Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

fakinx01 sporočil: 263
Pa dajte no, gospodje, kakšen zakonodajalec (da bo pisal pravilnike in predlagal zakone)??? Matič bo (je) postal glavni okoljski inšpektor, kar v praksi pomeni, da ga bomo bombardirali z leve in desne, ko njegovi inšpektorji in inšpektorice ne bodo opravljali svojega posla. Inšpekcija ne pripravlja, predlaga ali sprejema pravil in zakonodaje, le sprovaja oz. kontorlira. Brez inšpekcijskih nadzorov ni zakonodaje, ker je brez grožnje z nadzorom in kaznijo itak ne bi nihče spoštoval.
Največ, kar bo Matič pripravil in sprejel bo "prioritete dela inšpekcij pri obravnavi prijav in že začetih postopkov...", kar sicer že obstaja, ga pa ni heroja, ki bi ta dokument lahko videl izven kroga posvečenih.
Sem imel kar nekaj zgodb, predvsem z gradbenimi inšpektorji, ki niso želeli opraviti svojega dela, čeprav bi ga po Zakonu o inšpekcijakem nadzoru (ZIN) morali. S Hržico sem bil večkrat v stiku po mailu in mi ni popolnoma nič žal, da se je poslovila. Verjamem, da je nepravilnosti mnogo, inšpektorjev malo, postopki so dolgi, "stranke" izmuzljive z dobrim odvetniškim supportom, vendar je država v splošnem močnejša stranka in bi morala biti sposobna učinkovito izvajati svoje zakone in izvajati nadzor. Inšpektorat je gnil, neučinkovit in precej brzzobi tiger v primerih, kjer se "prijateljsko naroči", da se zadeva malo odloži ali pogleda stran. Ko se lotijo pa malega človeka, potem pa pokažejo mišice.
Če bo z novim vodstvom zavladala mantra "enaki vatli za vse", bom povsem zadovoljen, četudi je jasno, da vseh primerov ne bodo mogli niti zaznati niti ustrezno obravnavati. Bi si pa želel, da so nadzori, predvsem pa izrečene sankcije javno objavljeni, da se v splošnem dvigne kultura spoštovanja okoljske in prostorske zakonodaje.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen