Samo še tole pripomnim: v času mojega precej dolgega bivanja v eni
od evropskih držav nekaj več kot deset let nazaj, smo ves čas
osebno uvažali slovensko hrano in pijačo zaradi njene absolutno
višje kvalitete. (O ceni sploh ne govorim, ker je bila seveda tudi
občutno nižja, vendar je bila zares odločilna KVALITETA, sicer je
ne bi prenašali vse tiste kilometre in kilometre poti.) Na rit nas
je namreč vrglo, kako nizka je kvaliteta tako hrane kot pijače v
Evropi (za Ameriko ne vem, si lahko samo mislim). Mleko in mlečni
izdelki, sokovi, voda, meso. Ne govorim recimo o čokoladi in raznih
prestižnih dodatkih, mogoče čipsu in podobnih nezdravih stvareh, ki
so jih danes mercatorji polni, ampak osnovna živila, jogurti,
to videti in okusiti je bilo nekaj, kar človek preprosto ni mogel
verjeti. Njihovi (tj evropski) jogurti : sam cuker in žele,
njihovi sokovi: ena sama draga razredčena brozga (sicer je pa
znano, da so Fructalovi sokovi po sadnem deležu krepko presegali
bruseljske standarde in da smo bili z normalizacijo deležni pač
manjše vsebnosti sadja v sadnih sokovih in večje vsebnosti kemije
in nadomestkov. fructal je poskušal to reševat tako, da si je
ustvaril dve liniji: dobre sokove in "navadne" sokove.)
Če se Slovenci "poserjejo" na to, je to njihov problem, in bomo pač
vsi "posrani". In "pocrkani". Da boste le imeli občutek, da pijete
in jeste isto kot kakšna madonna ali morda nek modni nogometaš.