Strani: 1 2

premza sporočil: 1.929
[#2617379] 19.09.16 23:20
Odgovori   +    46
Pri tem pa nam podatki kažejo, da se je v letu 2015 za sistem pavšalne obdavčitve odločilo 29.304 zavezancev, kar je več kot tretjina vseh...
Hitro ukinit. Nismo vendar uvedli te oblike zato, da bi jo ljudje uporabljali.

Tudi po mnenju ministrstva za delo, družino in socialne zadeve je opravljanje dela fizičnih oseb, ki na trgu samostojno opravljajo pridobitno dejavnost, postalo najfleksibilnejša in najcenejša oblika dela in bi zaradi tega lahko dolgoročno postalo grožnja drugim, v skladu z zakonodajo in namenom bolj ustreznim oblikam dela.
Točno zato smo na lestvicah ekonomske svobode tam kjer smo. Država ne samo da določa zakonski okvir, ukvarja se tudi s tem, kaj je za koga bolj in kaj manj ustrezno.
FIN-379669 sporočil: 3.008
[#2617383] 20.09.16 04:39
Odgovori   +    53
Foušija socialistično naravnanih zaposlenih na ministrstvu spet deluje s polno paro. Od takega javnega sektorja ne moreš pričakovati kaj drugega - obdavčitve samo povečevati. Če tako obdavčitev ljudje uporabljajo, pol jo zafrustrirani dacarji morajo zatreti. Češ nekaj je v ozadju... Tako deluje naša država, če jo vodijo drugorazredni birokrati...
FrRoSt sporočil: 4.160
[#2617386] 20.09.16 06:22 · odgovor na: FIN-379669 (#2617383)
Odgovori   +    5
[]
Foušija socialistično naravnanih zaposlenih na ministrstvu spet deluje s polno paro. Od takega javnega sektorja ne moreš pričakovati kaj drugega - obdavčitve samo povečevati. Če tako obdavčitev ljudje uporabljajo, pol jo zafrustrirani dacarji morajo zatreti. Češ nekaj je v ozadju... Tako deluje naša država, če jo vodijo drugorazredni birokrati...
Lahko, da je foušija, lahko, da je kaj drugega, ali celo tretjega. Npr. nerazumevanja problema, ali pa celo inoviranja. Pravno birokratskega seveda. Da bi morda celo uspeli rešiti nekaj bodočih grešnikov, v prihodnje; gredo v menjavo predpisov. Kako inovativno in primerno. V povečanje obdavčitve. Seveda. Kam pa drugam? nas to lahko sploh p(rip)elje.
FIRA sporočil: 323
[#2617388] 20.09.16 06:30
Odgovori   +    42
Pavšalna obdavčitev je bila v prvi vrsti uvedena za posvečene. Posvečeni "svetovalci" praviloma (para)državnih podjetij in profesorji so se s pavšalom izognili visoki obdavčitvi avtorskih in podjemnih pogodb. Poleg tega so na ta način "skrili" svoje dohodke, saj jim ni potrebno objavljati letnih bilanc! Sedaj, ko so sistem prokužili tudi navadni smrtniki in je pavšalistov zaradi enostavnosti in nizke obdavčitve že nad 30 tisoč, je prišla na dan slovenska foušija...
crt sporočil: 21.106
[#2617392] 20.09.16 06:55 · odgovor na: premza (#2617379)
Odgovori   +    24
[premza]
>Pri tem pa nam podatki kažejo, da se je v letu 2015 za sistem pavšalne obdavčitve odločilo 29.304 zavezancev, kar je več kot tretjina vseh...

Hitro ukinit. Nismo vendar uvedli te oblike zato, da bi jo ljudje uporabljali.
seveda ne. uvedli smo jo zato, ker je brutalno fantasticna za primer, da je tvoj sp dejansko popoldanski in to tudi ni nikakrsen problem glede porabe casa in cloveskega materiala, ker imas dovolj easy redno sluzbo. ali drugace, bog je sam sebi brado ustvaril. potem pa je pogledal okoli, videl, da so vsi zaceli nosit brade in rekel jah, pol pa nc!
anon-412591 sporočil: 1
[#2617399] 20.09.16 07:26
Odgovori   +    55
čas vnosa: 20.09.16 07:10
Spoštovana ministrica, spoštovani uslužbenci ministrstva!

Ponavadi ne komentiram, a kot nov podjetnik, moram napisati svoj prispevek.

1. Ministrica se še vsedla ni, pa bi podjetnikom ukinjala nekaj kar jim je bilo dano. Njim ni dovolj da se 1/3 zavezancev odloči za ta sistem?!? Inšpekcije pa niso sposobne opraviti svojega dela (in ne ni jih premalo, ampak niso učinkoviti, saj imajo med službenim časom še razne privatne opravke).

2. Se morda zavedate, da tvegate referendum kot ga imate z delavci migranti? Interpelacijo še preden začnete delati?

3. Izgleda da hoče ministrstvo še vedno ustvarjati neprijazno podjetniško okolje, nasilje, terorizem in aroganco davčnega sistema.

4. Pozabljate kdo je kje zaradi koga. Niste vi namen samemu sebi na ministrstvu, ampak tam ste zaradi nas, velikega gospodarstva in malih podjetnikov. Pozabljate kdo vas plačuje. Gospodarstvo, ne javni sektor. Pa ukinite davčno prijazne oblike za male zavezance, naj jih čimveč opusti opravljanje dejavnosti, naj se prijavijo na Zavodu za zaposlovanje. Kdo bo plačeval v malho za vaše plače? Enkrat bo ta malha prazna!!!

5. Prav tako pozabljate, da so se ravno mali podjetniki odločili za ta sistem, ki jih zaradi tistih nekaj tisočakov ali desettisočakov letnega prometa razbremeni administracije, stroškov računovodskih servisov, ....

6. Ali pa kot je napisal nekdo drug, je le foušija nekaj zaposlenih na ministrstvu da nekaterim s.p.-jem preko oblike normiranstva na koncu leta ostane več kot njim, ki leta in leta ždijo v udobnih pisarniških stolčkih. Ja gospe in gospodje, izvolite, dajte odpoved v službi, ki vam daje redno plačo, službi, med katero urejate privatne zadeve (kosila, kave in nakupi v bližnji Nami, ...) in se podajte na negotovo podjetniško pot, ko ne veš ali bo posel, ali boš dobil plačilo za opravljeno delo, ko boš od jutra do večera delal in se zavedal da poleg sebe preživljaš še enega ali dva javna uslužbenca.

7. Še zadnje, ne igrajte se preveč, saj se bo dogajalo, da bodo ljudje morali zapuščati domovino, ker jim ta postaja mačeha.
Couliak sporočil: 138
[#2617405] 20.09.16 07:41
Odgovori   +    27
Javnosektaška debela kasta je lačna. Oni bi še! Oni bi več! Za 380 mio več! Njihov etični vodja bo zrihtal, bo našel! Pri 30.648 za ostalih 100.000. Kako? Kakor veste in znate samostojneži, realneži! Če še ne bo dovolj pa po kredit. Njegova vodilna slovenska kasta bo sita pa basta. Tako mora biti! Tako bo podpora rasla in volitve bodo v žepu - če ne...bo naslednji javnosektaški kolovodja zrihtal! Še vsi so - zrihtali in bili javnosektaški!
anon-317581 sporočil: 124
[#2617407] 20.09.16 08:10
Odgovori   +    34
Zanimivo je brati tako članek, kot komentarje. V bistvu gre za to, da podjetja zaposljujejo preko s.p., namesto preko pogodbe o zaposlitvi. ZDR-1 jasno opredeljuje elemente delovnega razmerja in vso problematiko tako rekoč zajame v 4., 13., 22. in 54. členu tega zakona.
Izkoriščanja, ki jih je zaznal FURS so prav te narave, ko podjetja, za nižjo ceno zaposlijo osebo preko preko pogodb civilnega prava (denimo s.p.), namesto preko pogodbe o delavnem razmerju. Posledica tega so naslednje:
- varstvo tako zaposlenega delavca (denimo bolezen) se bistveno zmanjša glede na pogodbo o zaposlitvi (POZ),
- država pobere manj davkov,
- zato jih tisti, ki spoštujejo zakonodajo, plačamo več

Krivec so torej taka podjetja in FURS, pa tudi mediji (o tem kasneje). Zakon je tudi glede sankcij v tej vezi jasen. V kolikor inšpektor ugotovi tako kršitev, je podjetje dolžno delavca zaposliti za nedoločen čas, plačati prispevke in davke za nazaj ter predpisano kazen.

Zakaj FURS in ministrstvo za delo tega ne kontrolirajo tako, kot bi v urejeni državi to lahko pričakovali?

Zato, ker so največji kršitelji prav podjetja in zavodi (denimo eklatantni primer je RTV) v državni lasti!

Skratka. S pavšalno obdavčitvijo ni čisto nič narobe. Narediti je pač potrebno red. Za to je potrebno ugrizniti v kislo jabolko. Torej je potrebno ta red narediti najprej v javnih zavodih in drugih podjetjih, kjer ima država vsaj kontrolni delež. Sedaj se dogaja, da s.p.jevci sami anonimno prijavijo podjetje. Inšpektorji, pa na pritisk groženj, da bo podjetje javno objavilo ostale kršitelje (največkrat omenijo prav RTV in podobne) po navodilih njihovih nadrejenih, zamižijo na obe očesi.

Zakaj si FURS in ministrstvo ne upajo ugrizniti v to jabolko?

Zato, ker bi to pomenilo višje stroške dela za take javne zavode in podjetja. To v veliki večini primerov pomeni, da bi imela država tudi večje stroške. Povečanje teh stroškov bi pomenilo povečanje proračuna per se. Mediji bi vlado raztrgali.

Torej, dokler bo interes medijev le ta, da nabijajo, ne pa ta, da objektivno ocenijo stanje, pri tej problematiki ne bodo ravno pomagali.

Gre za dobrih 30.000 s.p. Po oceni FURS je problematičnih do največ 10.000. Gre torej za obremenitev, do največ 20 mio EUR letno. Delež državnih podjetij je kvečjemu 60%.
Vlada se tudi boji, da pomemben delež teh ljudi podjetja ne bi zaaposlili po pogodbi o zaposlitvi. To bi pomenilo nekaj tisoč novih brezposelnih. Iz istega razloga država tudi ne uvede uporabnega sistema stalnih izboljšav tam kjer je prisotna. Prav tako ne optimizacije procesov in s tem znižanja birokracije. Dolgoročno to pomeni manj zaposlenih v javni upravi in posledično več brezposelnih.

Za državo je ravno tako kot brezposelnost pomembna tudi zaposlenost . V resnici je ta še bolj pomembna. Zaposleni državljani pomenijo manj socialnih transferjev in polnjenje državnega proračuna neposreno preko prispevkov in davkov iz plače, kakor tudi iz naslova večje potrošnje. O stopnji in višini zaposlenosti pa zelo redko beremo. Še posebej o tisti v realnem gospodarstvu.

Dolgoročno pa je v resnici edina pot ravno ta, da se vse skupaj postavi na zdrave temelje.
MF-561169 sporočil: 322
[#2617408] 20.09.16 08:15
Odgovori   +    8
saj je iz prvih podatkov razvidno, da je sistem bistveno ugodnejši za storitvene dejavnosti

saj smo vedeli, da ne bo trajalo... in bog jim pomagaj, ce so potrebovali "prve podatke", da so to ugotovili. V bistvu se mi kar smilijo v svoji kratkovidnosti.

napoved: v storitvenih dejavnostih se bodo spet zatekli k neizdajanju racunov. (tako svetovalci kot tudi frizerke, mehaniki in ostali podobni poklici)
perokn sporočil: 150
[#2617410] 20.09.16 08:40
Odgovori   +    7
Čas je da se začnemo organizirati. Vabljeni vsi pavšalisti: www.facebook.com/gro...pavsalisti
socialkapitalist sporočil: 29
[#2617413] 20.09.16 09:10
Odgovori   +    27
čas vnosa: 20.09.16 07:57
Sam sem pavšalist. Če ga ukinejo se bom znašel drugače. Zaradi ukinitve pavšala, gotovo ne bom zaposloval. Pred leti sem pa sem delal za delavca in državo. Meni so ostale drobtine. Delavka me je, če v letu niti enkrat ni bila na bolniški, stala štirinajst plač, delala pa je enajst mesecev! Dvanajst plač, regres (kaj je že to?!), in za čas njejega letnega dopusta še strošek nadomestitve s študentko. O tem naj raje razmisli Vraničarjeva. Razmisli naj raje o izkoriščanju in bonitetah v širši JU! Tam je leglo grdega izkoriščanja!
anon-394537 sporočil: 4
[#2617414] 20.09.16 09:10
Odgovori   +    5
čas vnosa: 20.09.16 08:46
Normiranci so defacto davčna oaza znotraj države. Manjši privatniki pa vsi zahtevajo odprtje espeja, drugače ne moreš delati, ker zaposlovati se jim pa ne "splača".
DREJC sporočil: 251
[#2617417] 20.09.16 09:20 · odgovor na: anon-394537 (#2617414)
Odgovori   +    24
[dmole]
Normiranci so defacto davčna oaza znotraj države. Manjši privatniki pa vsi zahtevajo odprtje espeja, drugače ne moreš delati, ker zaposlovati se jim pa ne "splača".
Saj se jim res ne splača glede na vse davke, prispevke in nefleksibilnost. Ste bili kdaj v koži "manjšega privatnika", ali so vas vedno zaposlili?
MF-561169 sporočil: 322
[#2617429] 20.09.16 10:38 · odgovor na: anon-394537 (#2617414)
Odgovori   +    9
[dmole]
Normiranci so defacto davčna oaza znotraj države. Manjši privatniki pa vsi zahtevajo odprtje espeja, drugače ne moreš delati, ker zaposlovati se jim pa ne "splača".
res je,

in defacto bodo tisti delavci, ki jim je trenutno omogoceno delo preko normiranega s.p., kljub temu, da trenutno placujejo prispevke PIZ in ZZZS + majhen del davka od dobicka (p)ostali nezaposleni.
damir123456 sporočil: 189
[#2617440] 20.09.16 11:19 · odgovor na: MF-561169 (#2617429)
Odgovori   +    3
Zakaj ukinit? Naj se samo poveca davcna stopnja ali pa Naj bodo normirni stroski samo 60%. Lahko se zmanjsa tudi prihodek za 20%. SAMO NE UKINIT.
BlazVo sporočil: 2.487
[#2617441] 20.09.16 11:21
Odgovori   +    33
Pamet v roke, ko boste naslednjič volili socialiste :-)
anon-171966 sporočil: 478
[#2617446] 20.09.16 11:42 · odgovor na: BlazVo (#2617441)
Odgovori   +    10
[BlazVo]
Pamet v roke, ko boste naslednjič volili socialiste :-)
Ti bodi pa tiho. Nič še nisi ustvaril, dosmrtni prisklednik. Samo navijaš za svojo plenilsko frakcijo.
0701CITYX sporočil: 790
[#2617458] 20.09.16 12:16 · odgovor na: BlazVo (#2617441)
Odgovori   +    11
Zadnja sprememba: 0701CITYX 20.09.2016 12:27
[BlazVo]
Pamet v roke, ko boste naslednjič volili socialiste :-)
To je bedarija.

Volitve ne rešijo ničesar. Po defaultu kandidirajo zgolj psiho/sociopati, ki želijo živeti na račun ostale raje in/ali jim vsiljevati svoja prepričanja in pravila vedenja.

