Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.730
[]
Pač je vseeno kdo je lastnik.

In tudi slovenski izdelki mi dol visijo.

Spet ta fama okrog slovenskih izdelkov.

Kaj res kdo misli, da so ostali zanič ?
Načeloma vse OK, dokler so tuji na voljo. Kaj pa če jih ni? Kaj če so meje zaprte, ali pa nimaš denarja da bi lahko od tujca kupil hrano in druge izdelke po njegovi ceni?

Ne rabiš imeti popolne avtarkije, a ohranjaš lastno proizvodnjo hrane. Jaz sicer to počnem drugače. Grem do kmeta, pa kupim direktno od njega. Zelenjavo, mesnine, in podobno. Do velikih kmetij imam peš zelo malo, pa sem doma v Ljubljani. Cena je enaka kot v trgovini za enak izdelek. A kompleten RVC ostane kmetu. On ima več od tega. Po vino grem 2x letno na vipavsko. H kmetu vinogradniku. Po olivca v Slovensko Istro. Je drag, ampak vrhunski. Po Malvazijo v Korte. Sol ne vem kdaj sem nazadnje kupil v trgovini. V Sečovljah imajo Soline trgovino, kjer jo komot kupiš na kile. In Solni cvet je ceneje kot v trgovini v Ljubljani. Pa solni cvet je mercedes napram navadni soli.

Dodatna vrednost tega, da poskušaš vedno, kjer se to da, nabavljat robo kar direktno, je v tem, da nategnjnen ne boš. Boš plačal več, ampak boš dobil nekaj za to. Ker slab glas o goljufivem kmetu ali mesarju se razširi ko kuga. Mora pazit na kvaliteto svoje robe. Al pa zvestih kupcev ne bo več imel.

V klečah je kmet, ki ima odprto trgovino. Nikjer nikogar. Prideš, daš na vago, kar vzameš, daš denar v "kaso" in greš. Pravi, da ga še nihče ni nategnil. Da bi vzel pa ne plačal.

Lastna proizvodnja hrane je izjemno pomembna. In ne rešuje se jo tako, da se kmete fila s subvencijami, ampak da se kupuje pri njih. Mej to v mislih!

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen