Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kaj, če vam sodišče dela škodo?

Strani: 1

PK-Solnp sporočil: 109
[#2587307] 16.03.16 17:33
Odgovori   +    18
Pod pristojnost predsednice kranjske sodnije ,ki je kot rečeno tudi predsednica spoštovanega Slovenskega sodniškega društva, spada tudi ena stečajna sodnica,ki je dolga leta vodila stečaj ZLIT-a in ga uspešno zaključila, čeprav se je v istem času vodila pravda,ki je bila v odločanju na Višjem sodišču v Ljubljani. Seveda sta to vedela zelo dobro tako upravitelj Andrej Kozelj kot stečajna sodnica, ki je povsem slučajno Janja Roblek, a sta upnika na ta način ogoljufala. Zoper oba je vložena kazenska ovadba, ki bo verjetno kot že mnoge končala v predalu tožilstva. In potem se vrlo sodstvo Slovenije čudi, zakaj mu neuki in neumni narod ne zaupa?!
anon-304798 sporočil: 609
[#2587315] 16.03.16 18:05
Odgovori   +    22
Ga.Janja Roblek se obnaša. kot da bi bila partijska sekretarka, ki vodi ne
sodišča pač pa CKZK.
Kako je sploh bila izvoljena za predsednico sodišča. Kje so njene sodniške
reference, ali kje predava svojo stroko, ali jo pozna mednarodna javnost, je do pravičnega sodnega epiloga pripeljala kako odmevno in zahtevo sodno zadevo??!!

Nič od tega. Navadni "aparatčik".

Javni uslužbenci, posebej pa sodniki, bi morali za svoja dejanja, posebej pa v primeru sodnikov za pravomočne sodbe materialno in poklicno odgovarjati. Zavožena
večja sodba 2 plačna razreda dol, ocena javnega uslužbenca za tisto leto nezadostno, preprečiti njegovo napredovanje v naslednih 5 letih.

Pri sodnikih na višjih sodiščih, premestitev le teh na nižja sodišča, zmanjšanje njegove plače tudi za 5 plačnih razredov, pri ponavljajočih se sodnih napakah pa prenehanje trajnega sodniškega mandata in posledično delavska knjižica in brca v rit.

V primeru sodne napake in pritožbe na njegovo sodbo ga naj brani odvetnik, ki si ga sam plača, ne pa državni - zastonj odvetnik (pravobranilec).

V sodni veji oblasti je potrebno takoj narediti red. Predsednik sodišča v tujini je navdano sivolasi gospod, ki ima ugled v tujini in doma, ob pomebnih zadevah je "istaknuti" glas sodne strokovne javnosti, človek najvišjih etičnih in moralnih vrednot politično nevtralen, tak da mu več kot tričetrt ali še bolje vsi državljani v našem primeru Slovenije zaupajo in ga cenijo!!!!!!

Za sindikalne in partijske funcionarke na mestu predsednice alipredsednika sodišča, sodne veje oblasti ne sme biti mesta!

Da sem jasen, gospa Roblek in gospod Masleša bi po teh kriterijih že zdavnaj moral spakarati svoje "kufre".
FIN-549737 sporočil: 52
[#2587464] 17.03.16 16:01 · odgovor na: anon-304798 (#2587315)
Odgovori   +    0
Popolnamo pravilno, če bi dejansko odgovarjali za svoje napake in zamude bi bilo čisto drugače. Za začetek bi prepoznali boljše in slabše. Poznalo pa bi se kmalu tudi na aktualni zakonodaji, saj bi se tudi sodniki in tožilci začeli ukvarjati z zakonskimi neumnostmi in zahtevali popravke.

Enako velja tudi za razne davčne, tržne ... inšpektorje in ostale birokrate, ki z neumnimi odločitvami uničijo podjetja... (npr. izjava da je ves slovenski med zastrupljen - brez posledic za inšpektorico, čebelarji pa izgubili velik del posla)

Nasploh ne pomnem da bi za katerokoli napako iz javnega sektorja kadarkoli kdo odgovarjal...

Avtor naše slabe zakonodaje je v veliki meri tudi Cmerar... in ostali profesorčki :D
anon-268539 sporočil: 2.339
[#2587520] 17.03.16 19:23
Odgovori   +    0
Odlično, gotovo jim bo dalo misliti. Odgovor pričakovan: vzvišen in puhlo birokratski.

Strani: 1