Psihopat bo obljubil marskikaj, samo da se ga izvoli. Po izvolitvi pa ga ne moreš držati za besedo, čeprav te je spravil v zmoto, da si storil nekaj v škodo svojega premoženja - npr. volil zanj, on pa je zvišal davke, čeprav je v predvolilnem boju trdil nasprotno. (Za nas rajo je to kaznivo dejanje goljufije.)

Volitve so zgolj podelitev bianko mandata psihopatom, da kake 4 leta počnejo s teboj in tvojim premoženjem, kar se jim zljubi.

Povsem vseeno je, ali voliš socialiste ali koga drugega. www.visionandaccepta...choice.jpg Iz altruizma pač nihče ne sili v politiko (ali pa vsaj tam ne ostane prav dolgo).

Franz Oppenheimer piše v svojem delu Država (Der Staat):
"There are two fundamentally opposed means whereby man, requiring sustenance, is impelled to obtain the necessary means for satisfying his desires. These are work and robbery, one’s own labor and the forcible appropriation of the labor of others… I propose in the following discussion to call one’s own labor and the equivalent exchange of one’s own labor for the labor of others, the “economic means” for the satisfaction of needs, while the unrequited appropriation of the labor of others will be called the “political means.”"
GregorVajs sporočil: 8
[#2617477] 20.09.16 14:00
Odgovori   +    2
čas vnosa: 20.09.16 13:34
Pavšal so si izmislili in sprejeli tisti, ki delajo kot svetovalci (in podobno). Zanje pavšal v bistvu pomeni, da de facto na svoj dohodek res plačajo le 4 % davke, saj kot svetovalci stroškov skorajda nimajo. Sprememba ureditve pavšalistov je nujna, ker za prave obrtnike ta obdavčitev dejansko prinese to, čemur je namenjena. To je zmanjšanje birokracije ob podobni davčni obremenitvi. Za v začetku omenjene pa glavna korist pavšalne ureditve ni v znižanju papirologije, ampak predvsem v tem, da so si ustvarili davčno oazo. Temu pa pavšalni sistem ne sme biti namenjen.

Najpreprostejša sprememba je, da se glede na dejavnost naredi več skupin pavšalistov. Nekaterim (proizvodnim) naj se še naprej priznava 80 % stroške, medtem ko je za določene panoge povsem dovolj, da se jim prizna le 20 %.
premza sporočil: 1.929
[#2617489] 20.09.16 14:36 · odgovor na: GregorVajs (#2617477)
Odgovori   +    14
[GregorVajs]
Najpreprostejša sprememba je, da se glede na dejavnost naredi več skupin pavšalistov. Nekaterim (proizvodnim) naj se še naprej priznava 80 % stroške, medtem ko je za določene panoge povsem dovolj, da se jim prizna le 20 %.
Potem bodo profesorja pač zavodom polagali ploščice, namesto da bi jim svetovali.
Posel bo seveda fiktiven, tako kot je bilo fiktivno tudi svetovanje.
FrRoSt sporočil: 4.160
[#2617491] 20.09.16 14:39 · odgovor na: DREJC (#2617417)
Odgovori   +    0
[DREJC]
> [dmole]
> Normiranci so defacto davčna oaza znotraj države. Manjši privatniki pa vsi zahtevajo odprtje espeja, drugače ne moreš delati, ker zaposlovati se jim pa ne "splača".
Saj se jim res ne splača glede na vse davke, prispevke in nefleksibilnost. Ste bili kdaj v koži "manjšega privatnika", ali so vas vedno zaposlili?
Domnevam, da je bil (lahko) zaposlen preko svojega sp. pri "manjšem privatniku".

