zasebnik pa ne?

Če plačam davke, pa moj otrok hodi v zasebno šolo, zakaj bi zasebna šola dobila manj denarja, kot javna? Saj mora zasebna še vedno sama financirati prostore.
zoran13 sporočil: 2.151
[#2671496] 06.09.17 21:01
Odgovori   +    8
PLOMBA

V ZD Izola so mi zdravili spodnji zob, naredili plombo, za to sem plačal sem 80€, ki mi je po 6 mesecih padla ven. Sedaj nimam niti denarja in niti plombe. Ride Si Sapis.
Endimion sporočil: 6.977
[#2672226] 10.09.17 11:36 · odgovor na: sopranos (#2671484)
Odgovori   +    1
Kar je tukaj v tem primeru spornega je to, da bo moral javni ZZZS pokrit strosek, ki ga je zakasiral privatnik pacientu.

Zdaj pa pazi. To odpre pandorino skrinjico. Velike bolnisnice opravljajo cel kup posegov ki sami po sebi niso rentabilni. So v javni lasti in to nekako drzava zagotavlja. Ko sem videl informativni izracun za kemoterapijo od starega fotra me je kr kap. Pa clovek ne vem ce je mel kontribucij v ZZZS v celem civljenju tolk. Privatnik pa se sam odloci da bo uporabnikom zagotavljal to in to in nic drugega. Saj ne delas storitev ki ti nosijo minus.

In kar je problematicno je, da je tu toznik z izbiro privat izvajalca bodisi preskocil cakalno vrsto ali pa si nanudil nadstandard. Zakaj bi to skupnoskledarsko financiral?

In ta sodba lahko povzroci da bodo javne bolnice skocile v luft in zahtevale od ZZZS da jim za enake posege placa enake tarife kot privatnikom. Ker ce so izenaceni s privat izvajalci, potem ZZZS nima argumenta da ne bi placal xy stevil pregledov ce so bili opravljeni.

In po ceni ki jo bo dolocil izvajalec, ne zavarovalnica. Al pa bo izvajalec rekel fuck off.

Posledica bo minus v ZZZS blagajni. In pol mas na voljo dvoje. 1. Dvig prispevkov, ali pa 2. Pufanje.

Okoli sol je pa zal tako da se danes za neke privat sole odlocajo starsi ki jim iz takega ali drugacnega razloga javni sistem ne disi. Nic narobe. Ampak v solstvu je kapacitet zadosti in vsi otroci potem dobijo enako ali podobno mero (ne)umja. Za karkol drugega, se mi zdi prav da se doplaca iz zepov. Podobno je z vrtci. Mimogrede, obcine dajejo subvencijo starsem ki otroka nimajo v javnem vrtcu (se kao merka doma). S tem da obcine pri vrtcih dejansko delajo zajeb ker kapacitet ne planirajo. Dajo gradbeno dovoljenje za blok naselje s 300 stanovanji pol pa kev kev ko cez nekaj let bi prostora v lokalnem vrtcu ki ke bil zgrajen s samoprispevkom nekje v sedemdesetih... Skofljica je bil tak primer pred leti.

A dejansko kdo misli da bodo sle cene navzdol? Jaz mislim da ne.

Strani: 1