Strani: 1

anon-15715 sporočil: 6.084
[#2054077] 19.03.13 22:37
Odgovori   +    3
Kašna je povezava med naslovom tega članka in njegovo vsebino ?
bigl sporočil: 13.695
[#2054157] 20.03.13 04:45 · odgovor na: anon-15715 (#2054077)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: bigl 20.03.2013 04:48
[Dudek]
Kašna je povezava med naslovom tega članka in njegovo vsebino ?
Uporabi domišljijo in abstrakcijo. Tako lahko vidiš vse od začetka do konca in tudi kar bo vmes:-). Tega ti nihče na svetu ne more vzet, mislim obdavčit, kakorkoli. Brez veze. Lep dan.

P.S. Zdaj pa v pripravo dela in delat.
anon-305542 sporočil: 38
[#2054209] 20.03.13 07:43
Odgovori   +    3
Resitev za Slovenijo je kantonalna ureditev. Vsaka obcina naj bo administrativno samostojna, zivi naj samo sebe, pobira svoje davke, gospodari sama zase, ima svoja sodisca, svoj Zdravstveni sistem (ki bi moral biti povezan z drzavnim), solski sistem... Tako bi spodbudili rast in skrb za lokalno gospodarstvo, izobrazevanje,... Vsak davkoplacevalec bi vecinski del davka placal Občini, del drzavi, del pa na primer kaksni dobrodelni instituciji, in slednje bi se mu stelo v olajsavo. Ljudstvo bi kurupcijo lokalno veliko lazje zatrlo in onemogocilo razlicne mahinacije, delovanje bi bilo veliko bolj transparentno, izgovori o ignoranci Ljubljane bi postali brezpredmetni. Vlada bi vodila zunanjo politiko, vojsko, posto, zeleznice,...
Parlament bi bil dvodomni - sestavljen iz poslancev in obcinskih predstavnikov, nobena funkcija pa ne bi bila profesionalna. Srecali bi se nekajkrat letno za nekaj tednov in preucili ter sprejeli nove zakone. Itd skratka ta sistem je za nas.
kekez sporočil: 3.389
[#2054339] 20.03.13 09:21 · odgovor na: anon-15715 (#2054077)
Odgovori   +    1
[Dudek]
Kašna je povezava med naslovom tega članka in njegovo vsebino ?
Jasno, čeprav zgrešeno
Podjetniki: Draga vlada, to pričakujemo od vas in nič manj!
Jaz si sicer ne želim drage vlade, pričakujem jo pa :-(
anon-15715 sporočil: 6.084
[#2054345] 20.03.13 09:23 · odgovor na: kekez (#2054339)
Odgovori   +    1
[kekez]
> [Dudek]
> Kašna je povezava med naslovom tega članka in njegovo vsebino ?

Jasno, čeprav zgrešeno
> Podjetniki: Draga vlada, to pričakujemo od vas in nič manj!

Jaz si sicer ne želim drage vlade, pričakujem jo pa :-(
Sinoči je nekaj časa na portalu očitno bila določena zmeda pri člankih, zato ankete v spodnjem delu članka, ki ima povezavo z naslovom ni bilo videti.
Danes je bolje.
anon-116591 sporočil: 2.641
[#2054358] 20.03.13 09:30 · odgovor na: anon-15715 (#2054345)
Odgovori   +    4
[Dudek]
> [kekez]
> > [Dudek]
> > Kašna je povezava med naslovom tega članka in njegovo vsebino ?
>
> Jasno, čeprav zgrešeno
> > Podjetniki: Draga vlada, to pričakujemo od vas in nič manj!
>
> Jaz si sicer ne želim drage vlade, pričakujem jo pa :-(

Sinoči je nekaj časa na portalu očitno bila določena zmeda pri člankih, zato ankete v spodnjem delu članka, ki ima povezavo z naslovom ni bilo videti.
Danes je bolje.
Ma zmeda, tista glavna šele prihaja :" Gašpar Gašpar Mišič pa na čelo Luke Koper".

To je čas, ko opice obmoknejo, ker jim daš čuvat banane. Mene je strah za banane.
anon-96090 sporočil: 1.218
[#2054391] 20.03.13 10:00 · odgovor na: anon-305542 (#2054209)
Odgovori   +    1
Prišel je čas, ko bo treba položiti račune na mizo. Slovenci s(m)o živeli daleč preko svojih zmožnostih, vlade od Peterleta, preko Drnovška, Ropa, Janše in Pahorja pa so to podpirale z najemanjem kreditov za pokrivanje vseh socialnih, medgeneracijskih, izobraževalnih, zdravstvenih, infrastrukurnih in ostalih problemov skupnega pomena. Predvsem pa so se zakreditirali taki, ki jih označujemo za tajkune, saj so v »velikem poku« izgubili velik delež svojega (kreditiranega« premoženja. Pa tudi mali ljudje so se prekomerno zadolževali, saj so bili krediti zelo ugodni, ljudje pa itak menijo, da je treba imeti boljši avto (bajto, bazen…) kot sosed

1. Striktno se uporablja zakonodaja, ki osumljencu za kazniva dejanja onemogočiti razpolaganje s premoženjem pred pravnomočno obsodbo

2. Revizija VSEH postopkov lastninjenja in revizij ob lastninjenju. Vseh, brez izjeme. Zastaralni rok je enak kot zastaralni rok za vojne zločine, torej zastaralnega roka NI!!

