Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Delate v tujini? Tam lahko plačujete davke

Strani: 1

grekom1 sporočil: 349
[#2443621] 12.08.14 06:37
Odgovori   +    17
Zadnja sprememba: grekom1 12.08.2014 06:40
Če se prav spomnim je to članek izpred nekaj mesecev?

Potem pa še to:
A dejstvo je, da v Sloveniji živite, uporabljate slovensko infrastrukturo, ceste in storitve, ki jih država financira tudi iz davkov.
Da, žal še zmeraj živim tu ker ima moja boljša polovica tu službo, jaz pa vsak dan izzivam usodo na avtocesti ko se vozim v službo v Graz (hvala ata in mama, da sta me vpisala v tečaj nemščine ko sem bil še majhen pizdun).
Ampak, dragi moji, zato tu tudi kupujem in vsak mesec pustim v tem slabem izgovoru za državo za najmanj 250 EUR DDV-ja. Če k temu prištejem še zaposlene v trgovinah in podjetjih in davke od dobička moje bivanje v Sloveniji državi mesečno prinese sigurno najmanj 300 EUR v seštevku.

Slovenska infrastruktura? Katera infrastruktura?
Električno omrežje plačujem ob računu za elektriko plus obvezen prispevek za RTV. TV Slovenija že najmanj 5 let nisem gledal (to pomeni, da denar mečem skoz okno!). Vodovod je v takem kurcu da je v naši občini (Hoče-Slivnica) po podatkih MB vodovoda najmanj 70 do 75 % izgube na ceveh.
Dragi moji, tudi za ceste vsako leto plačam ob registraciji vozila, pa mi bo avto ob stanju naših cest čez nekaj let verjetno pod ritjo razpadel. Da o vinjeti sploh ne govorimo.
Storitve ki jih država financira iz davkov? Dajte to prosim malo bolj natančno definirat. Zdravstvene storitve poravna avstrijska zavarovalnica. Otroka, ki bi ga šolal še nimam.15 let sem garal za pokvarjenega šefa ki mu 8 ur na dan ni bilo dovolj. Bom kdaj od tega dobil vsaj kos penzije? Globoko dvomim da bo to poštena cifra.
rosom sporočil: 3.223
[#2443624] 12.08.14 07:20
Odgovori   +    2
Kje imate psa ...<
Ko pride čas cepljenja se ni treba odzvati.Odgovor na vprašanje zakaj ga niste pripeljali je lahko : pes je trenutno odsoten,nimam pojma kdaj se vrne.Mogoče mu preskrbite tudi status izbrisanega in kakšen euro odškodnine za njegovo potepanje.
quetal sporočil: 802
[#2443633] 12.08.14 08:24 · odgovor na: grekom1 (#2443621)
Odgovori   +    2
Dragi grekom, tukaj dam pa drzavi popolnoma prav! Sploh vi, ki zivite ob meji, bi se sli malo tako ali tako. Sorry ne bo slo, ali se odseli izSslovenije ter prijavi z druzino v Avstriji, drugace pa placuj v obeh drzavah. Sorry tako je to. Iste neumnosti si gredo Nemci in Avstrijci ob meji. Vsak bi imel nekaj ostali pa potem naj delajo se za vas. Torej, ce delas v Avstriji in mislis, da so tam boljsi pogoji ... Spokaj kufre in pojdi. Tudi jaz sem tako storil in se uredil status v tujini.
ognjenorezilo sporočil: 1.944
[#2443650] 12.08.14 09:26
Odgovori   +    9
čas vnosa: 12.08.14 05:58
Tanja,

postavi vprašanja še tem biserom iz FDV, ki so se dobili na zadnjih revolucionarnih volitvah.

Torej kako dejansko vpliva stalno prebivališče na ekonomsko središče, če tam človek ne preživi večino leta.
Zakaj se ovira ljudi s tem birokratizmom, zardi selitve, 2, 3 letne, bi bilo potrebno spremeniti vse dokumente?
To je navadna udbovsko-birkokratska tiranija nad ljudmi. Davčni fašizem.
Zakaj ni pomembna pogodba o zaposlitvi, nov začasni naslov, izjava delodajalca,...? Kdo uporablja slovesnke ceste in bolnice, če zasluži denar na drugih celinah??

Druga stvar je ta, da bi zaslužen denar v tujini moral biti neobdavčen, če je nakazan v Slovenijo.
Zakaj socialističnim parazitom ni jasno, da vsak $ ki se zapravi v Sloveniji pomeni v teh časih velikanski profit vsaj skozii DDV. To je uvoz denarja za notranjo potrošnjo, torej s tem silijo ljudi, da ne prihajajo v Slovenijo, da ne zapravljajo tu denarja, da je udbovska dežela še bolj zaprta in zaplankana. Vsi se izogibajo davkov in s tem tudi potrošnje, investicij,...

Tako imajo urejene nekatere države, to ni nič novega in izmišljenega, obstajajo posebni računi, za zaposlene v tujini, ki ne plačajo davka samo zato, da denar nakažejo v svojo državo.

Kdor dela v Avstraliji ne živi v podalpskem močvirju, neglede da ima tam hišo, psa, sestro, babico,.... in polno omaro starih nogavic. Zaradi tega ne rabi ne policije, redarjev, davčnih bebcev, ...

Torej vprašanje, kako privabiti denar v Slovenijo, za brihtneže iz volilnih plakatov.?! zakaj se ne uredi te zadeve, če so že vsi normalni pobegnili iz države?? S čim jih lahko privabijo nazaj??

Finance, raziščite to in dajte birokracijii vedet, da se dušijo sami sebe na ta način.
artEdge sporočil: 100
[#2443717] 12.08.14 11:48 · odgovor na: grekom1 (#2443621)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: artEdge 12.08.2014 11:50
Se povsem strinjam, to je prva stvar ki je prišla na pamet meni, da so delavci v tujini samo neto uvozniki kapitala kar bi morala država nagrajevati ne pa še dodatno obdavčiti, še posebej ob dejstvu da si je potrebno tako ali tako v tej naši državi vse plačati sami, tako da tiste floskule o tem kaj vse nudi država mi gredo samo na smeh, jaz vidim samo plačaj plačaj, karkoli hočeš plačaj, tudi tisto kar bi moralo biti zastonj to ni, ker te pod pretvezo da so čakalne vrste v letih ali pa da so dohodki previsoki, prisilijo, da še to plačaš. Sedaj bi imeli pa še eno nakazilo kar tako v tri dni, en extra bonus za nič in to ne majhen.
Naj še dodam, da človek ki gre delat v tujino gre za to da sasluži kak cekin več in za to mora tudi pošteno več delati, ker če hočeš tam uspešno opravljati svoje delo moraš za to ponuditi bistveno več kot domačin. Potem ti pa pride en naš birokrat in reče ne, ti pa že ne boš imel več, plačaj meni kar ti da več tuja država, krtetenizem brez primere.
Tu bi bilo še veliko za napisat, človek kar ne more verjeti kake umotvore uspejo naši vedno lačni in preštevilni birokrati naumiti, amapak če bo šlo tako naprej, bodo po sili razmer ljudje res prisiljeni odjaviti rezidenco in bye bye svež dotok kapitala. Pri vseh takih in ostalih bedarijah, ki si jih namišljuje naša dražva, bodo tu ostali samo še javni uslužbenci in par revežev. Potem bodo pa končno vsi srečni.

Strani: 1