Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.485
[N1996]
Trenutno je takole. Ce nimam prav, naj me kdo popravi.
ce si star 50 let in pricnes varcevati bos dobil manj ven, kot bos vplacal. Zakaj?
Ker bos pri vplacilu placal vstopno provizijo, potem te bodo obirali z provizijo za upravljanje in na koncu bo nalozeno v drzavne obveznice z donosom 0,15 % letno. Drugam ne bodo vlagali, ker bodo sicer upravljalci iz svojega zepa morali vplacati garantirano donosnost, ta pa se veze na drzvne obveznice, ki drsijo v minus ali pa ze imajo negativni donos. In kot bo v cetrtek povedl Dragi, bo taksno stanje se trajalo...
Iz tega kar si napisal nekakšnega presežka denarja za priboljšek pokojnini ne more biti, saj donos 0,15% letno ne more pokriti niti plače "jamnikov". Kaže, da bodo pokojninskih skladi bolj malo oplemenitili tvoje prihranke, vprašanje je, če jih bodo sploh ohranili. Samo, kaj narediti? Varčevati ali ne varčevati? Žal, odločitev in odgovornost je osebna, vedeti moraš, da v tem kapitalskem sistemu ni solidarnosti niti varnosti za posameznika.

Če bi vprašali nas podjetnike je rešitev enostavna. Vse bi se moralo vrteti okoli podjetnikov in gospodarstva. Država bi morala ustvariti dobro poslovno okolje v katerem bi bilo zadovoljstvo vlagati in delati. Država bi morala privleči investitorje, domače in tuje, ki bi odpirali delovna mesta in bi se v pretočnem pokojninskem sistemu nabiralo dovolj denarja za pokojnine. Seveda, ne moremo pričakovati nekakšnega presežka, če država z davki grozi kapitalu in ga odganja.

Zakaj je temu tako? Že nekaj mandatov imamo na oblasti ad-hoc ustanovljene politične stranke, ki po modelu Jankovičeve in Cerarjeve stranke vedo, da bodo na oblasti le en mandat in jih prihodnost Slovenije ne zanima, torej za zadovoljitev svojih interesov in svojih podpornikov potrebujejejo denar zdaj in jih ne zanima, če se jutri Slovenija potopi.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen