Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.436
[Glavni forum] Tema: Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina
[#3007754] 29.09.22 10:17 · odgovor na: (#3007742)
Odgovori   +    16
In s tem dali Putinu v roke nenormalno karto:
"Čakajte malo. Mi smo hoteli vam prodati plin po zmenjenih cenah, le da so vaši ameriški prijatelji naluknjali našo cev."

Pestro bo. Že zato, ker zaradi naraščajočih cen energentov popizdevajo počasi tudi prebivalci držav, ki so še včeraj bile navadna ruska gubernija. Razen Madžarov.

Ker ameri se lahko gredo tako proxy vojno nekaj časa. Še kak mesec. Morda mesec in pol. Pol so pa tam tudi volitve. Če demokrati pušnejo kongres, bodo pošiljke Himarsov v Ukrajino se najmanj solidno zmanjšale. Če že ne v celoti prenehale.

Zakaj tako mislim? ZDA niso v vojni. In v takem primeru mora arms shipment tretji državi odobriti kongres. Vedno je tako. Če pa hoče progasti predsednik spravit skozi pikčasti kongres kaj takega, bodo pikcasti hoteli neko koncesijo v zameno. In to izsiljevanje z ene in druge strani smo v zadnjih 30 letih videli velikokrat.

V bistvu je smešno. Ko dava zraven še ukrajinsko rusko vojno, opaziš, da mora Putin na oblasti zdržati do decembra. Zelensky pa mora vojno v celoti zmagat do decembra. Ker ga na oblasti ohranja zunanja vojaška pomoč. Če ta presahne, je lahko zelo hitro zelo grdo.

Če pa se izkaže, da je DE pod mizo nabavljala ruski plin, skozi ror, ki je bil formalno zaprt ves čas, obenem pa celi preostali EU težila s šparanjem (alo Šojble), je pa to krasen recept da gre komplet EU v franže. Every man for himself

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen