Strani: 1

mborsic4 sporočil: 1.055
[#2512488] 03.04.15 07:46
Odgovori   +    0
To ni nobena dobra novica ,ampak zelo slaba novica.Tako ste naredili z poklicem MESARJA ,rezultat je da zdaj ne dobiš na trgu dobrega mesarja.Pa ne samo mesarja ne dobiš tesarja,zidarja ,peka in še marsi kateri poklic bo izginil iz našega izobraževanja.Ni čudno da nam v gradbeništvu delajo Albanci, Bosanci in drugi južni sosedje a v živilski industriji Kitajci ,Romuni in drugi izhodnih državljani .Druga plat medalje pa je da imamo v državi 120 000 registriranih BESPOSLENIH v resnici jih je še več.To je rezultat slabega izobraževanja in.Tudi plačevanje tistega kateri telško dela je slabo več dobi tisti kateri ima kakšnega strica v podjetju kateri mu je preskrbel takšno delo da hodi samo v službo da on sam ne ve zakaj a vleče večjo plačo kot tisti kateri dela telško in odgovorno delo.Ne bom več razglabljal o neumnosti katero delate na račun kakovosti in zadovoljstvo stranke.Zapomnite se samo eno ,stranka je BOK in ima vedno prav.Še ena nepopravljiva škoda za naše gospodarstvo.Tudi tujci ne bojo hodili k nam odpirat podjetja če ne bomo imeli kvalificirane delavne sile.
bc123a sporočil: 47.199
[#2512493] 03.04.15 07:52 · odgovor na: mborsic4 (#2512488)
Odgovori   +    3
[mborsic4]
To ni nobena dobra novica ,ampak zelo slaba novica.Tako ste naredili z poklicem MESARJA ,rezultat je da zdaj ne dobiš na trgu dobrega mesarja.
Verjetno ne, ce ga hoces placati minimalca in ga isces tik preden ga rabis. Na ta nacin se bo odgovornost za kadre prenesla tja, kjer bi ze zdavnaj morala biti: k delodajalcem. Je bilo fino, ko je drzava regulirala poklice, na trg so bruhali formalno izobrazeni kadri, delodajalci izbirali najboljse, ostalo pa na zavod, a ne? Ti casi so passe, upam.

Pa mimogrede, ze sedaj ni bilo opaziti v trgovski dejavnosti kaksnega posebnega uspeha trgovske sole, vecina prodajalcev, ki jih srecas v trgovinah, ne ve niti tega, kaj prodajajo, kaj sele, da bi o izdelkih vedeli kaj vec.

Strani: 1