3. Procesirati VSE tajkune in kriminalce, ki so se okoristili v tranzicijski noči.

4. Sodniška služba nima več trajnega mandata, ampak največ petletni.

5. Združevanje v sindikate je v javnem sektorju je zakonsko regulirano, tudi z prepovedjo stavke. Združevanje v sindikate v Javni upravi je PREPOVEDANO. Uslužbenci v javnem sektorju, katerih izobrazbo je plačala država (glej točko 8) delajo na dekret dvojno dobo plačanega izobraževanja in so lahko po potrebi države premeščeni kamorkoli v RS. V javnem sektorju se omeji izplačilo plač med najnižjo in najvišjo v razmerju 1:6 .

6. V javnem sektorju VSI dobijo 12 plač, brez regresov ali božičnice. Ukine se čas in denar za malico in denar za prihod na delo (sprememba ZDR). Delovni čas je 8 ur. VSE NADURE se morajo plačati, oz. zaposliti več ljudi. Odpoved delovnega razmerja v javnem sektorju je takoj z odpravnino treh neobdavčenih neto plač Dopust je maksimalno 26 delovnih dni. Sobote, nedelje in prazniki se NE ŠTEJEJO v dopust.

7. V proizvodnem, storitvenem in ostali pridobitnih dejavnosti VSI dobijo 12 plač, seveda so delavci lahko dodatno nagrajeni gotovinsko ali z delnicami družbe. V primeru, da je delni lastnik država (ali javni sektor) je razmerje med najnižjo in najvišjo plačo 1:6. Odpoved delovnega razmerja v zasebnem sektorju je takoj z odpravnino treh neobdavčenih neto plač, če da odpoved delodajalec. V primeru stečaja podjetja, so delavci prvorazredni upniki za svoje terjatve. Pogodba o zaposlitvi je individualna. Ukine se čas in denar za malico in denar za prihod na delo. (sprememba ZDR). Delovni čas je 8 ur. VSE NADURE se morajo plačati, oz. zaposliti več ljudi. Dopust je maksimalno 26 delovnih dni. . Sobote, nedelje in prazniki se NE ŠTEJEJO v dopust.

8. Srednje šolstvo je obvezno. Šolanje do zaključene 5 stopnje v javnih šolah je brezplačno. Privatne šole za svoje delo NE MOREJO dobiti denarja iz javnih sredstev in so lahko samo namenske. Učencem se zagotavlja brezplačni obrok (ali dva) v šoli. Štipendije prednostno dobijo učenci v proizvodnih in storitvenih smereh. Študij NI VEČ BREZPLAČEN, je plačljiv in to polno plačilo. S tem je podeljena popolna avtonomija Univerzi(am). Država uvede štipendiranje na Univerzi s 100% kritjem (tudi študentski dom) za bodoče javne uslužbence, kot se vidi iz potreb, ki jih pošljejo javne ustanove.

9. Zdravstvo ostane v takih okvirih in pravicah kot je sedaj. Uvede se centralizirana nabava vseh potrebščin za javno zdravstvo. Uvede se tretji steber zdravstvenega zavarovanja, ki ni obvezen, vendar prinaša določene prednosti zavarovancu, ki pa ne smejo biti v škodo rednim zavarovancem (vrstni redi, kvaliteta in količina zdravljenja) Kdor dela v javnem zdravstvu NE MORE delati privatne prakse.

10. Zmanjša se administrativni kader v Slovenski vojski, tako, da imamo 6.000-8.000 oboroženih vojakov in 150-200 uslužbencev

11. Vse nezakonite priseljence se nemudoma extradira v njihove domovine. Stroški gredo v breme proračuna. Državljanstva R Slovenije ne more dobiti nihče, ki ni v rednem delovnem razmerju vsaj tri leta pred vlogo, s poskusno dobo in z aktivnim znanjem slovenskega jezika.

12. Vsem, ki neupravičeno dobivajo socialno pomoč, t.j. cigani (Romi), navidezni vojni begunci, brezdelneži, tatovi itd. se pomoč odvzame. V KPD oz. zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij je delo za zapornike (ne za pripornike) obvezno. Iz njega se krije materialna škoda za oškodovance, stroški bivanja v KPD in največ ¼ se nalaga na varčevalni račun zapornika za začetne stroške po izhodu iz KPD.

