Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: NKBM - izbris delnic

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

robi2107 sporočil: 4.272
[Borza] Tema: NKBM - izbris delnic
[#2817823] 20.02.20 16:54 · odgovor na: anon-547489 (#2817813)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: robi2107 20.02.2020 17:11
Menda se bo postopek vodil v Mariboru, vlekel se bo kot pasja jajca (kot je bilo nedolgo nazaj tečeno po tv, celo do 12 let, pa še to je vprašanje, če bo dovolj), kolikšen bo izkupiček, si pa ne znam predstavljati. Tole sem našel na strani ene od pisarn, ki nudi pravno pomoč za bančne razlaščence (morda si ti bral isto):

"Višina odškodnine se določi kot zmnožek razlike med pravilno in dejansko obravnavo posameznih razredov kvalificiranih obveznosti posamezne banke ter kvocienta med obsegom istovrstne obveznosti banke do posameznega izbrisanega imetnika kvalificirane obveznost in skupnim obsegom posamičnega reda kvalificirane obveznosti. Višina oškodovanje za kvalificirano obveznost se obrestuje od dneva izdaje odločbe Banke Slovenije do izplačila. Obresti se obrestujejo po obrestni meri...."

Naj to tolmači kdo, ki je bolj doma v teh stvareh od mene. Če ti odgovorim še na tvoje vprašanje: zna biti, da zadeva ne bo šla skozi tako, kot si je zamislil zakonodajalec. Pravica, na katero čakaš 12 let, ni nobena pravica. Po mojem mnenju bi moral zakonodajalec enostavno predvideti odškodninsko shemo, podobno tisti za vračilo vlaganj v TK omrežje. Zakaj bi delničarski popaljenci sploh morali tožiti, če se je izkazalo, da je bila razlastitev pretiran ukrep, izveden na spornih predpostavkah in še bolj spornem vrednotenju bančne aktive? Stanje, vzpostanljeno z nelegalnim pravnim aktom, se v pravu namreč odpravlja z vrnitvijo v prvotno stanje.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen