Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-379669 sporočil: 2.981
Ustavni pridržek iz 50/1 čl. Pogodbe je tudi pravni položaj, ko v EU demokratični državi, ki btw izstopa in kompleksne pravno-politične skupnosti, in je prej podala kompleksno izstopno izjavo s pridržki in (lahko razumemo) pogoji, najvišji konstitutvni državni element: Parlament, sprejme odločitev, ki pomeni odločilno okoliščino za razumevanje izstopa UK iz EU. Odločilno glede razlage volje UK.

V tem primeru je prorogacija del procesa na UK strani in neposredno ne vpliva na izstop, vendar je le notranja okoliščina primera, ki bo moral voditi do jasne izjave volje UK do 31.10.

Četudi Uk ne poda jasne volje glede izstopa in iz UK pride še nekaj pomembnih sporočil, vključno z odločbo sodišča, ki neposredno pojasnjuje situacijo ali izstopno voljo UK, ima EU možnost, da počaka zaradi "zmede" v volji na strani UK in ne "reže".

Tu ne gre za navaden odstop od pogodbe, ampak za prenehanje zakonske zveze in ve se, kaj mora slišati sodnik z obeh strani - v živo, da presodi, da zakonska zveza lahko preneha.

Nikoli ni konec, dokler ni zares konec.

(No, počasi boš razumel, da se ne dam zlahka... :) ti pa tudi ne, ampak le v Dialogosu se izlušči bistvo, ne pa v takojšnjih "odločnih" rešitvah. Pravo je preveč relativna veščina, da bi rekel samo tako je, zlasti ko gre za kompleksne odnose. V UK se sedaj dogaja demokracija in to zelo spoštujem.)

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(