Strani: 1

Gustl sporočil: 12.594
[#2615597] 09.09.16 08:18
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: Gustl 09.09.2016 08:21
'Mislim, da v prihodnosti ljudje ne bodo več lastniki avtomobilov.'

Ni tako 1:0, vsekakor pa v to smer. Precej odvisno od mesta, kjer zivis. Ljubljana je majhna in bo se trajalo, da bo ostala infrastruktura zadovoljiva in omogocila podobno udobnost brez lastnega avta. Ceprav je precej odvisno od navad posameznika. Jaz ze v Ljubljani vecino opravim s kolesom in trolo.

Recimo v Münchenu je ze drugace, avto je res lahko breme, kot pisejo tu : siol.net/avtomoto/zg...ija-425414

Javni prevoz je eden boljsih na svetu.

Kolesarji so glavni na cesti.

UberX je 5 min stran. Tudi Uber Black ali Van. Ostali taksiji so se prilagodili, imajo svoj podobrn app: de.mytaxi.com/index.html

BMW Drive Now Sharing sistem www.drive-now.com/en raste zelo hitro, vedno vec je vozil na voljo. Vzames lahko tudi za vikend.
In kot mi je razlagal nek manager iz BMW, se mocno fokusirajo na to. Torej zavedajo se disrupcije, bolje da se sami kanibalizirajo, kot da jih drugi.

Poznam judi, ki so v zadnjem letu prodali svoj avto (zgornji BMW manager, recimo). Ali pa o tem resno razmisljajo, ker ga prakticno ne rabijo vec. Vkljucno z mano.

In ce se vrnem na prvo zgornjo izjavo. Ja, nekateri bodo se lastniki avtov, ker jim je voznja in lasten avto v uzitek.

Za one, ki bi sli iz A do B, pa se odpirajo nove moznosti, ki bodo za zacetek vsaj v vecjih urbanih srediscih res precej zmanjsale potrebe po lastnem vozilu.

V Sloveniji morda za zacetek to pomeni samo, da ne bo cisto vsak v druzini imel svoj avto.
kzupanc sporočil: 8.043
[#2615651] 09.09.16 11:37
Odgovori   +    5
Lepo. No, tisto o izkoristku energije na koncu je brez veze. Pokaže, da se intervjuvanec na to pač ne spozna. Žal se kaže, da bo vedno več mladih vseznalcev, ki pa pojma ne bodo imeli o osnovnih zakonih narave.

Strani: 1