13. Na Zavod za zaposlovanje je PREPOVEDANO dati ljudi na čakanje. Vsak, ki odkloni delo Zavoda za zaposlovanje se briše iz evidence. PREPOVE se študentsko delo preko napotnic.

14. Vse verske skupnosti se financirajo izključno SAME iz cerkvenega davka, ki je za plačnika davčna olajšava, vendar ne sme presegati 3% bruto dohodka. Opravi se ponovna revizija fevdalnega premoženja verskih skupnosti, ki je bilo pridobljeno nazaj od države RS, s tem, da se preveri, kdaj je bilo odvzeto, kdo ga je odvzel in se jim ga vrne samo, če z listinami dokažejo, da je bilo po Jožefinski reformi to premoženje kupljeno. Podaritev takega državnega bogastva katerikoli verski skupnosti s strani kateregakoli oblastnika na ozemlju sedanje R Slovenije se šteje za nično. Verske skupnosti tudi NE MOREJO postati lastnik zemljišča pod nepremičninami, ki se uporabljajo za versko dejavnost.

15. UKINE se VSE OBČINE. Uvede se največ 8 pokrajin in Ljubljano. Zbor pokrajin ali regij ima 24 poslancev pokrajin 2 iz Ljublajne in dva poslanca obeh manjšin . Državni svet se v taki obliki ukine, namesto tega se uvede referendumski dan na vsak parno leto na drugo nedeljo v novembru. Stranke se financirajo izključno iz članarin, sponzorskih in donatorskih sredstev. Država NE SME in NI OBVEZNA prispevati nič za delovanje strank, niti za nadomestilo za volitve. Kdor stranko sponzorira, lahko porabi za to dejavnost največ 2% bruto prometa njegovega gospodarskega subjekta Kdor stranki donira, lahko porabi največ do 2% izkazanega letnega dobička in se donacija prenese v strošek Strank ne smejo financirati podjetja ki so v državni ali delni državni lasti

16. V JAVNI lasti ostanejo: podjetja za distribucijo vode, kanalizacije in odvoza smeti ter daljinskega ogrevanja, podjetja za telekomunikacijske storitve, podjetja za proizvodnjo in distribucijo električne energije, cestna in avtocestna podjetja, železnica, letališča in letalski prevozniki ter Luka Koper (način za vrnitev Splošne plovbe??). Vsa ostala podjetja (sedaj) v državni lasti se proda čim prej

17. Davčni sistem se spremeni, uvede se pravilo: Vsak račun VELJA za davčno olajšavo. DDV se ne sme spreminjati, ostati mora enak kot do sedaj, lahko pa se na osnovne življenjske potrebščine (kruh, mleko, moka, sol, olje ...) ukine

18. Korupcija in klientelizem javnih uradnikov se kaznuje z doživljenjsko izključitvijo iz javnih služb. Obenem jih tudi procesuirajo po kazenskem pravu, skladno z zakonom.

19. Neplačilo katerekoli obveznosti delodajalca do delojemalcev in ostalih upnikov podjetja je KAZNIVO dejanje. Po spremembi ZDR in KZ se VSE ODGOVORNE v firmi z kaznuje dodatno tudi doživljenjsko izključitvijo iz vodstvenih ali upravnih služb. Take delodajalce se tudi javno objavi, da delavci vedo, kaj se jim obeta pri zaposlitvi v taki firmi. Za plačilni promet se znova uvede "SDK", ki nadzira tokove denarja v državi in v tujino.

20. Sosedska pomoč NI delo na črno. Za sosedsko pomoč velja, da je delo lahko opravljeno samo na objektih za osebno rabo. Razen v primeru, ko gre za preprečevanje škode na objektu (prekrivanje tovarniških hal po viharju) ali uničenja objekta (požar, poplava).

21. Prisilna poravnava med podjetji se lahko uvede samo tako, da dolžnik poravna svoje obveznosti v CELOTI, vendar najkasneje v 5 letih, z obrestno mero, kot velja za varčevalne račune pri banki. Ko podjetje napove stečaj, je ta uveden TAKOJ, ko ga podjetje objavi. Prvi so iz stečaja poplačani delavci, šele potem pa dolžniki prvega reda.

Enaindvajset temeljnih načel države za 21. stoletje in poštenje nas pripeljeta iz krize v desetih letih, pa naj nas vodi Janša, Bratuškova, Jankovič, Cerar ali pa Sv.Peter.

Poleg teh načel bo moral »novi gospodar« urediti tudi zmanjšanje ostalih dela prostih dni.
0407MONOL sporočil: 2
[#2054613] 20.03.13 11:51
Odgovori   +    0
KAJ PA PLAČILNA NEDISCIPLINA DRAGI KOLEGI?!! Država bo imela interes pomagati samo, če bomo VSI plačevali DDV po plačani realizaciji!!!

Strani: 1