Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 2.591
[#2662513] 07.07.17 07:01
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: FIN-379669 07.07.2017 07:10
Evropska komisija testira Hrvaško in njeno pripravljenost za konkreten dialog o REŠITVAH.

Hrvati delujejo zgubljeno, ker se sklicujejo na neko kao podporo (kaotičnih) ZDA. V bistvu le te znajo s Trumpom samo zmedo delati, Trump pa se tudi naši državi ne bo želel zameriti.

Dve veliki napaki je Plenković naredil, ker je spet nasedel raznim prof. Rudolfom in Vukasom:

Institucije EU je okvalificiral kot nepomembne za vprašanje meje, celo več, izrazil je začudenje, kaj se imajo sploh vmešavati v ta notranji meddržavni problem.

Plenkovič navaja, da tudi Belgija, Španija in ne vem katere države še nimajo vseh delov meje določene s sosedami in da to ni vprašanje, ki zadeva EU. NAPAKA. Slovenija in Hrvaška sta se za razliko od teh držav dogovorili za arbitražo (sporazum!), jo pustili delati in zaključiti delo, sedaj pa Hrvaška izstopa z izgovorom, da je osnovni sporazum neveljaven, neobstoječ.

Tega, da je sporazum neobstoječ, Hrvaški ni pritrdila niti kaotična ZDA, ki je v bistvu pomagala rušiti ugled arbitraže (kot tudi Slovenije). Poleg tega Hrvaška ni na noben mednarodno veljaven način dosegla ugotovitev neveljavnosti sporazuma, le sama nekaj trobezlja.

Kaotične so ZDA, ker so kao pod "zmernim" Obamo (in Clintonovo) rušile ugled arbitraže in Slovenije - s "podporo" tistim prisluhom - posnetkom. OK, slovenska podpora Rusom jim je tedaj šla v nos..., in sedaj je velik skriti frend Rusov ravno Trump, novi prezident, ki pa prijateljstvo z Rusi zanika zaradi svojih notranjepolitičnih bojev.

ZDA, narobe svet. Zakaj bi jih EU jemala resno pri tem vprašanju, saj so bile tudi ZDA botre sporazumu o arbitraži? Še malo, pa bodo tudi ZDA omehčale stališča in dovolj je, da nikoli ne povedo, da je bila arbitraža neveljavna...
FIN-311684 sporočil: 17.288
[#2662516] 07.07.17 07:26 · odgovor na: FIN-379669 (#2662513)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: FIN-311684 07.07.2017 07:30
[]

Dve veliki napaki je Plenković naredil, ker je spet nasedel raznim prof. Rudolfom in Vukasom:

Tega, da je sporazum neobstoječ, Hrvaški ni pritrdila niti kaotična ZDA, ki je v bistvu pomagala rušiti ugled arbitraže (kot tudi Slovenije)...

Kaotične so ZDA, ker so kao pod "zmernim" Obamo (in Clintonovo) rušile ugled arbitraže in Slovenije - s "podporo" tistim prisluhom - posnetkom.

ZDA, narobe svet. Zakaj bi jih EU jemala resno pri tem vprašanju, saj so bile tudi ZDA botre sporazumu o arbitraži? Še malo, pa bodo tudi ZDA omehčale stališča in dovolj je, da nikoli ne povedo, da je bila arbitraža neveljavna...

Ne samo Rudolf in Vukas, menda Plenkoviću svetujeta tudi nekdanji premier Sanader in politično propadli Budiša. Kar se ZDA tiče, Trump nam lahko pomaga le v tihi diplomaciji, da pa od ZDA z nekakšnim nepremišljenim včerajšnjim Erjavčevimn pismom zahtevamo spoštovanje mednarodnega prava je eden od največjih spodrsljajev slovenske zunanje politike, kot da ne bi vedeli, da se ZDA požvižgajo na mednarodno pravo.

Kaj smo pravzaprav želeli z Mirošičevim pismom? Naj le Hrvaška spoštuje mednarodno pravo in prizna arbitražo? Mednarodno pravo je le eno, torej naj ga priznajo tudi ZDA in se umaknejo iz Sirije, naj nehajo bombardirati Asada, naj ne okupirajo sirskega teritorija z gradnjo vojaških uporišč...Ja, vse je to mednarodno pravo in na erjavčevem ministrskem kaosu bi to morali vedeti.
shevchenko sporočil: 17.357
[#2662517] 07.07.17 07:47
Odgovori   +    1
»imamo v EU veliko težav, a da se vedno izvijemo iz pasti«

ja, vi, politkomisarji se vedno izvijete iz pasti. lahko se greste tudi glamping za 250 eur na noc, drugi se ga ze ne bomo sli.

Strani: 1