Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-1745 sporočil: 295
[Glavni forum] Tema: Re: Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija
[#308365] 03.09.08 20:00 · odgovor na: bc123a (#308123)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-1745 03.09.2008 20:01
bc123a

1.) Te industrijske cone delajo politike aktualne vlade.

2.) Zanimiva je tvoja točka 3.), ki dejansko loči seme od plevela. Ne razumem sicer tebi očitno enostavnega vprašanja "zakaj v Prekmurje ne vloži nekdo drug"? Kaj naj to pomeni?

Kaže pa dejansko nerazumevanje. Vsi na forumu se strinjate da ljudje v Prekmurju malo služijo in ni močnih podjetij. A zdaj pa naj ti isti sami sebe na noge postavijo? S čim pa? Od kod denar? Če ne od države pa ne od nekje drugje od kod pa potem? Veš to je isto kot mi je en znanec ne dolgo nazaj usekal v stilu "eh ti berači, samo prosijo naj se sami na noge postavijo", na vprašanje kako naj se nekdo popolnoma samostojno postavi na noge, ko na dan niti ne dobi za pošten obrok je pa menjal temo. Naj poudarim, da je to človek, ki ni posebej izobražen in uspeše, ima kvečjemu povprečno plačo se pravi spada v povprečno primitivno "rajo" te države.

In o vlaganju denarja v Prekmurje ne mislim danes ampak v preteklosti. Decentraliziran razvoj države (če smo se temu zavezali) bi moral pač res biti decentraliziran. To se pa seveda ni zgodilo. Če se Revozu v Novem Mestu da 40 mio. €  za zaposlovanje nizkokvalificiranih ljudi pri proizvodnji avtomobilov in sedaj morajo zaposlovat iz drugih predelov, ker tam okrog noben noče delat, potem ne vem zakaj je bilo potrebno pri Muri čakat skoraj 15 let, da se je nekaj zganilo. Vse težave bi lahko rešili v 90-tih letih.

A država ne more vlagat denarja? Ja verjamem, 3x dražji predori, patrije, 10 let gradnje klinike, policijske zabave na državni račun, Slovenske Železnice...jap država nima denarja ne.

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(