Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

XDONA1 sporočil: 1.209
[socialkapitalist]
Vi mene nikoli niste financirali. Je pa res, da sem mnoge financiral jaz. Recimo mnoge iz JS. Dajal sem tudi za bonus k njihovi pokojnini, preko dodatnega zavarovanja pri Modri Zavarovalnici, kar je celo ustavno sporno. Pa plačanega dopusta, regresa in bolniške tudi ne poznam. Če bi samo prihranek za strošek slednje upoštevali in primerjali, bi naneslo veliko. Koliko malih samozaposlenih pridnih rok vidite pred čakalnico pri zdravniku? Pa stranke si moram sam poiskati, kar ni čisto samoumevno, še posebej, ko pridejo težki časi. In ko te ni na trgu kakšen mesec,težko prideš nazaj. Stranka poišče drugega ponudnika storitev. O stresu raje ne bi. Ni dovolj le matematiko na papirju preigravat. Pa tudi nismo vsi IT-jevci in z enim naročnikom. Še veliko bi lahko, a se mi je da. Sem utrujen od DELA, ki me še čaka do osmih.
No, o tvojem primeru ne morem soditi.

Ampak poglejmo:
"Če bo normiranec po novem dobil 50 tisoč evrov prihodkov na leto, bo drugo leto dohodnine in prispevkov (v primeru, da je letos plačeval minimalne) plačal skupaj 8.617 evrov. Torej mu ostane 41.383 oziroma 3.449 evrov na mesec. Po novem bo leta 2024 plačal 9.336 davkov in prispevkov. Ostalo mu bo 40.664 evrov na leto oziroma 3.389 evrov na mesec. Torej v obeh primerih dobrega tisočaka več kot redno zaposlenemu."

Torej, ostane mu dobrega tisočaka več, na MESEC. Se ti zdi, da dopust, bolniška (mimogrede, zadnje leto je tudi en dan nisem pokoristil), regres toliko nanese? Koliko več sem jaz prispeval v državno blagajno, kot recimo ti?
In koliko si recimo ti dobil otroških dodatkov, znižanega plačila vrtca, sedaj dvojnih otroških dodatkov do konca leta, kot jaz?

Še enkrat, seveda so bili v ta sistem vključeni tudi pošteni sp-ji, ki si iščejo kruh na trgu. Ampak žal tudi veliko izigravanja in izkoriščevanja. In take bi morali dobiti in oglobiti za vse nazaj. Žal smo tukaj pri nas vsi pošteni (deklarirano), ampak vsi bi pa radi tudi fušali in izkoriščali sistem, kolikor se le da. Čas je, da se naredi red, tako, ali drugače.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen