Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.376
[Borza] Tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
[#2819844] 01.03.20 12:44 · odgovor na: (#2819825)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: crt 01.03.2020 12:48
[rename]
P: skesiral vecino skladov (ne zaradi virusa)....ker gre zlato gor, drzim eure, kar je najbrz napaka :-/
drzanje eur napram recimo usd niti ne rabi bit kaj hudo narobe v sedanji situaciji (kot smo delno ze videli - eurusd z 1.08 na 1.10), ker:

- eur ima nicelne om in so v njem vzeti krediti za trzne pozicije, ko pride "resi se kdor se more", se ti krediti zapirajo in za to zapiranje se kupuje eur

- ecb je mnogocelicar, zbor republik in pokrajin, in kot taksna ima ponavadi reflekse mrtvega konja - tako da ce zacnejo cb masivno poplavljati, bo verjetno ona zadnja in cas vse dotlej je v prid eur

oboje seveda velja ceteris paribus .. kar v praksi nikdar ni :)

opozoril bi te se glede zlata - poglej situacijo 2008.

zlato je bilo precej tepeno skupaj z vsem ostalim, ko je nastala likvidnostna kriza. ker v taki siutaciji je pac samo se ena trzna roba.

sele potem, ko se je zacelo masovno umetno dihanje, je prislo prepricljivo spet na zeleno vejo ( .... kot tudi vse ostalo).

cb imajo sicer verjetno dovolj institucionalnega spomina, da jim nese 12 let nazaj in bodo po moje tokrat tezko pustile dolgo stat morebitni problem z likvidnostjo, se zlasti glede na to, da je amerisko volilno leto in da fed ze pol leta telovadi z zelo obilnimi repo operacijami.

ampak vseeno je to za tko malo v glavi drzat.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen