Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Gostilna Francl - Zagrad: Ali je Francl celjski grof?
Strani: 1
sporočil: 73
Zaradi uporabe sveže zelenjave in bogate ponudbe štrukljev, domačih
raviolov.. in raznih žitaric je to tudi ena izmed redkih gostiln iz
katere tudi vegeterijanci odidejo z nasmehom.
sporočil: 1
Franclu, gre vsa čast za pogum in izvirnost ter doslednim
stremenjem po načelih "krajevne in časovne izvirnosti", jedi so res
okusne in izvirne. Že sam obstanek na močno opešanem in milo rečeno
katastrofalno nizkem enogastronomskem nivoju v celjski regiji ni
ravno od muh. Dasiravno v Celju in okolici nima "premočne"
konkurence pa se mi zdi ocena rahlo previsoka (ne glede na
izvirnost noš v katere je oblečeno osebje), saj so porcije
absolutno prevelike in s tem onemogočajo podrobno obdelavo menija
(npr. gobove juhe je v eni porciji vsaj za dve osebi, pri zgoraj
ocenjeni petelinji juhi bi z lahkoto izvzeli vsaj dve rezini
jeternih štrukljev, prav tako je odveč vsaj en krap z repom iz
volovskega repa, da o sladicah sploh ne začenjam), po pregledu
slik, ki so priložene zgornji oceni, pa kot redni gost, žal ne
morem mimo dejstva, da so jedi na slikah aranžirane vsaj dvajset
odstotkov lepše in natančneje, kot v primerih, ko jih postrežejo
gostom ki niso ravno T.S. in co. Res je, da je v majhni Sloveniji
včasih težko ostati "anonimen in neprepoznaven" ocenjevalec
gostiln, mislim pa, da je v primerih, ko ocenjevalec ocenjuje
gostilno v kateri ga "poznajo", pri ocenjevanju treba biti malce
manj prizanesljiv saj je prav prizanesljivosti ter pomanjkanja
kritičnega ocenjevanja vse preveč že v NeDelo-vi rubriki. Še enkrat
vsa čast Zaverškovim za vse neskončne napore in muke s katerimi
skušajo Celjane odtrgati od "dunajcev" in "restanega" in jim
odpreti vrata v kulinarične višine, a še enkrat poudarjam:
kvaliteta PRED kvantiteto!
Strani: 1