Kaj drugega bi mi bilo povsem nerazumljivo.
premza sporočil: 1.929
[#2617525] 20.09.16 17:54 · odgovor na: GregorVajs (#2617477)
Odgovori   +    9
[GregorVajs]
Najpreprostejša sprememba je, da se glede na dejavnost naredi več skupin pavšalistov. Nekaterim (proizvodnim) naj se še naprej priznava 80 % stroške, medtem ko je za določene panoge povsem dovolj, da se jim prizna le 20 %.
Ja, dajmo po stari slovenski navadi še malo zakomplicirat.
1000 dejavnosti, 1000 davčnih osnov in 1000 davčnih stopenj :)
PyotrNovak sporočil: 2.670
[#2617535] 20.09.16 18:59
Odgovori   +    1
GregorVajs sporočil: 8
[#2617573] 21.09.16 05:35 · odgovor na: premza (#2617525)
Odgovori   +    7
čas vnosa: 20.09.16 19:03
Za proizvodne dejavnosti in dejavnosti, ki temeljijo na umskem delu, ne moreš najti ene same stopnje priznanih stroškov, ki bi bila za oboje ustrezna. Če je priznanih premalo stroškov, je za velik del samostojnih podjetnikov to neuporabno in bodo raje vodili računovodske evidence. Če priznaš previsoke stroške, to drugim predstavlja neupravičeno ugodnost. Še enkrat ponavljam. Pavšal ni namenjen temu, da podjetnik plača manj davkov, pač pa ideja pavšala izvira iz tega, da podjetniku časa in energije ni treba po nepotrebnem porabljati za knjigovodstvo, ki ni njegova primarna dejavnost.
0513ANITO sporočil: 6.773
[#2617623] 21.09.16 10:59 · odgovor na: GregorVajs (#2617573)
Odgovori   +    6
[GregorVajs]
Za proizvodne dejavnosti in dejavnosti, ki temeljijo na umskem delu, ne moreš najti ene same stopnje priznanih stroškov, ki bi bila za oboje ustrezna. Če je priznanih premalo stroškov, je za velik del samostojnih podjetnikov to neuporabno in bodo raje vodili računovodske evidence. Če priznaš previsoke stroške, to drugim predstavlja neupravičeno ugodnost. Še enkrat ponavljam. Pavšal ni namenjen temu, da podjetnik plača manj davkov, pač pa ideja pavšala izvira iz tega, da podjetniku časa in energije ni treba po nepotrebnem porabljati za knjigovodstvo, ki ni njegova primarna dejavnost.
Eeeee.....

Ni čisto res.

Pavšal je tudi svojevrsten Pakt z državo, kjer se podjetnik zaveže, da bo plačal davek na dobiček tudi, če o firma v resnici imela izgubo.

V zameno pač dobi en pavšalni davčni odpust in manj jebanja s papirologijo. (vsaj to je osnovni namen pavšala)
Vinci sporočil: 5.675
[#2617627] 21.09.16 11:18 · odgovor na: 0513ANITO (#2617623)
Odgovori   +    9
Pavšal je bil uveden tudi zato, ker je tako davčni izplen pri podjetnikih višji. Vsi podjetniki skupaj tradicionalno ustvarijo okrog 5 do 6 % dobička pred davki, ki potem pade v dohodninski stroj in je izplen države 1 do 2 % prihodkov podjetnikov. S pavšalom so dobili najprej 6 %, zdaj 4 %. Pa še administracijo so zmanjšali.

Sicer nobena rešitev ne more biti poštena za vse. Zmeraj je nek kompromis, ampak ta pavšal se mi zdi dober kompromis in moje mnenje je, da bi bilo vredno razmisliti o razširitvi tega koncepta.
MarijanMacek sporočil: 2.252
[#2617689] 21.09.16 14:29 · odgovor na: socialkapitalist (#2617413)
Odgovori   +    3
[socialkapitalist]
....Delavka me je, če v letu niti enkrat ni bila na bolniški, stala štirinajst plač, delala pa je enajst mesecev! Dvanajst plač, regres (kaj je že to?!), in za čas njejega letnega dopusta še strošek nadomestitve s študentko..... !
Imam občutek, da nekateri podjetniki ne poznajo osnovih zakonitosti sodobne družbe. Ena od teh je bolj ali manj dolg dopust, kar pač vsak normalen zaposlovalec vkalkulira v stroške, kakor vkalkulira tudi stroške regresa, če ga izplačuje. Imam občutek da pričakuješ, da morata iti dopust, pa ne bolniški in seveda regres v breme države, po možnosti pa da ti mora država povrniti tudi strošek nadomestnega delavca/študenta.... Verjetno pričakuješ tudi, da ti država krije stroške tvojega dopusta, da ne govorimo nadomestnega človeka, kar bi pa verjetno bilo zelo koristno.....

Čudna logika, čudna....
0513ANITO sporočil: 6.773
[#2617744] 21.09.16 16:29 · odgovor na: MarijanMacek (#2617689)
Odgovori   +    6
[MarijanMacek]
> [socialkapitalist]
> ....Delavka me je, če v letu niti enkrat ni bila na bolniški, stala štirinajst plač, delala pa je enajst mesecev! Dvanajst plač, regres (kaj je že to?!), in za čas njejega letnega dopusta še strošek nadomestitve s študentko..... !

Imam občutek, da nekateri podjetniki ne poznajo osnovih zakonitosti sodobne družbe. Ena od teh je bolj ali manj dolg dopust, kar pač vsak normalen zaposlovalec vkalkulira v stroške, kakor vkalkulira tudi stroške regresa, če ga izplačuje. Imam občutek da pričakuješ, da morata iti dopust, pa ne bolniški in seveda regres v breme države, po možnosti pa da ti mora država povrniti tudi strošek nadomestnega delavca/študenta.... Verjetno pričakuješ tudi, da ti država krije stroške tvojega dopusta, da ne govorimo nadomestnega človeka, kar bi pa verjetno bilo zelo koristno.....

Čudna logika, čudna....
Ugotavljam, da zgornji komentaor nima pojma, kako se posle pridobiva na trgu.

Kupca baš boli strošek naše družbene nadgradnje, pravice delavcev, bolniške, itd.

Kupec išče zase najboljši produkt po najboljši ceni ali pa če hočete najboljši Price /performance izdelek. Kaj v trenutku pri določenem proizvodu prevaga da se izvede nakup to je izključno v domeni kupca. Kupec ne kupuje socialnega miru v državi ponudnika, pač pa v vseh pogledih konkurenčen produkt.

Komur to ni jasno, nima šanse za preživetje na odprtem trgu.
MarijanMacek sporočil: 2.252
[#2617759] 21.09.16 17:22 · odgovor na: 0513ANITO (#2617744)
Odgovori   +    4
[0513ANITO]
> [MarijanMacek]
> > [socialkapitalist]
> > ....Delavka me je, če v letu niti enkrat ni bila na bolniški, stala štirinajst plač, delala pa je enajst mesecev! Dvanajst plač, regres (kaj je že to?!), in za čas njejega letnega dopusta še strošek nadomestitve s študentko..... !
>
> Imam občutek, da nekateri podjetniki ne poznajo osnovih zakonitosti sodobne družbe. Ena od teh je bolj ali manj dolg dopust, kar pač vsak normalen zaposlovalec vkalkulira v stroške, kakor vkalkulira tudi stroške regresa, če ga izplačuje. Imam občutek da pričakuješ, da morata iti dopust, pa ne bolniški in seveda regres v breme države, po možnosti pa da ti mora država povrniti tudi strošek nadomestnega delavca/študenta.... Verjetno pričakuješ tudi, da ti država krije stroške tvojega dopusta, da ne govorimo nadomestnega človeka, kar bi pa verjetno bilo zelo koristno.....
>
> Čudna logika, čudna....

Ugotavljam, da zgornji komentaor nima pojma, kako se posle pridobiva na trgu.

Kupca baš boli strošek naše družbene nadgradnje, pravice delavcev, bolniške, itd.

