Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako smo lovili vpletene v domnevna podkupovanja

Strani: 1

anon-111363 sporočil: 47
[#2527536] 15.06.15 21:00
Odgovori   +    7
joj, to je pa res težaško delo. Saj niste nič izvrtali, naslovi pa tako bombastični...

Stvari ste se lotili kot največji amaterji. Namesto, da bi spraševali tiste v zdravstvu, ki so rangirani nižje po položaju, tiste, ki so menjali distrubuterska podjetja, kjer so delali, itd., sprašujete krivce? Očitno novinarji niste sposobni najti pravih virov, zato pa gre še cajtng, ki naj bi imel kakšen oprijemljiv značaj resnega časopisa v smeri "rumenega tiska".

Mnogo let nazaj je, ko sem delal v farmaciji. Že takrat je ogromno "marketinških sredstev" šlo za marketing na "nerezidente račune" v Avstriji, financiralo se je "raziskovalne dejavnosti", pa uvajanje IS v UKC in še po nekaj bolnišnicah, plačevalo se je znanstvene kongrese v US, Japonska, Avstralija in to ne za dan, dva, ampak teden dni, dva. Običajna praksa je, da se da na razpolago aparate, ki se nato odplačujejo skozi potrošni material in reagente.

Zato, da si kot prodajalec oz. "strokovni sodelavec" vsaj približno ohranil "integriteto" in se nisi prodajal kot cipa, si moral znati plasirati marketinška sredstva skozi raziskave. Žal pa se je v zdravniški srenji vedno našlo dovolj takšnih, da celo skozi vnaprej pripravljeno študijo, niso bili dovolj inovativni, da bi jo izpejali.

Nasvet bi bil: obrnite se na podrejene, ki niso zadovojni s tem, kar jim od predstojnikov ostane, obrnite se na ex zaposlence distributorjev zdravil in pripomočkov, pa boste bistveno hitreje prišli do informacij s težo, ne pa nekakšnem spraševanju tistih, ki so evidentno krivi. Kateri osel vam bo pa to odgovarjal?

Strani: 1