Strani: 1

anon-404942 sporočil: 60
[#2596324] 15.05.16 18:26
Odgovori   +    6
čas vnosa: 15.05.16 18:21
Tole leporečje Gruma glede cesarja je odraz stanja kako imamo dva svetova. Človek res ne more verjeti da si upa tako govoriti pri TEš 6 , miljardne luknje v bankah po domače razmetavanje z denarjem že 20 let oni pa nam kako treba dati cesarju kar je njegovega, bolj prav bi bilo d a pove da več ni nič naše in da kmalu še za obresti ne bo dovolj pa če nas 100% obdavčijo taki ki niso še nikoli 1 € zaslužil prosto na trgu nam prodajajo meglo..............najbolje da veds denar damo državi za dve leti čakanjaa na operacijo, za luknjaste ceste itd da oni imajo mi pa tudi vse samo če prej ne riknemo.............adijo pamet....
kekez sporočil: 3.325
[#2596333] 15.05.16 22:03
Odgovori   +    2
Prej je narod želel dati čim manj cesarju. Zdaj pa se moramo počasi začeti zavedati, da kar v to državo vložimo, bomo od nje tudi dobili.
Ajde! Za začetek priporočam kakšno branje na temo pokojninskih faktorjev.
Krožijo novice, da sposobne države od raznih dokapitalizacij, slabih bank ... delajo celo dobičke.
Pri nas bi bil vsaj za silo zadovoljen, če bi od "vlaganj" dobil nazaj 3/4, ok tudi polovico bi nekako s cmokom v grlu nekako prebavil.
Tako kot je zdaj, bom zadevo že naprej do skrajnosti optimiziral (ne utajujem davkov, optimiziram jih pa, kolikor se le da).

Nekaj idej. Tankam v tujini, tudi veliko stvari kupujem v/iz tujine.
Prijavljam vse mogoče podvojene olajšave, da dobim nižje akontacije dohodnine. Ignoriram odločbe in ob roku sam vlagam napovedi, kot da odločbe nisem prejel. Ko na to vlogo pride nova odločba, se pritožim. Ko pride končna odločba, zaprosim za obročno odplačevanje.
Zadnji obrok dohodnine se na tak način plača skoraj 2 leti po letu, na katerega se nanaša.

Vse zakonito! Klinc gleda tako državo. Nazadnje sem zdravnike plačal prek jurja, ko sem jih rabil. Ko jih je rabila hči, sem jo pa raje peljal v tujino. Žena se je za foro vpisala v čakalno listo in dobila okvirni datum čez skoraj 5 let.

Itak že večji del posla delam s tujino, za kar so me naši davkarji vzeli na piko, ker ne plačujem DDV-ja (pri izvozu pač DDV-ja pri nas ni). Vse zakonito!

Strani: 1