Kupec išče zase najboljši produkt po najboljši ceni ali pa če hočete najboljši Price /performance izdelek. Kaj v trenutku pri določenem proizvodu prevaga da se izvede nakup to je izključno v domeni kupca. Kupec ne kupuje socialnega miru v državi ponudnika, pač pa v vseh pogledih konkurenčen produkt.

Komur to ni jasno, nima šanse za preživetje na odprtem trgu.
Izgleda, da ne razumeš o čem je bila polemika. Pridobivanje poslov na trgu nima namreč nobene zveze s pravico delavca do dopusta, splošno priznano pravico v Evropi, ki bi jo nekateri nekonkurenčni podjetniki radi kar ukinili. Ampak sedaj je leto 2016 in o plačanih dopustih se je razpravljalo pred kakimi 100 leti, vsaj v Evropi!
Posel na trgu je pa druga stvar, ki nima zveze z dopusti, bolj z organizacijo konkurenčne proizvodnje v okviru splošno dogovorjenih norm.
0513ANITO sporočil: 6.773
[#2617761] 21.09.16 17:34 · odgovor na: MarijanMacek (#2617759)
Odgovori   +    4
[MarijanMacek]
> [0513ANITO]
> > [MarijanMacek]
> > > [socialkapitalist]
> > > ....Delavka me je, če v letu niti enkrat ni bila na bolniški, stala štirinajst plač, delala pa je enajst mesecev! Dvanajst plač, regres (kaj je že to?!), in za čas njejega letnega dopusta še strošek nadomestitve s študentko..... !
> >
> > Imam občutek, da nekateri podjetniki ne poznajo osnovih zakonitosti sodobne družbe. Ena od teh je bolj ali manj dolg dopust, kar pač vsak normalen zaposlovalec vkalkulira v stroške, kakor vkalkulira tudi stroške regresa, če ga izplačuje. Imam občutek da pričakuješ, da morata iti dopust, pa ne bolniški in seveda regres v breme države, po možnosti pa da ti mora država povrniti tudi strošek nadomestnega delavca/študenta.... Verjetno pričakuješ tudi, da ti država krije stroške tvojega dopusta, da ne govorimo nadomestnega človeka, kar bi pa verjetno bilo zelo koristno.....
> >
> > Čudna logika, čudna....
>
> Ugotavljam, da zgornji komentaor nima pojma, kako se posle pridobiva na trgu.
>
> Kupca baš boli strošek naše družbene nadgradnje, pravice delavcev, bolniške, itd.
>
> Kupec išče zase najboljši produkt po najboljši ceni ali pa če hočete najboljši Price /performance izdelek. Kaj v trenutku pri določenem proizvodu prevaga da se izvede nakup to je izključno v domeni kupca. Kupec ne kupuje socialnega miru v državi ponudnika, pač pa v vseh pogledih konkurenčen produkt.
>
> Komur to ni jasno, nima šanse za preživetje na odprtem trgu.

Izgleda, da ne razumeš o čem je bila polemika. Pridobivanje poslov na trgu nima namreč nobene zveze s pravico delavca do dopusta, splošno priznano pravico v Evropi, ki bi jo nekateri nekonkurenčni podjetniki radi kar ukinili. Ampak sedaj je leto 2016 in o plačanih dopustih se je razpravljalo pred kakimi 100 leti, vsaj v Evropi!
Posel na trgu je pa druga stvar, ki nima zveze z dopusti, bolj z organizacijo konkurenčne proizvodnje v okviru splošno dogovorjenih norm.
A bejž no.

Trg je danes cel svet. Če imajo delavci v Evropi en maksimum pravic + en kup plačanih bolnišk, je proizvod, ki ga delajo na globalnem trgu sila težko konkurenčen.

Kupci, pač ne kupujejo visoko etničnih produktov, pač pa tiste, pri katerij jim Price/performance daje najboljše rezmerje.
Tudi ti kupci imajo pač svoje kupce...itd, ki ravno tako gledajo na price/performance.

Zdaj se pa pejd....

Strani: 1 2