Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako so nas pohrustali Balti?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3045583] 04.08.24 13:43 · odgovor na: (# 3045577)
[odvisnik]Ne bi ti rad kvaril veselja pri gledanju tekmovanj, ampak:
of a particular culture at a particular time and might not be applicable to people of other cultures. These viewpoints have been expressed by many experts,[3
Tole je tudi iz zgornje povezave.
Slovenci kot taki imamo zlo staro kulturo in mentaliteto, zacensi z neandertalci in končamo z dvojino in raznimi vplivi "tujih" kultur.
Če prav vem, imamo tri ekipe na OI osvojili smo že eno zlato. Ne vem, če to ni napredek v času samostojnosti, ne vem kaj je.
Žal mi je le da nisem več mlad in bi mi bil šport zanimiv :)
Slovenci nimamo nič starejše kulture kot drugi. Tudi angleži so imeli dvojino, pa so jo zavrgli. Tudi Rimljani so poznali izrek »kruha in iger« (zato, da so lahko vladali). Sedanjim vladajočim tudi sedaj pridejo prav igre (da preusmerijo pozornost). Garajo pa ne oni, ampak posamezniki, ki za cilj pogosto žrtvujejo svoje telo. Priskledniki pa se držijo reka »denar ne smrdi«. Če ti zlata medalja olimpijca pomaga priti do zdravnika, biti bolje oskrbljen na starost, imeti visoko izobražene otroke, ki dobijo primerno službo doma in imeti dovolj vnukov, da tvoj rod ne izumre, je to prav gotovo uspeh.
Model opisan na povezavi je splošen in po mojem mnenju velja tudi za mene in tebe. Dobro si ga oglej.
P.s.: Glede Neandertalcev: Ja ob imava najmanj 2% neandertalskih genov. Tako kot vsi Evropejci. Imava pa tudi Rimljanske in Skitske gene. Sprijaznit se moramo, da smo mešanica različnih prazgodovinskih in sodobnih ljudstev.
Vse ocene tega sporočila:
Gostje ne morejo pregledovati ocen