Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

1127DXSXU sporočil: 833
[Glavni forum] Tema: Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina
[#3008002] 01.10.22 04:32 · odgovor na: peterw (#3007925)
Odgovori   +    3
[peterw]
Tega, takšnih številk se zgleda sploh še ne zavedamo!
Ali je to, da se neda pokrpati obstoječe plinovode že čist fix?
Ne obstaja več nobena možnost glede tega?

BTW, lep povzetek ;)
Če bi se to zgodilo ob normalnih časih in bi k popravilu pristopili vsi največji mojstri za take zadeve na svetu, bi to verjetno zmogli popravit. Ni orvič da je poškodovan podvodnimplinovod. Za visoko ceno, verjetno v rangih desetin ali celo stotin mio EUR. V sedanjih časih imajo vsi teli prepovedano sidelovanje ali pa nočejo. Zato, do upajmo čimprejšega miru, ne bo nihče tega popravljal.

Čez nekaj časa bo voda napolnila te cevi in se bo vse skupaj zamazalo, moralo bi biti pa čisto in bo ostalo najboljše popravilo zamenjava cevi.
Komu mogoče zgleda, kot da je to velik udarec za Ruse, vendar je veliko večji za Nemce. Njihova privatni visokozmogljivi in nizkocenovni plinovod je kaput. In njihova konkurenčnost napram direktnim tekmecem v marsikaterem oziru močno in dolgoročno oškodovana. Iz prednostne lege na vzhodu ki je omogočala dobro in lažjo oskrbo s surovinami iz Azije, tj. Predvsem Rusije in njenih satelitov, so zdaj zadnji v vrsti za dobave od drugod.

Preden se je Olafu začelo svitati, kaj jim počnejo je dobil že mat.

Od slabih slabih vidikov je to verjetno sedaj svetla perspektiva za našo logistiko, saj smo glede na lego postali veliko bolj pomembni.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen