Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.479
[Glavni forum] Tema: Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina
[#3007891] 30.09.22 09:18 · odgovor na: (#3007800)
Odgovori   +    6
Manjkalo bi v vsakem primeru, pa če bi imeli vsa skladišča polna. Eberlinc je lepo povedal, da so vsa skladišča v Evropi komajda za 1/4 porabe.

Kaj bi lahko Golob, ali kdorkoli drug storil, s stališča Slovenije, je pa spet kr neki. Slovenija ima 2 milijona ljudi in je fussnota v siceršnji DEEUR politiki.

Bolj kot razmišljam, bolj se mi zdi Putinov in EU špil v eni točki podoben. Stava na hiter konec. Pomisli.

Marca uvede EU sankcije. Če Putin pušne, se do jeseni zmeniš nekaj pa "nafta za hrano" ali nekaj podobnega. Če Putin zmaga, pa je itak winner. Mirovna konferenca, nekaj malega koncesij s strani Putina, in biznis laufa.

Putin pa je ravno tako računal na hitro zavzetje Kijeva. Ko to ni šlo, je pač prebavil donbas. Skoraj celega. In spodnji del.

Razlika je v tem, da je Putin svoj želeni konec Ukrajine dobil, mi v EU pa lahko (skup z jenkiji) samo gledamo, kako on to sedaj prebavlja. Possesion is 90% of the law. Lahko si lase populiš še vedno bo držalo.

A si opazil morda kako je vojna v Ukrajini izginila iz naslovnic? Ne le v Sloveniji. Praktično povsod. Danes bo Rusija formalno anektirala 1/5 Ukrajine. 440 milijonov prebivalcev EU pa se bo smiselno ukvarjalo s tem kako približno na toplem preživeti zimo.

Jenkijev tole sploh ne boli. Probali so, najverjetneje se ni izšlo, in kurc gleda. To ni prvič. Poglej si film Charlie Willson war. Sploh zaključek je pomenljiv. Zelensky bi ga moral gledat še predno je kandidiral za predsednika.

Na hitro pomislim celo da ameriški target niti ni bla Ukrajina. Niti ne zrušenje Putina. S Putinovim režimom so povsem okej sobivali 22 let. Da je bil target oslabiti EU. Ker je to edini kos sveta, ki jim tehnološko lahko parira. Kot je dejal brane: enačba je znanje + energija + viri. ZDA imajo oba troje. EU pa le prvo sama po sebi. Rusija je poceni zagotavljala tako vire kot energijo. Če precrtaš ostali dve zadevi, nimaš nič. No in kot vidiš so jenkiji lepo nastavili grablje. EU je grablje sicer videla, a vseeno stopila na njih. In edini, ki je to videl, je bil Orban.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen